- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Μέρκελ δήλωσε, σχετικά με το ενδεχόμενο επιδείνωσης της πανδημίας, ότι έχει ως προτεραιότητα «την ευημερία όλης της κοινωνίας»
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα ότι η πανδημία του κορονωϊού είναι πιθανό να επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες - το φθινόπωρο και τον χειμώνα - και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή της θα απαντήσει θέτοντας ως προτεραιότητα την ευημερία όλης της κοινωνίας, κυρίως των παιδιών, και της οικονομίας.
«Θα πρέπει να ζήσουμε με τον ιό για καιρό ακόμη (...) Η κατάσταση παραμένει σοβαρή. Να το λάβετε σοβαρά υπόψη σας», υπογράμμισε η Μέρκελ στη διάρκεια της καλοκαιρινής της συνέντευξης Τύπου μιλώντας στους δημοσιογράφους.
«Όλοι μας ωφεληθήκαμε από την ελευθερία και μια σχετική προστασία από τα αερολύματα στη διάρκεια του καλοκαιρίου», καθώς ήταν πιο εύκολο «να βρισκόμαστε σε ανοικτούς χώρους», εξήγησε η Γερμανίδα καγκελάριος, προειδοποιώντας ωστόσο ότι τους επόμενους μήνες «τα πράγματα δεν θα είναι ίδια με την πανδημία, θα μας πλήξει σφοδρά».
Η γερμανική κυβέρνηση «θα κάνει τα πάντα ώστε τα παιδιά μας να μην είναι οι χαμένοι της πανδημίας. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί είναι το πιο σημαντικό», τόνισε η Μέρκελ.
Επιπλέον η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι η κυβέρνησή της θα προσπαθήσει να διατηρήσει την ορμή της οικονομίας ή να την επανεκκινήσει όπου εξακολουθεί να παρατηρείται στασιμότητα λόγω της πανδημίας covid-19 και να διασφαλίσει θέσεις εργασίας.
Η τρίτη προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι να επιδείξει κοινωνική αλληλεγγύη, καθώς η πανδημία πλήττει κάποιους πολίτες της Γερμανίας, κυρίως τους ηλικιωμένους και τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, περισσότερο από άλλους. Η Γερμανία αντέχει οικονομικά όλα τα μέτρα που συμφωνήθηκαν για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, δήλωσε ο Μέρκελ, ενώ πρόσθεσε ότι είναι σωστό άλλες χώρες της ΕΕ να λαμβάνουν περισσότερη βοήθεια για τον λόγο αυτό από τη Γερμανία.
Τέλος, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για την υπογραφή και άλλων συμφωνιών με φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να διασφαλίσει εμβόλια κατά της covid-19.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
«Όνειρο η παράδοση άνευ όρων» λέει ο Μασούντ Πεζεσκιάν
Οι επιχειρήσεις και το ενδεχόμενο ναρκοθέτησης του Ορμούζ
Πτήση επαναπατρισμού που ήταν προγραμματισμένη θα καθυστερήσει
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Οι συγκρούσεις στο Ιράν, το κόστος ζωής και η αντίδραση από τους καταναλωτές
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.