Κοσμος

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ελλάδα και Τουρκία να επιλύουν τις διαφορές με διπλωματικό τρόπο

Ίσες αποστάσεις στα ελληνοτουρκικά από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Στέιτ Ντιπάρμεντ κάλεσε Ελλάδα και Τουρκία να επιλύουν τις διαφορές τους μέσα από τη διπλωματία
Το Στέιτ Ντιπάρμεντ κάλεσε Ελλάδα και Τουρκία να επιλύουν τις διαφορές τους μέσα από τη διπλωματία © EPA/POOL

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνεχίζει να διατηρεί ίσες αποστάσεις στα ελληνοτουρκικά, καλώντας Ελλάδα και Τουρκία να επιλύουν τις διαφορές τους μέσα από τη διπλωματία.

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ περιλαμβανομένων Ελλάδας και Τουρκίας να εργάζονται από κοινού για την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, να επιλύουν τις διάφορες τους με διπλωματικό τρόπο και να αποφεύγουν την ρητορική που αυξάνει περαιτέρω την ένταση». Αυτό απάντησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν ρωτήθηκε πώς σχολιάζει τις πρόσφατες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν και τι θα κάνουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση που η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος μάλιστα στο πρόσφατο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον είπε πως «η Ελλάδα είναι ένας αναντικατάστατος εταίρος και ένας βασικός νατοϊκός σύμμαχος, και η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος».

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισε ότι τέτοιες κινήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή.

Τα λόγια αυτά έρχονται λίγο μετά τις εξαγγελίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη δημιουργίa στη Συρία μιας «ζώνης ασφαλείας» 20 μιλίων κατά μήκος των νότιων συνόρων της χώρας του.

«Αναμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει την Κοινή Δήλωση του Οκτωβρίου 2019, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής των επιθετικών επιχειρήσεων στη βορειοανατολική Συρία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ απορρίπτει τα σχέδια τη Τουρκίας για εισβολή στη Συρία | 24/05/2022 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ