Κοσμος

Η πρώτη εμβολιασθείσα κατά της Covid19 μιλά για την εμπειρία της

Η 91χρονη Βρετανή, Μάργκαρετ Κίναν, είπε ότι ο εμβολιασμός της με το σκεύασμα της Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, στις 8 Δεκεμβρίου του 2020, ήταν "ό,τι καλύτερο έχει συμβεί".

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον πρώτο εμβολιασμό, που έγινε στη Βρετανία, 8 Δεκεμβρίου 2020
Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον πρώτο εμβολιασμό, που έγινε στη Βρετανία, 8 Δεκεμβρίου 2020 © EPA/Jacob King

Ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε με ένα πλήρως ελεγμένο σκεύασμα κατά της COVID-19, η 91χρονη Μάργκαρετ Κίναν, κάλεσε σήμερα τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Η 91χρονη Βρετανή, Μάργκαρετ Κίναν, ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που εμβολιάστηκε με ένα πλήρως ελεγμένο σκεύασμα κατά της COVID-19, κάλεσε σήμερα τον κόσμο να εμβολιαστεί, ένα χρόνο μετά τον εμβολιασμό της. Η Κίναν είπε ότι ο εμβολιασμός της με το σκεύασμα της Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19, στις 8 Δεκεμβρίου του 2020, ήταν "ό,τι καλύτερο έχει συμβεί". 

"Ενθαρρύνω τους πάντες να το κάνουν", πρόσθεσε. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει τονίσει την επιτυχία της Βρετανίας στον έγκαιρο εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της COVID-19 επισημαίνοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση μπόρεσε να ανοίξει και πάλι την οικονομία της Αγγλίας τον Ιούλιο. Τώρα καλεί τους αξιωματούχους να εντατικοποιήσουν το πρόγραμμα εμβολιασμού με αναμνηστικές δόσεις που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε παρόμοιο βαθμό με το αρχικό εμβολιαστικό πρόγραμμα λόγω της νέας παραλλαγής Όμικρον εξαιτίας της οποίας μάλιστα ο Τζόνσον επέβαλε εκ νέου μέτρα υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας και ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

"Τα εμβόλια παραμένουν η πρώτη και καλύτερη γραμμή άμυνάς μας εναντίον του ιού", έχει δηλώσει ο Τζόνσον. Η Βρετανία έχει ήδη χορηγήσει σχεδόν 120 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της COVID-19 στον πληθυσμό της των 67 εκατομμυρίων κατοίκων, είτε με την πρώτη, ή με την δεύτερη ή αναμνηστική δόση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ