Κοσμος

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει την ψυχρότητα ανάμεσα σε Μπάιντεν- Χάρις

Μετά από δημοσίευμα του CNN

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ακούγεται ελάχιστα, έχει υποπέσει σε πολιτικά σφάλματα, ενώ ο Τζο Μπάιντεν της έχει αναθέσει ζητήματα χαμηλής προτεραιότητας
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις © ΕPA Pool

O Λευκός Οίκος υπερασπίστηκε την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις μετά από δημοσίευμα που την φέρει να είναι δυσαρεστημένη με τον ρόλο της στη διοίκηση.

Η Καμάλα Χάρις η οποία έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς ως η πρώτη μαύρη γυναίκα που διετέλεσε Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών φέρεται να είναι δυσαρεστημένη με τον ρόλο της στην κυβέρνηση Μπάιντεν, κάτι που ο Λευκός Οίκος διέψευσε κατηγορηματικά. 

«Για όποιον χρειάζεται να το ακούσει η αντιπρόεδρος  δεν είναι μόνο ένας ζωτικός εταίρος
του προέδρου αλλά ηγέτης που έχει αναλάβει βασικές, σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα—από τα δικαιώματα ψήφου μέχρι την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της μετανάστευσης έως την επέκταση της ευρυζωνικότητας».
ήταν η απάντηση της εκπροσώπου του προέδρου Τζεν Ψάκι μέσω twitter. 

Το CNN σε ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Κυριακής επικαλούμενο συνομιλίες με πολυάριθμους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, περιγράφει την απογοήτευση στον κύκλο της Χάρις για το γεγονός ότι δεν είναι σε θέση να πράξει αυτά που επιθυμεί.  Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι ορισμένοι βοηθοί προέδρου έχουν κατά καιρούς απορρίψει τα ζητήματα της Χάρις, όντας εξοργισμένοι από τη δυσλειτουργία στο γραφείο της αντιπροέδρου.

Από το επιτελείο της Χάρις τονίζουν στους «Νew York Τimes» ότι η αντιπρόεδρος παράγει «αθόρυβα» έργο – στην οικονομική αντιμετώπιση της πανδημίας, στην επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού – αλλά δεν το πιστώνεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν έδωσε στην Καμάλα Χάρις ένα μεγάλο θέμα: τον περιορισμό της μετανάστευσης από την κεντρική Αμερική, ένα ζήτημα που συζητείται τόσο έντονα στις ΗΠΑ. Η Χάρις προσπάθησε να τονίσει ότι είναι υπεύθυνη για την καταπολέμηση των αιτιών της μετανάστευσης και όχι για την κατάσταση στα σύνορα, γεγονός που φέρεται να προκάλεσε δυσθυμία στον Λευκό Οίκο. 

Εναν χρόνο μετά την εκλογή της, η αντιπρόεδρος Χάρις δεν έχει σιωπήσει αλλά ακούγεται ελάχιστα, σε σημείο που πολλοί Αμερικανοί και Ευρωπαίοι διερωτώνται «τι ακριβώς κάνει;». Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση («LA Times», 26/10/2021), το 51% των Αμερικανών έχει αρνητική γνώμη για τη Χάρις και το 42% θετική.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ