Κοσμος

Marina Ovsyannikova: Παραιτήθηκε από το δίκτυο που εργαζόταν

«Δεν πιστεύω ότι ανήκω στα αποβράσματα», είπε η Marina Ovsyannikova σε νέες της δηλώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρωσίδα δημοσιογράφος, Μαρίνα Οβσιάνικοβα
Η Ρωσίδα δημοσιογράφος, Μαρίνα Οβσιάνικοβα © Marina Ovsyannikova/Facebook

Marina Ovsyannikova: Παραιτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο που εργαζόταν μετά τη διαμαρτυρία υπέρ της Ουκρανίας σε δελτίο ειδήσεων.

Marina Ovsyannikova, η Ρωσίδα δημοσιογράφος που παρενέβη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού δελτίου καταγγέλλοντας την επίθεση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Pervy Kanal, όπου εργαζόταν. 

«Σήμερα, μετέβην στο Οστάνκινο (έδρα του τηλεοπτικού δικτύου), κατέθεσα όλα μου τα έγγραφα για την παραίτησή μου», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γαλλικό ενημερωτικό δίκτυο France 24.

Η  Marina Ovsyannikova εισέβαλε στο στούντιο σε ζωντανή σύνδεση τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη Ρωσία, κρατώντας ένα πλακάτ με το οποίο επέκρινε τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία και καταγγέλλοντας την «προπαγάνδα» των μέσων που ελέγχονται από την εξουσία. Όπως εξήγησε με την κίνησή της αυτή ήθελε να «στείλει ένα δυνατό μήνυμα για να πει ότι οι Ρώσοι είναι αντίθετοι στον πόλεμο, ότι δεν πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι για την προπαγάνδα και για όσα λέμε στην τηλεόραση και ότι πρέπει να κάνουμε τον διαχωρισμό μεταξύ του ψέματος και της αλήθειας».

«Φοβάμαι, σίγουρα, όμως δεν πιστεύω ότι ανήκω στα αποβράσματα», είπε ερωτηθείσα σχετικά με την επίσημη ρητορική εναντίον των αντιπολεμικών ακτιβιστών στη Ρωσία. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η σύρραξη στην Ουκρανία αποκαλύπτει ποιοι είναι οι «προδότες» στη Ρωσία.

Για τη δημοσιογράφο, «οι άνθρωποι που κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, δεν είναι προδότες, είναι πολίτες». «Η ρωσική κοινωνία είναι διχασμένη, ένα μέρος της, ενδεχομένως το 50%, τάσσεται κατά του πολέμου και το άλλο 50% στηρίζει τον πρόεδρο Πούτιν», υποστήριξε.

'My life has changed irrevocably': Russian journalist who crashed live TV broadcast

Marina Ovsyannikova: Αρνήθηκε την πρόταση Μακρόν για άσυλο

Η Marina Ovsyannikova αρνήθηκε την πρόταση που της έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν να της χορηγηθεί άσυλο στη Γαλλία διότι «δεν θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα της».

«Θα παραμείνουμε στη Ρωσία», δήλωσε ο Ovsyannikova αναφερόμενη στην ίδια και τα παιδιά της, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Η δημοσιογράφος έχει έναν 17χρονο γιο και μία 11χρονη κόρη. «Είμαι πατριώτισσα και ο γιος μου ακόμη μεγαλύτερος πατριώτης. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να φύγουμε, δεν θέλουμε να μεταναστεύσουμε πουθενά», τόνισε.

Ο Μακρόν δήλωσε την Τρίτη έτοιμος να προσφέρει «προξενική προστασία» στην Οβσιάνικοβα, είτε στη γαλλική πρεσβεία, είτε προσφέροντάς της άσυλο στη Γαλλία. «Η ζωή μου άλλαξε για πάντα, σιγά σιγά το συνειδητοποιώ. Δεν μπορώ να επιστρέψω στην παλιά μου ζωή», σχολίασε η 43χρονη δημοσιογράφος στο Spiegel.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις        

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ