- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
NoMA: 23 θάνατοι στη Νορβηγία μετά τον εμβολιασμό για κορωνοϊό
Τι ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Νορβηγίας
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι πέθαναν 23 άτομα που έκαναν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.
Τουλάχιστον 23 άτομα που είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πέθαναν στη Νορβηγία, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Νορβηγίας (NoMA).
«Ενημερωθήκαμε για 23 θανατηφόρα περιστατικά μετά τον εμβολιασμό. Αυτήν τη στιγμή εξετάζονται τα 13 εξ αυτών» αναφέρεται την ανακοίνωση.
«Αυτά τα στοιχεία μπορεί να υποδεικνύουν ότι συνήθη συμπτώματα, που προκαλούνται από το εμβόλιο, τέτοια όπως ο πυρετός και η ναυτία, μπορεί να επιφέρουν τον θάνατο ορισμένων ανθρώπων μεγάλης ηλικίας με αδύναμη υγεία» υπογράμμισε ο αρχίατρος του οργανισμού Σίγκουρντ Χορτέμου.
Ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας Pfizer και της γερμανικής BioNTech, ξεκίνησε στη Νορβηγία στις 27 Δεκεμβρίου του 2021. Οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν ήταν οι ηλικιωμένοι που διέμεναν σε οίκους ευγηρίας στο Όσλο. Στις αρχές του έτους έγινε γνωστό ότι τρεις άνθρωποι, που έμεναν σε διαφορετικές περιοχές και οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί, πέθαναν, ωστόσο ο θάνατος τους ενδέχεται να μη σχετίζεται με τον εμβολιασμό και τα περιστατικά αυτά διερευνώνται.
Συνολικά μέχρι αυτήν τη στιγμή στην Νορβηγία έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech 21.000 άνθρωποι. Στις 12 Ιανουαρίου η Νορβηγία άρχισε να παραλαμβάνει εμβόλια της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Moderna.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου
«Θα τη λατρέψεις» έγραψε ο ατζέντης στον Έπσταϊν
«Της έκαναν αντιψυχωσικές ενέσεις» λέει φίλη της - Το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου
Η κακοποίηση παιδιού και οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία
Οι ανησυχίες και το δίλημμα που έχουν οι βιβλιοπώλες
Δραματικές στιγμές μετά το χτύπημα των 7,7 Ρίχτερ
Συγκινητικές στιγμές για τους θαυμαστές της στην Ουαλία
Ναι, ο Άρντεϊ ήταν λογοκλόπος και ψεύτης – αλλά η αυτοκτονία του δείχνει τη ρηχότητα των πανεπιστημίων και τη μοχθηρία των ΜΜΕ
Η στιγμή που κρέμεται στο κενό και αφήνει τα χέρια της από το περβάζι
Η Ντόχα κάνει λόγο για παραπλανητικές δηλώσεις
Είχαν προηγηθεί ψευδή μηνύματα στα social media για «ανοιχτά σύνορα» με την Ισπανία
Στο στόχαστρο θέσεις της Χεζμπολάχ
Ποια εταιρεία τον κατασκευάζει
Η Τεχεράνη καλεί την Ντόχα να τους απελευθερώσει άμεσα
Τα σωστικά συνεργεία αδυνατούν να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές
Όλο το γήπεδο στάθηκε δίπλα του
Τι είχε εκμυστηρευτεί στον εκδότη του Playboy η Όντρα Λιν Κρίστιανσεν
Γιατί ζητά να επιστρέψει στα καθήκοντά του ακόμη και με μισθό 1 δολαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.