- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Ισάριθμοι άνδρες και γυναίκες στη νέα κυβέρνηση
Για πρώτη φορά στην ιστορία της γερμανικής κυβέρνησης
Η νέα γερμανική κυβέρνηση που θα αναλάβει καθήκοντα την Τετάρτη θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών.
Ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της η νέα γερμανική κυβέρνηση που θα αναλάβει καθήκοντα την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο Όλαφ Σολτς οι γυναίκες θα αναλάβουν υπουργεία κλειδιά.
Εν μέσω αναζωπύρωσης της επιδημίας της Covid, ο σοσιαλδημοκράτης Καρλ Λάουτερμπαχ, ένας από τους επιστήμονες μεγάλης επιρροής από την εμφάνιση της νόσου, θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας.
«Η ισότητα είναι για μένα σημαντική, για τον λόγο αυτόν μεταξύ των 16 υπουργών, θα υπάρχουν οκτώ άνδρες και οκτώ γυναίκες», διαβεβαίωσε ο Ολαφ Σολτς που δηλώνει «φεμινιστής».
«Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανος που γυναίκες τίθενται πλέον επικεφαλής υπουργείων των οποίων δεν ηγούνται κατά παράδοσιν γυναίκες», είπε.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο θα ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού, αποφάσισε την ανάθεση των υπουργείων Εσωτερικών, Αμυνας, Ανάπτυξης και Δόμησης σε γυναίκες.
Η οικολόγος Αναλένα Μπέρμποκ, 40 ετών, θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ άλλες δύο γυναίκες προερχόμενες από τους Πράσινους θα αναλάβουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικογένειας.
Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του FDP ανέθεσαν μόνο το ένα από τα τέσσερα υπουργεία του σε γυναίκα, το υπουργείο Παιδείας. Ο Ολαφ Σολτς δήλωσε ότι η ανάθεση του υπουργείου Υγείας στον σοσιαλδημοκράτη Καρλ Λάουτερμπαχ ανταποκρίνεται στην επιθυμία «των περισσότερων Γερμανών».
Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, γιατρός, από την έναρξη της πανδημίας παρών στα τηλεοπτικά talk-show, έγινε πρόσωπο μεγάλης επιρροής στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Είναι υποστηρικτής της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της επιδημίας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.