Κοσμος

Είναι άρρωστος τελικά ο Πούτιν; Τα μπότοξ, η υποχονδρίαση και το...θέατρο

Τι θα συμβεί αν ο Ρώσος ηγέτης αν πάθει κάτι;

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσίας © EPA/MIKHAIL METZEL   \
Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσίας © EPA/MIKHAIL METZEL

Βλαντιμίρ Πούτιν: Φήμες για την υγεία του.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και δεν φαίνεται πως θα τελειώσει σύντομα. Εκτός και αν ισχύουν οι φήμες που θέλουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν να είναι βαριά άρρωστος. Ισχύουν ή είναι όλα θέατρο;

Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συνεδρίας ερωτήσεων και απαντήσεων στο Sky News με τον αναλυτή άμυνας και ασφάλειας, καθηγητή Μάικλ Κλαρκ, ένας τηλεθεατής ρώτησε: «Είναι ο Πούτιν πραγματικά άρρωστος ή πρόκειται απλώς για ευσεβείς πόθους»; Ο κ. Κλαρκ δήλωσε ότι οι εικασίες σχετικά με την υγεία του κ. Πούτιν κυκλοφορούν και ο κόσμος συχνά ρωτάει «έχει καρκίνο, έχει καρκίνο στο πάγκρεας, έχει νόσο του Πάρκινσον;».

«Όταν τον βλέπετε σε αυτά τα αποσπάσματα που βλέπουμε, - φαίνεται εντάξει. Έχω μιλήσει με πολλούς ανθρώπους που λένε ότι δεν μπορείς να ανιχνεύσεις τη νόσο του Πάρκινσον από τον τρόπο που περπατάει, δεν μπορείς να ανιχνεύσεις τα συμπτώματα του καρκίνου απλά κοιτάζοντας φωτογραφίες», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αρνήθηκε ότι υπήρχαν ανησυχίες για την υγεία του κ. Πούτιν όταν έδωσε συνέντευξη στη γαλλική τηλεόραση στα τέλη Μαΐου.

Είπε ότι «μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στις οθόνες, να διαβάσετε και να ακούσετε τις παραστάσεις του» και «δεν νομίζω ότι οι λογικοί άνθρωποι μπορούν να δουν σημάδια κάποιας ασθένειας ή κακής υγείας».

Προ ημέρων ο Πούτιν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κρεμλίνο για την «Ημέρα της Ρωσίας» με τον φακό να εστιάζει στα πόδια του φαίνονταν ναλυγίζουν. Βλέποντας το σχετικό βίντεο, οι επικριτές του πιστεύουν ότι είναι ξεκάθαρο πώς η υγεία του ισχυρού ηγέτη του Κρεμλίνου επιδεινώνεται γρήγορα κι ότι το τέλος του πλησιάζει.


Τι θα συμβεί αν ο Ρώσος ηγέτης αρρωστήσει;

Ο Κλάρκ δήλωσε: «Στις 7 Οκτωβρίου θα γίνει 70 ετών. Είναι γνωστό ότι κάνει μπότοξ, πάντα λέω ότι προσπαθεί να ταριχεύσει τον εαυτό του όσο είναι ακόμα ζωντανός. Μετακινείται με γιατρούς, είναι γνωστό ότι υπάρχει μια μικρή ομάδα γιατρών που δεν είναι ποτέ μακριά και λέγεται ότι αφήνει τις συναντήσεις σε συχνά διαστήματα για να πάει να συμβουλευτεί κάποιον».

«Αν είναι άρρωστος ή αρρωστήσει, ο πόλεμος θα συνεχιστεί από τον Νικολάι Πατρούσεφ - ο οποίος είναι εξίσου μοχθηρός με τον ίδιο», δήλωσε ο κ. Κλαρκ. «Τουλάχιστον θα ήταν μια αλλαγή προσώπου, με την οποία η Δύση θα μπορούσε τότε να κάνει κάτι, αλλά αυτό είναι μόνο μια δευτερεύουσα πιθανότητα, πραγματικά» συνέχισε ο Βρετανός ειδικός.

Ο Πούτιν έχει καρκίνο - Το δημοσίευμα του Newsweek

Σε πρόσφατο δημοσίευμα το αμερικανικό περιοδικό Newsweek, επικαλούμενο απόρρητη αμερικανική έκθεση, είχε γράψει ότι ο Πούτιν έχει καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο και πως τον Απρίλιο υπεβλήθη σε θεραπεία. Αξιωματούχοι που μίλησαν στο Newsweek, γνωστοποίησαν ότι τον περασμένο Μάρτιο, με τον πόλεμο στην Ουκρανία σε πλήρη εξέλιξη, είχει γίνει απόπειρα δολοφονίας κατά του Πούτιν.

Οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, οι οποίοι εκπροσωπούν τρεις ξεχωριστές υπηρεσίες πληροφοριών, είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους ότι ο άρρωστος Πούτιν γίνεται ολοένα και πιο παρανοϊκός για την παραμονή του στην εξουσία -εξέλιξη που δίνει απρόβλεπτη τροπή στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο ο Όλιβερ Στόουν είχε πει για τον Βλαντιμίρ Πούτιν πως είχε καρκίνο, αλλά τον ξεπέρασε. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης είχε επί δύο χρόνια συναντήσεις με τον Ρώσο πρόεδρο. Ωστόσο, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επιθετική μορφή καρκίνου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ