Κοσμος

Βρετανία: Αεροσκάφη ταλανίζονται από τον τυφώνα Γιούνις (βίντεο)

Θυελλώδεις άνεμοι που ξεπερνούν τα 150 χλμ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροδρόμιο Χίθροου © Justin Curtis/Getty Images/Ideal Image
Αεροδρόμιο Χίθροου © Justin Curtis/Getty Images/Ideal Image

Δραματική είναι η προσπάθεια προσγείωσης των εμπορικών αεροσκαφών στο βρετανικό αεροδρόμιο Χίθροου εν μέσω θυελλωδών ανέμων της καταιγίδας Γιούνις.

O τυφώνας Γιούνις προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην Βρετανία με αποτέλεσμα οι πτήσεις των αεροπλάνων να δυσκολεύονται τρομακτικά. Τα αεροπλάνα συχνά αποτυγχάνουν να προσγειωθούν λόγω των ανέμων, ενώ στα live βίντεο μοιάζουν σαν «φτερά στον άνεμο». 

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο  από μια πτήση της TAP Air Portugal, που έφτασε από την Αθήνα, είχε σχεδόν έρθει σε επαφή με τον διάδρομο όταν αναγκάστηκε να απογειωθεί ξανά και να κάνει κύκλους πριν προσπαθήσει ξανά.

Ήδη British Airways ακύρωσε πάνω από 80 πτήσεις στα αεροδρόμια Χίθροου και Σίτι του Λονδίνου, ενώ οι οδηγοί καλούναι να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

Οι άνεμοι της καταιγίδας που έπληξε πρώτα της ουαλικές ακτές και πλέον και αυτές της Κορνουάλης στη νοτιοδυτική Αγγλία έχουν ήδη φτάσει τα 110 χιλιόμετρα την ώρα (11 μποφόρ) και αναμένεται να κορυφωθούν στα 150-160 χλμ/ώρα. Πρόκειται δηλαδή για ταχύτητες ανέμου που στα αμερικανικά μετεωρολογικά πρότυπα παραπέμπουν σε τυφώνα επιπέδου 1 (του πιο χαμηλού δηλαδή).

Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει επίσης τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Ιρλανδία. Ωστόσο είναι πιο σφοδρό μέχρι στιγμής στη Βρετανία, όπου όπως ανακοινώθηκε περισσότερα από 120.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης της Βρετανίας, γνωστή ως Cobra, θα συνεδριάσει αυτό το απόγευμα για να καθορίσει τα επόμενα βήματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ