Κοσμος

Ο φόβος της Κίνας «λύγισε» ακόμα και τον CEO της JP Morgan

«Θα ξεπεράσουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα σε διάρκεια ζωής»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζέιμι Ντάιμον επικεφαλής της JP Morgan
Ο Τζέιμι Ντάιμον © Getty Images/Ideal Image

Ο επικεφαλής της JPMorgan Chase Τζέιμι Ντάιμον κατάλαβε ότι το αστείο για την Κίνα θα μπορούσε να ενοχλήσει και ανασκεύασε.

Χρειάστηκαν περίπου 18 ώρες για εκδώσει δήλωση μετάνοιας για τα σχόλια που αφορούσαν την Κίνα, ένας από τους ισχυρότερους άνδρες στον κόσμο, ο CEO της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον.

«Μόλις ήμουν στο Χονγκ Κονγκ, έκανα ένα αστείο ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα γιορτάζει τα 100 του χρόνια. Το ίδιο και η JPMorgan. Και θα σου βάλω στοίχημα ότι θα διαρκέσουμε περισσότερο», είπε και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να το πω αυτό στην Κίνα. Μάλλον μας ακούνε έτσι κι αλλιώς». Οι δηλώσεις του Ντάιμον, που έγιναν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Boston College Chief Executives Club. 

Το mea culpa υπογραμμίζει την επιθυμία της JPMorgan να διατηρήσει τις θερμές σχέσεις στην Κίνα, στην οποία έχει έκθεση αρκετών δισεκατομμυρίων. δολαρίων και έχει φιλοδοξίες να επεκταθεί περαιτέρω. Παράλληλα δείχνει ότι οι ξένες επιχειρήσεις και δη οι αμερικανικές πρέπει να βαδίζουν προσεκτικά όταν έχουν να κάνουν με μια κυβέρνηση ευαίσθητη στο πώς αντιλαμβάνεται τα πράγματα, σε μια χώρα όπου τα πιθανά κέρδη είναι υψηλά.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η τράπεζα κέρδισε την έγκριση από τις κινεζικές αρχές για να κατέχει πλήρως το venture κινεζικών securitites και θέλει να διατηρήσει την καλή της σχέση με την χώρα για περαιτέρω αδειοδοτήσεις, ιδιαίτερα ενόψει των μεγάλων αλλαγών στην ηγεσία του κόμματος που αναμένονται το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ