- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Βρετανία: Ανακοινώνεται παράταση στα περιοριστικά μέτρα
Αναμένεται να κάνει σήμερα τοποθέτηση ο Μπόρις Τζόνσον
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα παράταση εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων κατά της COVID-19.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι θα παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μετά από την ανησυχία που υπάρχει σχετικά με την ταχεία αύξηση των μολύνσεων από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.
Σύμφωνα με έναν οδικό χάρτη που είχε παρουσιαστεί από τον Τζόνσον τον Φεβρουάριο, η κυβέρνηση είχε αφήσει να εννοηθεί ότι όλοι οι κοινωνικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν για τον έλεγχο της εξάπλωσης της ασθένειας θα τερματίζονταν στις 21η Ιουνίου, όταν οι παμπ, τα κλαμπ και άλλοι χώροι συγκέντρωσης ανθρώπων θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν πλήρως.
Ωστόσο, κατά τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφηκε ταχεία αύξηση στον αριθμό των νέων περιστατικών μόλυνσης που προκαλούνται από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, το οποίο εντοπίστηκε πρώτα στην Ινδία.
Αξιωματούχοι στο χώρο της υγείας πιστεύουν πως το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα είναι κατά 60% πιο μεταδοτικό από το στέλεχος που είχε κυριαρχήσει προηγούμενα, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τρίτο κύμα μολύνσεων από την COVID-19.
Ο Τζόνσον αρνήθηκε να διαψεύσει προτάσεις που παρουσιάστηκαν στα βρετανικά ΜΜΕ αναφορικά με την καθυστέρηση της λήξης του λοκντάουν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του μήνα, δηλώνοντας ότι κατά τις τελευταίες ημέρες υπήρξε «σοβαρή ανησυχία» σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό των μολύνσεων και τις νοσηλείες.
«Συνεχίζουμε να εξετάζουμε τα δεδομένα, δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση και ο σωστός χρόνος για να ενημερώσουμε τον καθένα για το τι θα πράξουμε με την 21η Ιουνίου είναι η αυριανή ημέρα [σημερινή]», δήλωσε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους κατά τον χθεσινό τερματισμό των εργασιών της συνόδου των ηγετών της G7.
«Αυτή είναι η ημέρα που θα ανακοινώσουμε το συνολικό πακέτο των πληροφοριών, ώστε ο καθένας να μπορεί να δει τα πάντα», πρόσθεσε.
Χθες, η Βρετανία ανέφερε 7.490 νέα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 και οκτώ θανάτους, με τον αριθμό των νέων μολύνσεων να αυξάνεται περίπου κατά 50% μεταξύ της 7ης και της 13ης Ιουνίου, σε σύγκριση με την εβδομάδα που είχε προηγηθεί. Οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 15% μεταξύ της 2ας και της 8ης Ιουνίου, σε σύγκριση με το προηγούμενο επταήμερο.
Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι η οποιαδήποτε χαλάρωση των περιορισμών θα είναι μη αναστρέψιμη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πάντα θα ενεργεί με προσοχή.
Η καθυστέρηση της άρσης των περιορισμών δρομολογείται παρά το γεγονός ότι η Βρετανία έχει έναν από τους πιο γρήγορους ρυθμούς εμβολιασμού κατά της COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, με περισσότερα από 41 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου. Περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει δύο δόσεις, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 56% του ενήλικου πληθυσμού.
Ο υπουργός των Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε ότι το πιο σημαντικό ζήτημα είναι τα δεδομένα διασύνδεσης μεταξύ της μετάδοσης του ιού και των νοσηλειών.
«Γνωρίζουμε ότι έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και έχουμε αποδυναμώσει τη διασύνδεση μεταξύ της μετάδοσης…, και των νοσηλειών και φυσικά όσων έχουν ασθενήσει πιο σοβαρά» δήλωσε ο ίδιος, χθες στο BBC. «Το ερώτημα είναι, αν την έχουμε αποδυναμώσει δραστικά και την έχουμε διασπάσει» αναρωτήθηκε ο ίδιος.
Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα της φιλοξενίας στη Βρετανία έχουν δηλώσει ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη υποστήριξη της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις στην περίπτωση που διατηρηθεί η ισχύς περιοριστικών μέτρων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.