Κοσμος

Βρετανία: Σοκάρουν τα βασανιστήρια στον 6χρονο Άρθουρ

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία – Νέα ντοκουμέντα για τον 6χρονο Άρθουρ που βασανίστηκε μέχρι να πεθάνει από τους γονείς του
Ο 6χρονος Άρθουρ © Twitter

Η μητριά ενός 6χρονου στη Βρετανία κατηγορείται ότι προκάλεσε στο παιδί θανατηφόρα εγκεφαλική βλάβη, μετά από βασανισμό του.

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του εξάχρονου Άρθουρ Λαμπίνιο Χιους στην πόλη Σόλιχαλ της Βρετανίας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή έπειτα από τα βασανιστήρια στα οποία φέρονται να τον υπέβαλαν ο πατέρας του και η μητριά του. 

Ο 6χρονος Άρθουρ είχε μετακομίσει στο σπίτι των δύο κατηγορούμενων μετά τη φυλάκιση της φυσικής του μητέρας, επειδή σκότωσε τον άνδρα που διατηρούσε σχέση. Κατά την εφιαλτική διαμονή του στο σπίτι «κολαστήριο» δεχόταν ψυχική και σωματική κακοποίηση που ισοδυναμούσε με «βασανισμό παιδιού», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Το βίντεο που δείχνει τον 6χρονο Άρθουρ Λαμπίνιο-Χιους, να υποφέρει από την κακοποίηση, παρουσιάστηκε την Τρίτη (23/11) στο δικαστήριο Coventry Crown Court.

Στα ηχητικά κλιπ που συνοδεύουν το βίντεο και τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική αστυνομία, το αγόρι ακούγεται επίσης να λέει αρκετές φορές «κανείς δεν θα με ταΐσει». Στο ένα εξ αυτών ο Αρθουρ ακούγεται να λέει «κανείς δεν με αγαπάει» και επαναλαμβάνει μάλιστα τη φράση τέσσερις φορές σε ηχητικό διάρκειας 23 δευτερολέπτων. 

Μέσα σε διάστημα τριών μηνών η μητριά είχε καταγράψει περισσότερα από 200 παρόμοια ηχητικά.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, το ζευγάρι φέρεται να είχε υποβάλλει το παιδί σε πολύμηνα βασανιστήρια, αφήνοντάς το νηστικό ή εξαναγκάζοντάς το να τρώει υπερβολικά αλατισμένο φαγητό.

Στο εδώλιο της πολύκροτης δίκης που απασχολεί τα βρετανικά ΜΜΕ κάθονται η μητριά του, Έμα Τάστιν και ο πατέρας του, Τόμας Χιους που κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για τον θάνατο του Άρθουρ στο σπίτι τους στα Δυτικά Μίντλαντς στις 17 Ιουνίου της περασμένης χρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος Τόμας Χιους, πατέρας του Άρθουρ, απουσίαζε από το σπίτι τη μέρα που το άτυχο αγόρι υπέστη τον μοιραίο τραυματισμό που του στοίχισε τη ζωή και προκλήθηκε από «επαναλαμβανόμενα χτυπήματα του κεφαλιού πάνω σε σκληρή επιφάνεια», ωστόσο κατηγορείται για συνέργεια και κακοποίηση.

Ο πατέρας του παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι για να τιμωρήσει το παιδί του, του προκαλούσε πόνο χρησιμοποιώντας σημεία πίεσης στον λαιμό του για να τον κάνει να πειθαρχήσει αντιγράφοντας τεχνικές που είχε δει σε βίντεο για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ.

Η γιαγιά του είπε στο δικαστήριο ότι είχε τηλεφωνήσει στις κοινωνικές υπηρεσίες και προσφέρθηκε να τους στείλει τη φωτογραφία, αλλά έλαβε την απάντηση «ότι δεν ήθελαν να τη δουν». Όταν οι κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν το σπίτι της οικογένειας την επόμενη ημέρα, απέδωσαν τα σημάδια και τις μελανιές σε «παιδικό παιχνίδι» και δεν κατέγραψαν κάποιο λόγο ανησυχίας. Μία από τις κοινωνικές λειτουργούς κατέθεσε αργότερα στην δίκη ότι είχε προσέξει μόνο μια «μελανιά που κιτρίνιζε» στην πλάτη του Άρθουρ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Όταν αργότερα της έδειξαν την επίμαχη φωτογραφία με το σημάδι στον ώμο, δήλωσε σοκαρισμένη και εξέφραξε έκπληξη που δεν είχε συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα των τραυμάτων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ