Κοσμος

Πόλεμος Ουκρανίας-Ζελένσκι: Σε 4 ημέρες έχουν σκοτωθεί 16 παιδιά

Τι ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA

Πόλεμος Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι λέει ότι μέσα σε 4 μέρες σκοτώθηκαν 16 παιδιά ενώ ζήτησε από την ΕΕ την άμεση ένταξη της χώρας του.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα την ΕΕ να επιτρέψει την άμεση ένταξη της Ουκρανίας με βάση μια ειδική διαδικασία fast track καθώς υπερασπίζεται τον εαυτό της από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων, ενώ ανέφερε ότι κατά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες του πολέμου σκοτώθηκαν 16 παιδιά και 45 τραυματίστηκαν.

«Ο στόχος μας είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και κυρίως να είμαστε ίσοι. Είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι δίκαιο. Είμαι βέβαιος ότι το δικαιούμαστε», είπε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σώστε τις ζωές σας και φύγετε», κάλεσε ο Ουκρανός πρόεδρος τους Ρώσους στρατιώτες και πρόσθεσε ότι 4.500 ρώσοι στρατιώτες έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί.

Η Ουκρανία, είπε ο πρόεδρός της, θα απελευθερώσει κρατούμενους με στρατιωτική εμπειρία αν επιθυμούν να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Ο κύριος στόχος των συνομιλιών με τη Ρωσία είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: 352 άμαχοι νεκροί - Ανάμεσά τους 14 παιδιά

 

Το Yπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας με ανακοίνωσή του βράδυ της Κυριακής (27/2) ανέφερε ότι 352 Ουκρανοί άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά. 

Το ΥΠΕΣ ανακοίνωσε ότι επιπλέον 1.684 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 116 παιδιά, έχουν τραυματιστεί. 

Το Υπουργείο δεν έδωσε καμία πληροφορία για απώλειες μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Hanna Malyar, ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχασαν περίπου 4.300 στρατιώτες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν θα εγκαταλείψουμε την πρωτεύουσα», λέει ο υπ. Άμυνας

«Δεν θα εγκαταλείψουμε την πρωτεύουσα, η Ουκρανία κερδίζει ήδη», είναι οι παρατηρήσεις που έκανε σήμερα το πρωί (28/2) ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας ως απάντηση στην προσπάθεια της Ρωσίας να εισβάλει στην πρωτεύουσα εν μία νυκτί.

Ο Oleksii Reznikov είπε ότι μέχρι στιγμής ήταν «96 ώρες αντίστασης» και «4 ημέρες αφοσίωσης, θάρρους και πίστης» για τον ουκρανικό λαό, υποσχόμενος ότι η χώρα του θα κερδίσει τον πόλεμο.

Σε δήλωση που δόθηκε αργά χθες το βράδυ, η οποία δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, ο Ρέζνικοφ είπε: «Ο εχθρός που ήρθε στη γη μας θα πάει προς μια γνωστή κατεύθυνση. Ως εκ τούτου, συμβουλεύουμε τους κατακτητές να πάνε στα σπίτια τους. Δεν είναι αργά. Είναι άχρηστο να εκφοβίζουμε τους Ουκρανούς. Δεν θα είναι δυνατό να σπάσουμε τους αμυντικούς μας».

Με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Σήμερα οι διαπραγματεύσεις με Ρωσία (Live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ