Κοσμος

Mπιλ Γκέιτς: Η Όμικρον θα δημιουργήσει μεγάλο τείχος ανοσίας

«Έχουμε εκπλαγεί πολύ κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπιλ Γκέιτς © EPA/ PETE MAROVIC
Μπιλ Γκέιτς © EPA/ PETE MAROVIC

Η μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι πιθανή μετά το τρέχον κύμα της παραλλαγής Oμικρον ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς.

«Μια πιο μεταδοτική παραλλαγή δεν είναι πιθανή, αλλά έχουμε εκπλαγεί πολύ κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Η Όμικρον θα δημιουργήσει πολλή ανοσία τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά», υποστήριξε ο Μπιλ Γκέιτς ο οποίος πρόσθεσε ότι ίσως χρειαστούν ετήσιοι εμβολιασμοί για κάποιο διάστημα.

«Η ασθένεια θα μπορούσε να θεραπεύεται περισσότερο σαν εποχική γρίπη», ανέφερε σε συζήτηση για μολυσματικές ασθένειες στο Twitter με την καθηγήτρια Ντέβι Σριντχάρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

«Καθώς οι χώρες βιώνουν τα κύματα της Όμικρον, τα συστήματα υγείας τους θα τεθούν υπό αμφισβήτηση. Τα περισσότερα από τα σοβαρά κρούσματα θα αντιστοιχούν σε μη εμβολιασμένα άτομα. Όταν η Όμικρον διαδοθεί από χώρα σε χώρα, τότε για τον υπόλοιπο χρόνο θα πρέπει να βλέπουμε πολύ λιγότερα κρούσματα. Αυτός είναι ο λόγος που η νόσος Covid-19 μπορεί να αντιμετωπιστεί περισσότερο σαν την εποχική γρίπη» πρόσθεσε. 

Τέλος σε σχετική ερώτηση για την προέλευση του κορωνοιού ο Μπιλ Γκέιτς είπε «Τα δεδομένα δείχνουν ότι προήλθε από άλλο είδος, κάτι που ισχύει για τις περισσότερες πανδημίες. Ωστόσο θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τα εργαστήρια είναι προσεκτικά. Θα υπάρξουν μελλοντικές επιδημίες από άλλα είδη, επομένως πρέπει να επενδύσουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ