Κοσμος

Επέστρεψε στα καθήκοντά της η βασίλισσα Ελισάβετ (βίντεο)

Μετά την ανησυχία για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Βασίλισσα Ελισάβετ
Η βασίλισσα Ελισάβετ © EPA

Την πρώτη εμφάνισή της μετά από τα πρόσφατα προβλήματα υγείας έκανε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ η οποία δεν παρέστη τελικά την Κυριακή στην ετήσια τελετή της Κυριακής Μνήμης στο Κενοτάφιο του κεντρικού Λονδίνου, εκδήλωση που γίνεται στη μνήμη των πεσόντων πολέμου, έκανε σήμερα την πρώτη της εμφάνιση. 

The Queen Returns to Official Duties After Rest

«Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια από τότε που ο Πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ παρευρεθήκαμε στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση της Γενικής Συνόδου…. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να επιβραδύνει το πέρασμα του χρόνου, και ενώ συχνά εστιάζουμε σε όλα όσα έχουν αλλάξει στα ενδιάμεσα χρόνια, πολλά παραμένουν αμετάβλητα, συμπεριλαμβανομένου του Ευαγγελίου του Χριστού και των διδασκαλιών του», ανέφερε στο χθεσινό μήνυμά της η βασίλισσα Ελισάβετ προς τη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας, την οποία διάβασε ο Πρίγκιπας Edward..

Η 95χρονη βασίλισσα, η οποία πέρασε μια νύχτα στο νοσοκομείο τον περασμένο μήνα, χρειάστηκε να παρατείνει το διάστημα ανάπαυσης που της είχαν συστήσει οι γιατροί, με αποτέλεσμα να ακυρώσει τη συμμετοχή της αυτό το Σάββατο στην εκδήλωση Μνήμης, το οποίο αποτίνει φόρο τιμής στους Βρετανούς στρατιώτες και αυτούς της Κοινοπολιτείας.

Η μοναδική εμφάνιση πριν τη σημερινή για την Ελισάβετ ήταν τον Οκτώβριο οπότε πραγματοποίησε ακροάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, από το κάστρο του Ουίνσδορ, τον βασικό πλέον τόπο κατοικίας της. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης οι πρεσβευτές της Νότιας Κορέας Γκουν Κιμ και της Ελβετίας Μάρκους Λάιτνερ επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους, όπως έγινε γνωστό από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ