Κοσμος

Παραίτηση της συμβούλου του Τζόνσον εξαιτίας...πάρτι στο no10

Η στενή συνεργάτης του Αλέγκρα Στράτον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mπορις Τζονσον
Η Ντάουνινγκ Στριτ © Getty Images/Ideal Images

Παραιτήθηκε η σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Tζόνσον και πρωταγωνίστρια του βίντεο – σκανδάλου που εξόργισε τους Βρετανούς.

Την παραίτησή της από τη θέση της συμβούλου του Βρετανού Πρωθυπουργού για την κλιματική διάσκεψη COP26 ανακοίνωσε η Αλέγκρα Στράτον, η οποία ως τότε εκπρόσωπος Τύπου εμφανίζεται σε βίντεο από τον περσινό Δεκέμβριο να γελάει συζητώντας με συναδέλφους το καταγγελλόμενο παράτυπο πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω απαγορεύσεων λόγω πανδημίας.

Η κα Στράτον ανέγνωσε κλαίγοντας δήλωση άμεσης παραίτησης μπροστά στις κάμερες έξω από το σπίτι της.

Όπως είπε, έλαβε την απόφαση διότι δε θέλει να αποσπάσει την προσοχή από τη μάχη και τις τεράστιες θυσίες των Βρετανών ενάντια στην COVID-19.

«Τα λόγια μου έμοιαζαν να χλευάζουν τους κανόνες, κανόνες που ο κόσμος κάνει τα πάντα για να τηρήσει. Δεν ήταν ποτέ αυτή η πρόθεσή μου. Θα μετανιώνω αυτά τα λόγια για το υπόλοιπο των ημερών μου και προσφέρω βαθιές απολογίες για αυτά σε όλους σας. Σε όλους εσάς που χάσατε αγαπημένους σας, υπομείνατε ανυπόφορη μοναξιά και παλέψατε με τις επιχειρήσεις σας, λυπάμαι αληθινά και αυτό το απόγευμα υποβάλουν την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό», είπε η πρώην δημοσιογράφος του BBC και του ITV.

 

 

Το εν λόγω πάρτι φαίνεται να έγινε το 2020 εν μέσω lockdown, σύμφωνα με βίντεο που διέρρευσε. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε «συγγνώμη», διαβεβαιώνοντας πως, εάν διαπιστωθεί ότι υπήρξε παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, θα υπάρξουν συνέπειες για όλους τους εμπλεκόμενους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ