- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα εκλογικά κέντρα στη Γαλλία άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα για τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, παρά την απειλή του κορωνοϊού.
Οι Γάλλοι καλούνται σήμερα στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές παρά τα αυστηρά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή στη χώρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.
Τα εκλογικά κέντρα στη Γαλλία άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας) για τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο οποίος διεξάγεται παρά το γεγονός ότι από τα μεσάνυκτα έχουν κλείσει «όλοι οι χώροι που δέχονται κοινό και οι οποίοι δεν είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία της χώρας».
Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαρτίου.
Όμως η ψηφοφορία έχει επισκιαστεί από την επιδημία covid-19, από την οποία έχουν μολυνθεί 4.500 άνθρωποι στη Γαλλία και έχουν καταγραφεί 91 θάνατοι.
Παρόλο που χθες Σάββατο ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε ότι θα κλείσουν όλα τα καταστήματα –με εξαίρεση αυτά που πωλούν τρόφιμα, τα καφέ και τα εστιατόρια, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με την εφαρμογή αυστηρών μέτρων υγιεινής.
Το κόμμα La Republique en Marche του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ελπίζει να αποκτήσει εκπροσώπους στους δήμους της χώρας για πρώτη φορά, καθώς αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή σε δημοτικές εκλογές για το κόμμα που μετρά τέσσερα χρόνια ζωής.
Το μεγαλύτερο έπαθλο είναι φυσικά το Παρίσι, όπου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τις δύο πρώτες θέσεις μοιράζονται η απερχόμενη σοσιαλίστρια δήμαρχος Αν Ινταλγκό και η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, η συντηρητική Ρασιντά Ντατί. Οι δύο γυναίκες αναμένεται να περάσουν στον δεύτερο γύρο.
Η υποψήφια με το κόμμα του Μακρόν, η πρώην υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζίν, βρίσκεται στην τρίτη θέση.
Ο ίδιος ο Φιλίπ είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της Χάβρης, αλλά δεν πρόκειται να αναλάβει τη θέση όσο διάστημα παραμένει στην πρωθυπουργία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι περισσότεροι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις
Η κίνηση προκάλεσε σχόλια
Iσραηλινοί αξιωματούχοι εκφράζουν ήδη έντονη δυσαρέσκεια
«Σώσαμε το Ισραήλ από εξόντωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας
Στο επίκεντρο και ο πόλεμος στην Ουκρανία
Παράθυρο ευκαιρίας για διπλωματία σχετικά με την Ουκρανία διακρίνει ο Γερμανός καγκελάριος
Παράλληλα, επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 64.000 ευρώ
Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στήριξη σε Ουκρανία και Μολδαβία
Η ρύθμιση αφορά τόσο νέες αιτήσεις όσο και άδειες παραμονής
Αναμένεται άμεση αύξηση της ναυτιλιακής κίνησης στο Στενό του Ορμούζ
Τα επίσημα στοιχεία της Eurostat προκαλούν έντονη ανησυχία για το μέλλον της ευρωπαϊκής βιομηχανίας
H κόρη και γιατρός Σόνια Μπέινς έχει συνεργαστεί με την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
Για συνεργασία με την ICE κατηγορείται ο τεχνολογικός γίγαντας
Οι απαγωγές στο Αφγανιστάν είναι καθημερινότητα και η Σαμπνάμ Νασίμι γράφει γι' αυτό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες
Η απόφαση οδήγησε στη σύλληψη περισσότερων από 3.000 υποστηρικτών της
Οι διαμαρτυρίες δεν επικεντρώνονται στο περιεχόμενο των γυρισμάτων
Tο συμβάν σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 κοντά στα βουνά Σαϊέν
Πινγκ-πονγκ ευθυνών για την επίθεση στον καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Ξεκαθάρισε ότι δεν επιδιώκει την αποχώρηση της χώρας από την Ένωση
Το κόστος της υπολογίζεται σήμερα σε περίπου 13,5 δισ. ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.