Κοσμος

Γαλλικές εκλογές - Μελανσόν προς υποστηρικτές του: Μην ψηφίσετε τη Λεπέν

«Ούτε μια ψήφος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
melenchon_.jpg
O Ζαν Λυκ Μελανσόν © ΕPA Pool

Ο υποψήφιος της Αριστεράς, Ζαν-Λικ Μελανσόν ο οποίος με ποσοστό περίπου 20% ήρθε τρίτος πήρε θέση και ζήτησε από τους οπαδούς του να μην ψηφίσουν την Λεπέν.

Ο Ζαν Λικκ Μελάνσον ο οποίος έρχεται σύμφωνα με τα exit polls τρίτος στις γαλλικές εκλογές ζήτησε από τους ψηφοφόρους να μην «δώσουν ούτε μια ψήφο στην Λεπέν» χωρίς να υποστηρίξει ξεκάθαρα τον Εμανουέλ Μακρόν. 

«Καλείστε να επιλέξετε μεταξύ δύο διαβόλων. Είναι καθήκον μου να σας πω τώρα ότι θα πρέπει να ρίξετε την πέτρα προς το βουνό. Είστε ισχυροί για να ηγηθείτε αυτής της μάχης και αυτή θα είναι η αρχή για να κερδίσουμε την επόμενη. Τώρα εσείς πρέπει να πολεμήσετε σε αυτή τη μάχη που έρχεται. Ξέρουμε ποιον δεν θα ψηφίσουμε ποτέ, για τους υπόλοιπους θυμηθείτε αυτά που σας είπα πριν από 5 χρόνια. Ο καθένας ξέρει τι είναι καλό για τη χώρα και ποτέ δεν θα χάσουμε την εμπιστοσύνη στην δημοκρατία. Δεν πρέπει να δώσετε ούτε μια ψήφο στην Μαρίν Λεπέν» δήλωσε ο Μελανσόν. 

Δεδομένου ότι στις προηγούμενος εκλογές δεν είχε πάρει θέση, ο Μελανσόν ο οποίος πριν λίγο καιρό, έχει αυτοπροσδιοριστεί ως υποψήφιος κατά του Εμανουέλ Μακρόν είναι σημαντικό ότι τάσσεται κατά της Λεπέν.

Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls από τον σταθμό Antenne 2 ο Μακρόν φέρεται να συγκεντρώνει το 28,1% των ψήφων στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, ενώ η Λεπέν το 23,3% των ψήφων και ο Ζαν Λικ Μελανσόν 20%. Αντίστοιχα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού TF1 ο Μακρόν συγκεντρώνει το 28,6% των ψήφων έναντι 24,4 % της Λεπέν, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ζαν-Λικ Μελανσόν με 20%.

Γενικά, οι δημοσκοπήσεις εξόδου δείχνουν ότι ο Μακρόν συγκεντρώνει ποσοστό μεταξύ 27%-29%, ενώ η Λεπέν το 23%-24% των ψήφων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ