Κοσμος

Ο Ερντογάν δεν εγκρίνει την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Απειλεί με μπλόκο ο Τούρκος πρόεδρος - Τι μετέδωσε το Reuters

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έτοιμος να ασκήσει βέτο στο ΝΑΤΟ ο Ερντογάν για Φινλανδία και Σουηδία
Έτοιμος να ασκήσει βέτο στο ΝΑΤΟ ο Ερντογάν για Φινλανδία και Σουηδία © EPA/FRANCOIS MORI

Βέτο από Ερντογάν στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. «Δεν θα την εγκρίνω» δηλώνει ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν δηλώνει έτοιμος να μπλοκάρει την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, μετέδωσε το Reuters. Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξέφρασε την αντίθεσή του να μπουν η Φινλανδία και η Σουηδία στο ΝΑΤΟ.

Οι διπλωματικές αντιπροσωπείες της Σουηδίας και της Φινλανδίας «ας μην μπουν στον κόπο» να ταξιδέψουν στην Τουρκία για να πείσουν την Άγκυρα να εγκρίνει το αίτημά τους, πρόσθεσε ο Ερντογάν, απειλώντας με βέτο Ελσίνκι και Στοκχόλμη στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τόσο η Σουηδία όσο και η Φινλανδία αποφάσισαν να βγουν από το καθεστώς ουδετερότητας που είχαν υιοθετήσει εδώ και δεκαετίες, ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να μπουν στο ΝΑΤΟ. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργή της Ρωσίας, η οποία δεν σταματά τις απειλές κατά των δύο κρατών. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι πιθανή ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών σε Φινλανδία και Σουηδία θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι σε δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν είχε πει για Φινλανδία και Σουηδία πως η Άγκυρα δεν βλέπει θετικά ενδεχόμενη ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ