Κοσμος

Κομπάρσος ο «τραυματισμένος στρατιώτης» του Πούτιν;

Σε άλλη συνάντηση ήταν εργάτης εργοστασίου, σύμφωνα με ακτιβιστές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πούτιν συναντήθηκε με τραυματισμένο στρατιώτη ο οποίος ήταν εργάτης εργοστασίου σε προηγούμενη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο
Ο Πούτιν συναντήθηκε με τραυματισμένο στρατιώτη ο οποίος ήταν εργάτης εργοστασίου σε προηγούμενη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο © YouTube/Telegraph | Twitter

Ο Πούτιν είχε συναντηθεί ξανά με τον τραυματισμένο στρατιώτη. Τότε ήταν εργάτης εργοστασίου. Σκηνοθετημένη η επίσκεψη στο νοσοκομείο, λένε στα σόσιαλ μίντια

Για σκηνοθετημένη επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Μόσχας κάνουν λόγο χρήστες στα social media. Σε βίντεο και φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται με λευκή ρόμπα να συναντά Ρώσους στρατιώτες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία. Μαζί του ήταν και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Η επίσκεψη Πούτιν έγινε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Mandryk και ήταν η πρώτη από τη στιγμή που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022. «Θα είνια περήφανος για τον μπαμπά του» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, απευθυνόμενος σε έναν στρατιώτη που φορούσε πιτζάμες.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Newsweek, υπάρχει έντονη φημολογία ότι τελικά ο συγκεκριμένος στρατιώτης είχε συναντηθεί και στο παρελθόν με τον Πούτιν -με άλλη όμως ιδιότητα.

Putin visits wounded Russian soldiers for the first time

«Ο τραυματισμένος στρατιώτης του Πούτιν ήταν εργάτης εργοστασίου;», το ερώτημα στα social media

Ειδικότερα, αναρτήσεις στα social media αναφέρουν ότι ο τραυματισμένος στρατιώτης μοιάζει να είναι ίδιος με εργάτη εργοστασίου, ο οποίος είχε εμφανιστεί στον παρελθόν σε άλλη φωτογραφία μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο.

«Ο Πούτιν συναντήθηκε με έναν τραυματισμένο στρατιώτη, ο οποίος, κατά περίεργη σύμπτωση, ήταν επίσης εργάτης εργοστασίου που είχε συναντήσει στο παρελθόν» γράφει στο Twitter ο ακτιβιστής Άνταμ Ρανγκ που ζει στην Εσθονία και παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ρωσία.

Παρόμοιο post και από τον Ιγκόρ Σούσκο, Ουκρανό οδηγό αυτοκινήτων, ο οποίος δημοσιεύει και φωτογραφίες από τις δύο συναντήσεις με τον τραυματισμένο στρατιώτη που την προηγούμενη φορά ήταν εργάτης εργοστασίου. «Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πώς μπορεί ο Πούτιν να διακινδυνεύσει να βρεθεί παρουσία κανονικών Ρώσων. Ποτέ δεν το κάνει» αναφέρει στο μήνυμά του.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση από τον χρήστη General SVR στο Telegram, για τον οποίο αναφέρεται ότι ήταν πρώην κατάσκοπος της KGB με γνώση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο Κρεμλίνο.

«Ο Πούτιν και η FPS (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας) είναι σίγουρα μάγοι - αυταπατώμενοι, αλλά εξακολουθούν να απέχουν πολύ από τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ» ανέφερε στο μήνυμά του για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Μόσχας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ