Κοσμος

Χτύπημα στο ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη -Tweet Δένδια

Το tweet του ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, για ασφαλή απομάκρυνση του προσωπικού.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαριούπολη: Στιγμιότυπο από ερείπια που άφησαν πίσω οι μάχες στην πόλη
Μαριούπολη © EPA/SERGEY KOZLOV

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πληροφορίες για χτύπημα στο ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη - Είχε ανακοινωθεί κατάπαυση πυρός για την απομάκρυνση αμάχων.

Χτύπημα δέχθηκε σήμερα Κυριακή (6/3) το ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη. Την είδηση επιβεβαιώνει με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ελληνικό Προξενείο δέχθηκε πυρά από οδομαχίες που συνεχίζονται στη Μαριούπολη παρά την κατάπαυση πυρός που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, προκειμένου να μπορέσουν να απομακρυνθούν οι άμαχοι. Ο Γενικός Πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης είναι καλά στην υγεία του και ήδη έχει έρθει σε επικοινωνία με την Ελλάδα μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά βρίσκεται σε καταφύγιο για να προφυλαχθεί.

«Με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, επικοινώνησε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «O YΠΕΞ Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον D.Kuleba ζητώντας την αρωγή των Ουκρανικών αρχών για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Πρόξενου στη Μαριούπολη, καθώς και για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για εκκένωση» αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Μαριούπολη: Διακόπηκε και δεύτερη προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων

Διεκόπη και η δεύτερη προσπάθεια απομάκρυνσης των αμάχων κατοίκων της Μαριούπολης, που είναι περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις και συμμάχους τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι η ΔΕΕΣ, η οποία είχε ανοίξει τη δίοδο.

«Εν μέσω καταστροφικών σκηνών ανθρώπινων βασάνων στη Μαριούπολη, μια δεύτερη προσπάθεια σήμερα να ξεκινήσει η απομάκρυνση περίπου 200.000 ανθρώπων από την πόλη σταμάτησε», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι η σχεδιαζόμενη για σήμερα απομάκρυνση των αμάχων κατοίκων της Μαριούπολης δεν ήταν εφικτή εξαιτίας ρωσικών βομβαρδισμών.

Διαβάστε περισσότερα: Πόλεμος στην Ουκρανία: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις -LIVE

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ