Κοσμος

Ζελένσκι: Το συγκλονιστικό βίντεο που έδειξε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Η Ρωσία δεν σταματά να βομβαρδίζει αμάχους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδήλωση στη Χάγη για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Διαδήλωση στη Χάγη για τον πόλεμο στην Ουκρανία © EPA/PHIL NIJHUIS

Το βίντεο για τον πόλεμο στην Ουκρανία που παρουσίασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο αμερικανικό Κογκρέσο, όπου έδωσε ομιλία. Ζήτησε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο. Ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε μέσω βιντεοκλήσης και επανέλαβε το πάγιο αίτημά του να επιβληθεί από το ΝΑΤΟ ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία πάνω από κατοικημένες περιοχές, ώστε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί από τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι έδειξε ένα βίντεο με εικόνες από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Η Ρωσία δεν σταματά να βομβαρδίζει αμάχους, χτυπώντας μεταξύ άλλων σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια.

Στο βίντεο που παρουσίασε ο Ουκρανός πρόεδρος στο αμερικανικό Κογκρέσο υπάρχουν εικόνες από το πριν και το μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Προσοχή, το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες:

Zelensky confronts US Congress with emotional footage from Ukraine war

Ζελένσκι σε αμερικανικό Κογκρέσο: «Κλείστε τους ουρανούς στην Ουκρανία»

Μιλώντας ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε έναν παραλληλισμό μεταξύ του πολέμου που εξαπέλυσε η Μόσχα στην Ουκρανία και των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και της επίθεσης της ιαπωνικής αεροπορίας κατά της αμερικανικής βάσης στο Περλ Χάρμπορ το 1941.

«Στη σπουδαία ιστορία σας, έχετε σελίδες που σας επιτρέπουν να κατανοήσετε τους Ουκρανούς» είπε απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης στο αμερικανικό νομοθετικό σώμα. Και πρόσθεσε: «Θυμηθείτε το Περλ Χάρμπορ, εκείνο το φρικτό πρωινό της 7ης Δεκεμβρίου 1941, όταν ο ουρανός σας σκοτείνιασε από τα αεροπλάνα που σας επιτέθηκαν. Θυμηθείτε την 11η Σεπτεμβρίου, εκείνη την φρικτή μέρα του 2001».

«Αυτόν τον τρόμο, η Ευρώπη δεν τον έχει βιώσει εδώ και 80 χρόνια» ξεκαθάρισε ακόμη. Τα μέλη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών υποδέχθηκαν όρθια και με παρατεταμένο χειροκρότημα τον Ζελένσκι. «Slava Ukraina» («Δόξα στην Ουκρανία») είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, υποδεχόμενη τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε για:

  • Περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια για την προστασία του ουκρανικού εναέριου χώρου και
  • περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης όλων των αμερικανικών επιχειρήσεων.

«Η Ρωσία μετέτρεψε τον ουρανό της Ουκρανίας σε πηγή θανάτου για χιλιάδες ανθρώπους» ανέφερε ο Ζελένσκι. «Κλείστε τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας» ζήτησε ο Ουκρανός πρόεδρος, προβάλλοντας και το βίντεο με τις εικόνες από τη ρωσική εισβολή στη χώρα του.

Ukrainian President Zelensky Addresses Congress

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ