Κοσμος

Τέλος η μάσκα στην Ισπανία σε εσωτερικούς χώρους - Οι εξαιρέσεις

Από τη Μεγάλη Τετάρτη - Τι ισχύει για τα ΜΜΜ και τα νοσοκομεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πέδρο Σάντσεθ, πρωθυπουργός στην Ισπανία, βγάζει τη μάσκα για τον κορωνοϊό
Ο Πέδρο Σάντσεθ, πρωθυπουργός στην Ισπανία, βγάζει τη μάσκα για τον κορωνοϊό © EPA/Ballesteros

Στην Ισπανία η μάσκα για κορωνοϊό σε εσωτερικούς χώρους παύει να είναι υποχρεωτική από αύριο Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022.

Η κυβέρνηση στην Ισπανία ενέκρινε σήμερα το διάταγμα με το οποίο παύει να είναι υποχρεωτική η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, όπως η εστίαση, η διασκέδαση και τα σούπερ μάρκετ. Η άρση μέτρων που αφορά τις μάσκες σε εσωτερικούς χώρους στην Ισπανία ξεκινά αύριο Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022.

Εξαιρούνται τα μέσα μεταφοράς, τα νοσοκομεία και οι οίκοι ευγηρίας, όπου η μάσκα παραμένει υποχρεωτική.

Η Ισπανία αίρει έναν από τους τελευταίους περιορισμούς που είχε θέσει σε ισχύ από την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού πριν από 2 χρόνια, χάρη σε ένα «ευνοϊκό επιδημιολογικό πλαίσιο», που απορρέει από την «πολύ υψηλή εμβολιαστική κάλυψη», όπως εξήγησε η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας, έπειτα από μια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το μήνυμα Σάντσεθ για τη μάσκα που βγαίνει στους εσωτερικούς χώρους στην Ισπανία

«Προχωράμε προς την επιστροφή στην κανονικότητα που υπήρχε πριν από την πανδημία», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Σε ποιους εσωτερικούς χώρους παραμένει η μάσκα στην Ισπανία -Τι ισχύει σε σχολεία και εργασία

Η μάσκα θα παραμείνει, εντούτοις, υποχρεωτική στα κέντρα υγείας, τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας, όπως και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σύμφωνα με το διάταγμα που εγκρίθηκε σήμερα, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ αύριο το πρωί, μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η Ντάριας υπογράμμισε, επίσης, ότι η μάσκα «δεν θα χρησιμοποιείται σε καμία περίπτωση» στο σχολικό περιβάλλον.

Η κατάσταση δεν είναι, ωστόσο, το ίδιο σαφής στους εργασιακούς χώρους όσον αφορά στις μάσκες. «Γενικά, (η χρήση της μάσκας) δεν θα είναι υποχρεωτική», όμως οι επιχειρήσεις, μέσω των υπευθύνων για την πρόληψη των κινδύνων που συνδέονται με τις συνθήκες εργασίας, «θα μπορούν να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, μεταξύ άλλων την πιθανή χρήση της μάσκας», διευκρίνισε το ισπανικό Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ισπανία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως, με το 92,5% των άνω των 12 ετών να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ