- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ολλανδία: Χαλαρώνει το lockdown ενώ τα κρούσματα αυξάνονται
Οι αποφάσεις που ανακοινώνει για μπαρ και εστιατόρια ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε
Έτοιμη η Ολλανδία να ξεκινήσει τη «χαλάρωση» μέτρων του lockdown, παρόλο που τα νέα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται.
Τα μέτρα του lockdown αναμένεται να «χαλαρώσουν» στην Ολλανδία από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς η πίεση για το άνοιγμα της κοινωνίας αυξάνεται, παρά τους υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων, μετέδωσαν σήμερα ολλανδικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, που εφαρμόζεται πανεθνικά τους τελευταίους τρεις μήνες, θα αρθεί στις 28 Απριλίου, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα NOS και RTL, που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές.
Παράλληλα, θα επιτραπεί σε μπαρ και εστιατόρια να λειτουργήσουν, εξυπηρετώντας μικρές ομάδες σε εξωτερικούς χώρους μεταξύ 12 το μεσημέρι και 18.00 το απόγευμα. Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια θα επαναλειτουργήσουν, επίσης, σταδιακά, ενώ τα καταστήματα θα μπορούν να υποδέχονται περισσότερους πελάτες.
Στις 20.00 ώρα Ελλάδας σήμερα, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Στην Ολλανδία εφαρμόζονται τους τελευταίους έξι μήνες διάφορα στάδια lockdown, την ώρα που όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά από τα μέσα Οκτωβρίου και οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 2 ατόμων απαγορεύονται.
Ολλανδία: Ο κορωνοϊός επιμένει παρά το συνεχές lockdown
Παρά τα μέτρα, τα κρούσματα νέου κορωνοϊού και ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ αυξήθηκαν πρόσφατα στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο.
Οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 5% την εβδομάδα έως σήμερα, σε σχεδόν 54.000, λένε οι υγειονομικές αρχές, με την πίεση σε νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας να παραμένει στα ύψη.
Όμως, η ένωση νοσοκομειακών γιατρών ανέφερε χθες ότι τα χειρότερα του τρίτου κύματος των μολύνσεων ενδέχεται να πέρασαν, καθώς ο αριθμός νέων εισαγωγών μειώθηκε ελαφρώς την περασμένη εβδομάδα και οι εμβολιασμοί κατά του νέου κορονοϊού στους ηλικιωμένους επιταχύνονται.
Έως σήμερα, περίπου 4,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί εκτιμάται ότι έχουν γίνει στη χώρα των 17 εκατομμυρίων κατοίκων, με περίπου 750.000 εμβολιασμούς να αναμένονται αυτήν την εβδομάδα.
Δημοσκόπηση: Μειώνεται η «εμπιστοσύνη» των πολιτών στην αποτελεσματικότητα του lockdown για τον κορωνοϊό
Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η στήριξη στα μέτρα lockdown ελαττώνεται και οι νοσοκομειακές ενώσεις και δήμαρχοι μεγάλων πόλεων υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση να γευματίζει κανείς στους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων θα πρέπει να αρθεί αμέσως, επικαλούμενοι τα πλήθη των ανθρώπων που συγκεντρώνονται στα πάρκα.
Από την αρχή της πανδημίας, περισσότερα από 1,4 εκατ. κρούσματα κορονοϊού έχουν επιβεβαιωθεί στην Ολλανδία και πάνω από 20.000 θάνατοι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επόμενες εκλογές στην Ισπανία προβλέπονται το αργότερο για τον Αύγουστο του 2027
Νέα επιχείρηση βομβαρδισμών στο Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές
Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη λειτουργία του ποντίφικα
Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Σι Τζινπίνγκ και τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν στη Βρετανία τον περασμένο μήνα, έπειτα από έξι χρόνια διαμονής στις ΗΠΑ
Η στεγαστική επισφάλεια των ηλικιωμένων που αναδεικνύεται σε νέα πρόκληση για τις ευρωπαϊκές πολιτικές κοινωνικής προστασίας
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.