- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε έξαρση ο κοροναϊός - Σκότωσε 143 ανθρώπους το τελευταίο 24ωρο
Ξέπερασαν τους 1.500 οι νεκροί - Πάνω από 67.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του επικίνδυνου ιού
Κοροναϊός: Αυξάνονται οι νεκροί - 143 νέα θύματα το τελευταίο 24ωρο.
Δραματική παραμένει η κατάσταση με τον κοροναϊό στην Κίνα, την ώρα που οι υγειονομικές υπηρεσίες σε πολλές χώρες της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού. Ο επικίνδυνος ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.526 ανθρώπους, με τα κρούσματα παγκοσμίως να ανέρχονται σε 67.088. Εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα παραμένουν σε καραντίνα.
Μόνο την Παρασκευή 143 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή από τον κοροναϊό, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας. Τα περισσότερα θύματα ήταν στην επαρχία Χουμπέι (σ.σ. εστία της επιδημίας στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπου η πρωτεύουσα Ουχάν παραπέμπει σε πόλη - φάντασμα). Την ίδια στιγμή σε όλη την κινεζική επικράτεια, εντοπίστηκαν 2.641 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, εκ των οποίων τα 2.420 στη Χουμπέι.
Καθεστώς καραντίνας στο Πεκίνο
Όπως έγινε γνωστό, το Πεκίνο διέταξε όσους επιστρέφουν στην πόλη από διακοπές να θέτουν εαυτούς σε καραντίνα για δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού.
Η κρατική εφημερίδα Beijing Daily αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι όσοι δεν συμμορφώνονται, τους περιμένει η τιμωρία. Δεν διευκρινίζεται, πάντως, αν το μέτρο αφορά και άτομα που επιστρέψουν από το εξωτερικό και όχι από κάποια επαρχία της χώρας.
«Από εδώ και στο εξής, όλοι όσοι επέστρεψαν στο Πεκίνο πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους ή να ενταχθούν σε ομάδες παρακολούθησης για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η αρμόδια Αρχή πρόληψης μετάδοσης του κοροναϊού. «Όσοι αρνούνται να συμμορφωθούν, θα θεωρηθούν υπόλογοι απέναντι στο νόμο» προστίθεται.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.