Κοσμος

Κορωνοϊός - Ιταλία: Η βρετανική μετάλλαξη εξαπλώνεται συνεχώς

Δεν υπάρχουν περιθώρια για «χαλάρωση» των περιοριστικών μέτρων, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απολύμανση για κορωνοϊό μπροστά από τον καθεδρικό του Duomo στο Μιλάνο
Απολύμανση για κορωνοϊό μπροστά από τον καθεδρικό του Duomo στο Μιλάνο © EPA

Η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία δεν πρόκειται να προχωρήσει σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ο υπουργός Υγείας στην Ιταλία Ρομπέρτο Σπεράντσα ενημέρωσε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 τη Γερουσία της Ρώμης σχετικά με τη στρατηγική της νέας ιταλικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε προσοχή και σωφροσύνη, όπως όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν επιτρέπουν χαλάρωση των μέχρι τώρα μέτρων» ξεκαθάρισε ο Ιταλός υπουργός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανησυχία που προκαλεί η ολοένα και μεγαλύτερη εξάπλωση της βρετανικής παραλλαγής του κορωνοϊού στην Ιταλία. «Η προσαρμογή και επικαιροποίηση των μέτρων θα γίνεται κατά περιοχές, ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία των διαφόρων περιφερειών» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Υγείας.

«Φτάσαμε στο τελευταίο μίλι του δρόμου που μας οδηγεί εκτός επιδημιολογικής κρίσης, δεν μπορούμε να περιορίσουμε τώρα τα αντανακλαστικά και την προσοχή μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ο ίδιος δήλωσε βέβαιος ότι με τη βαθμιαία αύξηση της διάθεσης των εμβολίων, όλες οι χώρες θα κερδίσουν την δύσκολη αυτή μάχη. «Πρέπει να λέμε πάντα την αλήθεια, ακόμη και αν αυτή είναι άβολη» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

«Μαζί με τις ευρωπαϊκές αρχές, ασκούμε τη μέγιστη δυνατή πίεση επί των φαρμακοβιομηχανιών, ώστε να εξευρεθούν οι αναγκαίες λύσεις για την αύξηση της παραγωγής των δόσεων. Πρέπει να ακολουθηθεί κάθε εφικτός δρόμος. Όπως τόνισαν επιφανείς προσωπικότητες από όλους τους χώρους, σε μια τόσο μεγάλη υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν ευσταθεί η ιδέα της αποκλειστικής ιδιοκτησίας των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

» Η δυνατότητα παραγωγής των εμβολίων αυτών αποτελεί αγαθό που πρέπει να τεθεί στην διάθεση όλων των χωρών του κόσμου» κατέληξε ο Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ