- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Πόλεμος Ουκρανία-Μπάιντεν: Συντονισμένη αντίδραση στη Ρωσία
Σήμερα θα έχει συζητήσεις με άλλους δυτικούς ηγέτες
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν οργανώνει συζήτηση με συμμάχους για να υπάρξει «συντονισμένη» αντίδραση στην επίθεση της Ρωσίας.
Συντονισμένη αντίδραση στην επίθεση της Ρωσίας και την κήρυξη του πολέμου στην Ουκρανία θέλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να έχουν οι δυτικές δυνάμεις.
Ειδικότερα, ο Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει τηλεφωνικά σήμερα με συμμάχους και εταίρους της Ουάσινγκτον τις «εξελίξεις» ως προς την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και για να «συντονίσει» μια «ενωμένη αντίδραση» σε αυτή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του δεν διευκρινίζεται ποιοι άλλοι ηγέτες θα πάρουν μέρος στη συζήτηση με τον Μπάιντεν, η οποία οργανώνεται την ημέρα που αρχίζει να συζητείται στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σχέδιο ψηφίσματος που καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Αναφέρεται πάντως ότι η τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 18:15 (ώρα Ελλάδας).
Πόλεμος Ουκρανία: Μεγάλη οχηματοπομπή από ρωσικά άρματα μάχης
Δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χθες Κυριακή εικονίζουν μεγάλη οχηματοπομπή του ρωσικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, κινούμενη προς την κατεύθυνση του Κιέβου, περίπου 64 χιλιόμετρα μακριά. Η οχηματοπομπή είχε μήκος περίπου 5 χιλιόμετρα.
Βρισκόταν βορειοανατολικά της ουκρανικής πόλης Ιβάνκιβ και συμπεριλάμβανε οχήματα με καύσιμα, εφόδια, καθώς και τεθωρακισμένα, ανάμεσά τους άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, κατά την εταιρεία.
Η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar έδωσε επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τις καταστροφές που προκάλεσαν πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στο αεροδρόμιο Αντόνοφ στο Γκοστομέλ, καθώς και μάχες μέσα και γύρω από το αεροδρόμιο.
Η εταιρεία αυτή παρακολουθεί τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων εδώ και εβδομάδες. Τα στοιχεία που δημοσιοποιεί δεν είναι δυνατό να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Πόλεμος Ουκρανία: Ανακόπηκαν ρωσικές δυνάμεις - Όδευαν προς Κίεβο
Ρωσικά στρατεύματα σταμάτησαν εν μέρει να κινούνται από τα βορειοδυτικά του Κιέβου προς το κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, δήλωσε χθες ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.
Ο ουκρανικός στρατός απέκρουσε χθες χερσαίες και αεροπορικές επιθέσεις, κατά τον ίδιο.
Ο ρωσικός στρατός προσπαθεί παράλληλα να μπει στο κέντρο της Χαρκίβ, της δεύτερης μεγαλύτερης ουκρανικής πόλης, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανέφερε ο σύμβουλος της προεδρίας, ενώ 11 πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται ανοικτά της Οδησσού.
Στη Μαριούπολη (νότια) δεν αναφέρονται προβλήματα, ωστόσο η Μπερντιάνσκ καταλήφθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα, συμπλήρωσε.
Ο Ολεξίι Αρεστόβιτς διαβεβαίωσε εξάλλου πως το Σαββατοκύριακο εντάχθηκαν στις τάξεις του ουκρανικού στρατού κάπου 100.000 έφεδροι.
Δείτε live τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση-μήνυμα με μια πυρηνική έκρηξη να καταστρέφει το Τελ Αβίβ
Η ακτιβίστρια Μπετίνα Ζουρλί υπερασπίστηκε τους βανδαλισμούς ως μορφή πολιτικής αντίστασης
Καταγγελίες για εκλογικές παρατυπίες και πιέσεις σε ψηφοφόρους και παρατηρητές
Δέντρα ξεριζώθηκαν εξαιτίας των ριπών ανέμων προκαλώντας ζημιές σε γραμμές του ηλεκτρικού δικτύου
Η χώρα περνά μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της εδώ και πολλά χρόνια
Η ακρίβεια στο επίκεντρο της αμερικανικής κάλπης – Πού κρίνεται η αναμέτρηση Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών
Σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση του ο Ράμα με πακέτο ποινικών μέτρων
Η επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή στον ναό του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Χαμούντ
Η κυβέρνηση Μαδούρο της είχε απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα όμως εκείνη έφυγε κρυφά στα τέλη του 2025
Η δούκισσα του Σάσεξ δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένη» από τις κατηγορίες
Μια σχέση που ξεκίνησε μέσα στη χλιδή κατέληξε σε θανατηφόρα εμμονή
Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε νεαρούς άνδρες που περίμεναν για να ψηφίσουν
Έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
Ριπές ανέμου ταχύτητας έως 135 χλμ/ώρα σάρωσαν το βόρειο τμήμα της χώρας
Το νέο μονοθέσιο ηλεκτρικό όχημα θα περιπολεί το πανεπιστήμιο της Φλόριντα
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους - Συγκρούσεις με την αστυνομία σε Παρίσι, Μασσαλία και άλλες πόλεις
Επεισόδια και συγκρούσεις σε πολλές πόλεις
Επιμένει στον διάλογο ο Έντι Ράμα - 13 τραυματίες και 22 συλλήψεις ο απολογισμός των επεισοδίων
Σε κλίμα έντονης πόλωσης η αναμέτρηση
Ποτέ δεν υπήρξε χειρότερη εποχή να σημειώσεις σερί 52 χρόνων ελλειμματικών προϋπολογισμών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.