- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα αρνήθηκε την πρόταση Μακρόν για άσυλο
Δεν θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα της
Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα αρνήθηκε την πρόταση Μακρόν για άσυλο στη Γαλλία - Δεν θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα της.
Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα που διέκοψε τη Δευτέρα ένα δελτίο ειδήσεων της ρωσικής τηλεόρασης για να διαμαρτυρηθεί κατά του πολέμου στην Ουκρανία αρνήθηκε την πρόταση που της έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν να της χορηγηθεί άσυλο στη Γαλλία διότι «δεν θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα της».
«Θα παραμείνουμε στη Ρωσία», δήλωσε ο Οβσιάνικοβα αναφερόμενη στην ίδια και τα παιδιά της, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Η δημοσιογράφος έχει έναν 17χρονο γιο και μία 11χρονη κόρη. «Είμαι πατριώτισσα και ο γιος μου ακόμη μεγαλύτερος πατριώτης. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να φύγουμε, δεν θέλουμε να μεταναστεύσουμε πουθενά», τόνισε.
Ο Μακρόν δήλωσε την Τρίτη έτοιμος να προσφέρει «προξενική προστασία» στην Οβσιάνικοβα, είτε στη γαλλική πρεσβεία, είτε προσφέροντάς της άσυλο στη Γαλλία.
«Η ζωή μου άλλαξε για πάντα, σιγά σιγά το συνειδητοποιώ. Δεν μπορώ να επιστρέψω στην παλιά μου ζωή», σχολίασε η 43χρονη δημοσιογράφος στο Spiegel.
Η Οβσιάνικοβα εμφανίσθηκε τη Δευτέρα το βράδυ κατά την διάρκεια του τηλεοπτικού δελτίου του προσκείμενου στο Κρεμλίνο Pervy Kanal (1ο Κανάλι) πίσω από την τηλεπαρουσιάστρια, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Όχι στον Πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Εδώ, σας λένε ψέματα».
Αφού συνελήφθη καταδικάστηκε σε πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερη, ωστόσο κινδυνεύει να της ασκηθούν ποινικές διώξεις με βάση τον νέο νόμο που υιοθετήθηκε στη Ρωσία και ο οποίος προβλέπει ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών για όσους διαδίδουν «ψευδείς ειδήσεις».
«Είναι ένας πόλεμος εναντίον ενός αδελφού λαού! Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να τον δεχθεί», εξήγησε η δημοσιογράφος που έχει γεννηθεί στην Οδησσό της Ουκρανίας από Ουκρανό πατέρα και Ρωσίδα μητέρα.
Ο Οβσιάνικοβα, που αυτή την περίοδο κρύβεται με φίλους, εκτίμησε ότι η παρέμβασή της ήταν «μια ειρηνική ενέργεια: είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας και όλου του κόσμου να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό αυτός ο πόλεμος».
«Ήθελα επίσης να δείξω ότι και οι Ρώσοι είναι κατά του πολέμου αυτού, κάτι που πολλοί άνθρωποι στη Δύση δεν κατανοούν. Η πλειονότητα των έξυπνων και μορφωμένων ανθρώπων εδώ είναι αντίθετοι σε αυτό τον πόλεμο», εκτίμησε.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονται για την κρατική τηλεόραση κατανοούν πολύ καλά τι συμβαίνει (…) Δεν είναι πεπεισμένοι προπαγανδιστές, συχνά δεν έχουν καμία σχέση με αυτό», τόνισε.
«Δίνουν εσωτερική μάχη μεταξύ της εργασίας τους και του ηθικού του κώδικα (…) Όμως οι συνάδελφοι πρέπει να θρέψουν τις οικογένειές τους, γνωρίζουν ότι στο υφιστάμενο πολιτικό κλίμα δεν θα βρουν άλλη δουλειά», διευκρίνισε η δημοσιογράφος, η οποία δήλωσε «χαρούμενη» που πολλοί Ρώσοι δημοσιογράφοι σε κρατικά δίκτυα παραιτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες για να εκφράσουν στην αντίθεσή τους στους περιορισμούς στην ενημέρωση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μην σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
H ιστορία της «Δύσης» και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απειλές για τον δυτικό πολιτισμό, με αφορμή το βιβλίο «Η Δύση, η ιστορία μιας ιδέας» του Γιώργου Βαρουξάκη
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.