- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε έξαρση ο κοροναϊός - Σκότωσε 143 ανθρώπους το τελευταίο 24ωρο
Ξέπερασαν τους 1.500 οι νεκροί - Πάνω από 67.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του επικίνδυνου ιού
Κοροναϊός: Αυξάνονται οι νεκροί - 143 νέα θύματα το τελευταίο 24ωρο.
Δραματική παραμένει η κατάσταση με τον κοροναϊό στην Κίνα, την ώρα που οι υγειονομικές υπηρεσίες σε πολλές χώρες της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού. Ο επικίνδυνος ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.526 ανθρώπους, με τα κρούσματα παγκοσμίως να ανέρχονται σε 67.088. Εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα παραμένουν σε καραντίνα.
Μόνο την Παρασκευή 143 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή από τον κοροναϊό, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας. Τα περισσότερα θύματα ήταν στην επαρχία Χουμπέι (σ.σ. εστία της επιδημίας στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπου η πρωτεύουσα Ουχάν παραπέμπει σε πόλη - φάντασμα). Την ίδια στιγμή σε όλη την κινεζική επικράτεια, εντοπίστηκαν 2.641 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, εκ των οποίων τα 2.420 στη Χουμπέι.
Καθεστώς καραντίνας στο Πεκίνο
Όπως έγινε γνωστό, το Πεκίνο διέταξε όσους επιστρέφουν στην πόλη από διακοπές να θέτουν εαυτούς σε καραντίνα για δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού.
Η κρατική εφημερίδα Beijing Daily αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι όσοι δεν συμμορφώνονται, τους περιμένει η τιμωρία. Δεν διευκρινίζεται, πάντως, αν το μέτρο αφορά και άτομα που επιστρέψουν από το εξωτερικό και όχι από κάποια επαρχία της χώρας.
«Από εδώ και στο εξής, όλοι όσοι επέστρεψαν στο Πεκίνο πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους ή να ενταχθούν σε ομάδες παρακολούθησης για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η αρμόδια Αρχή πρόληψης μετάδοσης του κοροναϊού. «Όσοι αρνούνται να συμμορφωθούν, θα θεωρηθούν υπόλογοι απέναντι στο νόμο» προστίθεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Το ακροδεξιό κόμμα βλέπει τη νίκη ως πρώτο βήμα προς την επικράτηση στις ομοσπονδιακές εκλογές
Η προγραμματίστρια πίσω από ένα από τα σημαντικότερα πειράματα του 20ού αιώνα
Ο Μερτς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «τη χειρότερη ήττα του CDU εδώ και δεκαετίες»
Διάγνωση με σπάνια πάθηση του αίματος - Συνεχίζει τη δουλειά παρά την εξάντληση
Επίθεση σε επιβάτες και πλήρωμα σε πτήση της American Airlines - Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
Παρέμβαση Φόλκερ Τουρκ στη Γενεύη - Ανησυχία για τις μαζικές απελάσεις της ICE
Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.