Κοσμος

Συνετρίβη ελικόπτερο του ΟΗΕ - Δέχτηκε πυρά από αντάρτες

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
Ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό © EPA/POOL

Ελικόπτερο του ΟΗΕ καταρρίφθηκε από αντάρτες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Συνετρίβη στο έδαφος. Νεκροί και οι 8 επιβάτες.

Ένα ελικόπτερο της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (MONUSCO) καταρρίφθηκε από αντάρτες του Κινήματος της 23ης Μαρτίου (M23) στην επαρχία του Βόρειου Κίβου στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, στο ελικόπτερο επέβαιναν 8 κυανόκρανοι. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί.

«Ενώ εκτελούσαν αναγνωριστική αποστολή στο Κονγκό, το ελικόπτερο Super Puma συνετρίβη» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Από τους 8 κυανόκρανους, οι έξι ήταν από το Πακιστάν, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Νωρίτερα, εκπρόσωπος της MONUSCO είχε δηλώσει ότι η επαφή με το ελικόπτερο χάθηκε ενώ αυτό πετούσε πάνω από μια περιοχή στην οποία οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει επιθέσεις.

Οι αντάρτες του M23, που εκδιώχθηκαν μετά την εξέγερση το 2012 και το 2013, εξαπέλυσαν χθες Δευτέρα επιθέσεις κατά κυβερνητικών στρατευμάτων στη μεθόριο με την Ουγκάντα και τη Ρουάντα, οι οποίες συνεχίζονται.

Το ελικόπτερο καταρρίφθηκε σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες, ενώ εκτελούσε αποστολή παρακολούθησης των μετακινήσεων αμάχων, ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ