Unicef: 10.000 παιδιά έχουν πεθάνει ή τραυματιστεί στην Υεμένη
Τέσσερα στα πέντε παιδιά στην Υεμένη έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας
Unicef: Δέκα χιλιάδες παιδιά έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από την αρχή του πολέμου στην Υεμένη, σύμφωνα με νεότερη έκθεση.
Δέκα χιλιάδες παιδιά έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από την αρχή του πολέμου στην Υεμένη, σύμφωνα με νεότερη έκθεση της Unicef.
«Η σύγκρουση στην Υεμένη μόλις ξεπέρασε ένα επονείδιστο όριο με 10.000 παιδιά νεκρά ή τραυματισμένα από την έναρξη των μαχών τον Μάρτιο του 2015. Αυτό σημαίνει τέσσερα παιδιά την ημέρα», κατήγγειλε ο Τζέιμς Έλντερ εκπρόσωπος της Unicef στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης. «Φυσικά αυτά είναι τα νούμερα που η Unicef μπορεί να επιβεβαιώσει», εξήγησε.
Ο Έλντερ επεσήμανε ότι η Unicef χρειάζεται 235 εκ. δολάρια «ως τα μέσα της επόμενης χρονιά» για να μπορέσει να διατηρήσει το επίπεδο της βοήθειας που προσφέρει στην Υεμένη.
#Yémen : dix mille enfants tués ou blessés depuis le début du conflit, selon l'#ONU https://t.co/YGYVtsPpOD
— L'Orient-Le Jour (@LOrientLeJour) October 19, 2021
Υεμένη-Unicef: Η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση παγκοσμίως
«Η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη – η χειρότερη παγκοσμίως—είναι αποτέλεσμα του τραγικού συνδυασμού τεσσάρων παραγόντων: μια βίαιη σύγκρουση που διαρκεί, μια κατεστραμμένη οικονομία, κατεστραμμένες υποδομές (…) -είτε πρόκειται για την υγεία, την τροφή, το νερό ή την αποχέτευση, την προστασία και την εκπαίδευση- και μια επιχείρηση του ΟΗΕ με σημαντικές ελλείψεις στους πόρους», τόνισε ο Έλντερ.
#UN: 16mn in #Yemen are food insecure https://t.co/RwSn8jxhH3
— Middle East Monitor (@MiddleEastMnt) October 19, 2021
«Με τα τρέχοντα επίπεδα χρηματοδότησης, και αν δεν σταματήσουν οι συγκρούσεις, η Unicef δεν θα μπορέσει να φτάσει σε όλα τα παιδιά», και «χωρίς περισσότερη διεθνή βοήθεια αυτά τα παιδιά – που δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη σύγκρουση—θα πεθάνουν», κατήγγειλε.
Τέσσερα στα πέντε παιδιά στην Υεμένη έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια, συνολικά 11 εκατομμύρια, υπενθύμισε ο Έλντερ. 400.000 από αυτά υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό και 2 εκατομμύρια δεν πηγαίνουν σχολείο.
Οι συγκρούσεις στην Υεμένη ξεκίνησαν το 2014 μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας Σαναά από τους αντάρτες Χούθι. Πλέον οι σιίτες αντάρτες, που στηρίζονται από το Ιράν, ελέγχουν μεγάλο μέρος της βόρειας Υεμένης. Από τον Μάρτιο του 2015 ένας συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία επεμβαίνει για να στηρίξει τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Στη διάρκεια των επτά ετών που διαρκεί ο πόλεμος δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, στην πλειονότητά τους άμαχοι, και εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Η Mattel παρουσιάζει την πρώτη Barbie στο φάσμα του αυτισμού, ενισχύοντας τη συμπερίληψη στα παιχνίδια
Στο ΥΠΕΞ στην Τεχεράνη κλήθηκαν διπλωμάτες από Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία για διάβημα διαμαρτυρίας
«H ήττα του κακού πλησιάζει», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Αν δεν υπάρξει ένδειξη ζωής για δύο συνεχόμενες ημέρες, αποστέλλεται ειδοποίηση σε πρόσωπο ανάγκης
Χιλιάδες Ιρανοί κατέκλυσαν τους δρόμους μετά από κάλεσμα του Πεζεσκιάν
Μπορούσε να αναγνωρίσει κινέζικους χαρακτήρες, γράμματα και αραβικούς αριθμούς
Το θέμα αποκτά επιπλέον ένταση λόγω του πολεμικού περιεχομένου που κυκλοφορεί online
Η υπόθεση αποκάλυψε και άλλες πρακτικές εξαπάτησης
«Καλούμε το καθεστώς να προστατεύσει τον πληθυσμό», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.