Κοσμος

Σε συναγερμό το Πεκίνο μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Σε πανικό οι κάτοικοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κινέζοι πολίτες
Κινέζοι πολίτες © EPA/ALEX PLAVEVSKI

Σε συναγερμό βρίσκεται το Πεκίνο μετά το νέο ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού - Το lockdown τύπου Σαγκάης φαίνεται πιο κοντά από ποτέ.

Ολοένα και αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών του νέου ξεσπάσματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Σαγκάη παρά το lockdown, ενώ η πόλη του Πεκίνου κλήθηκε να «δράσει χωρίς καθυστέρηση» εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην κινεζική πρωτεύουσα.

Η Κίνα, αντιμέτωπη τις τελευταίες εβδομάδες με τη χειρότερη έξαρση της επιδημίας από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης πριν από δύο χρόνια και πλέον, έθεσε υπό αυστηρό περιορισμό από τις αρχές Απριλίου σχεδόν το σύνολο των 25 εκατομμυρίων της οικονομικής πρωτεύουσάς της, της Σαγκάης, εστίας της μόλυνσης.

Το ξέσπασμα που αποδίδεται στην παραλλαγή Όμικρον συνεχίζει να πλήττει τη Σαγκάη, που παραμένει υπό αυστηρό περιορισμό επ’ αόριστον, υπό συνθήκες σε ορισμένες περιπτώσεις σπαρτιάτικες.

Σε συναγερμό και το Πεκίνο

Τις τελευταίες 24 ώρες το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε 51 νέους θανάτους από covid-19 στη Σανγκάη, αριθμός ρεκόρ για την οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας. Συνολικά στην πόλη έχουν εντοπιστεί από την 1η Μαρτίου μισό εκατομμύριο κρούσματα.

Κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει το αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί στη Σανγκάη, το οποίο έχει αρχίσει να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των κατοίκων της πόλης και να επηρεάζει αρνητικά την κινεζική οικονομία.

Σε κάποιες συνοικίες είχαν τοποθετηθεί ψηλοί, μεταλλικοί φράκτες έξω από τις πόρτες κτιρίων κατοικιών για να εμποδίζουν τους ενοίκους να βγαίνουν έξω.

Ωστόσο οι κάτοικοι εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους σε αυτό το μέτρο, το οποίο επικρίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φοβούμενοι ότι θα παγιδευτούν στα κτίρια. Η αγανάκτησή τους και ο η ανησυχία τους ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο όταν το Σάββατο ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα κτίριο κατοικιών.

«Το τρέχον ξέσπασμα στο Πεκίνο εξαπλώνεται σιωπηλά από άγνωστες ακόμη πηγές και μεταδίδεται γρήγορα», προειδοποίησε χθες Κυριακή αξιωματούχος των δημοτικών αρχών.

Οι αρχές της Τσοαγιάνγκ τόνισαν χθες ότι η κατάσταση είναι «σοβαρή και δύσκολη» και ότι πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα για να ανασχεθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Περισσότερα από δέκα κτίρια στη συνοικία έχουν τεθεί σε lockdown, ενώ όλοι οι κάτοικοι θα υποβληθούν ξανά σε διαγνωστικό τεστ την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ