- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία και Βρετανία παίρνουν τα μέτρα τους για τον κοροναϊό
Εννέα μέχρι στιγμής τα θύματα του ιού με 440 επιβεβαιωμένα κρούσματα
Ο κοροναϊός έχει επεκταθεί στις κυριότερες πόλεις της Κίνας καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.
Η Τουρκία έχει ετοιμάσει θερμικές κάμερες και έχει λάβει και άλλα προληπτικά μέτρα κατά της διάδοσης του νέου κοροναϊού, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν κρούσματα ούτε ασθενείς που διατρέχουν κίνδυνο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κoτζά.
Ο απολογισμός των θανάτων από τον ιό, που εμφανίστηκε στην Κίνα, έχει αυξηθεί σε εννέα με 440 επιβεβαιωμένα κρούσματα, δήλωσαν Κινέζοι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας καθώς οι αρχές προσπαθούν να ελέγξουν τον ιό και τα στοιχεία δείχνουν πως επεκτάθηκε μέσω «αναπνευστικής μετάδοσης».
Το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι ένας σημαντικός διεθνής κόμβος, καθώς από αυτό πέρασαν περισσότεροι από 50 εκατομμύρια επιβάτες πέρυσι και η αεροπορική εταιρία Turkish Airlines πραγματοποιεί καθημερινά απευθείας πτήσεις με προορισμό την Κίνα, περιλαμβανομένου του Πεκίνου, της Σανγκάης και της Γκουανγκτζόου.
«Έχουμε ετοιμασίες, περιλαμβανομένης και της μεταφοράς ενός επικίνδυνου ασθενούς από την Κίνα στην αίθουσα καραντίνας μας και της μεταφοράς τους στο νοσοκομείο μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου ασθενοφόρου», δήλωσε ο Κοτζά στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν συνέστησε θερμικές κάμερες για την Τουρκία, αλλά εντούτοις πήραμε όλα τα προληπτικά μέτρα, περιλαμβανομένων θερμικών καμερών», πρόσθεσε.
Ο ιός, που εμφανίστηκε στην πόλη Βουχάν της επαρχίας Χουμπέι στην κεντρική Κίνα, έχει επεκταθεί στις κυριότερες πόλεις της Κίνας καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν.
Στο μεταξύ, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε σήμερα ότι το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου θα δημιουργήσει ξεχωριστούς χώρους για τους επιβάτες που φθάνουν από περιοχές που έχουν πληγεί από τον νέο κοροναΐό της Κίνας.
Το Χίθρουου είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης και, αν και ο κίνδυνος για τον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει ακόμη χαμηλός, τουλάχιστον 200.000 επιβάτες διέρχονται από αυτό κάθε μέρα -- σήμερα 17 πτήσεις φθάνουν στο Χίθροου από την Κίνα.
Τα νέα μέτρα για τις αφίξεις θα εφαρμοστούν μόνο σε πτήσεις από την κινεζική πόλη Βουχάν στο Χίθροου, ανέφερε το BBC. Μία πτήση αναμένεται από τη Βουχάν στις 20:30 ώρα Ελλάδας σήμερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Χίθροου.
«Αυτό γίνεται για να διασφαλίσουμε ότι, όταν φθάνουν απευθείας πτήσεις στο Χίθρου, θα υπάρχει ένας ξεχωριστός χώρος για να έρχονται οι άνθρωποι», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών.
Ο Σαπς δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση με τον ιό, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία υγείας Public Health England θα ανεβάσει τη διαβάθμιση κινδύνου για τον πληθυσμο του Ηνωμένου Βασιλείου από το πολύ χαμηλό στο χαμηλό επίπεδο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53% των ψηφοφόρων επιθυμεί πλήρη επιστροφή
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας στη χώρα
Η τελευταία αντίδραση της Τεχεράνης περιπλέκει τα πράγματα για την κρίσιμη θαλάσσια οδό
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Σάλος με την προσευχή του υπουργού Άμυνας που θύμισε τον κινηματογραφικό χαρακτήρα του Κουέντιν Ταραντίνο
Για τη σύλληψή της είχε εκδοθεί αμοιβή έως και 1 εκατομμύριο δολάρια
Η στροφή αυτή έρχεται μετά από χρόνια οικονομικών δυσκολιών για την εταιρεία
Λόγω των αμφιλεγόμενων δηλώσεων του για τον ναζισμό
Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής παραμένουν αβέβαια
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Ο Όρμπαν παραδέχεται το τέλος εποχής μετά την ιστορική ήττα - Οι Βρυξέλλες επιδιώκουν επανεκκίνηση σχέσεων
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Απεικονίζονταν κυρίως ανήλικοι κάτω των 12 ετών
Οι όροι της 10ήμερης συμφωνίας, οι αντιδράσεις και το ακανθώδες ζήτημα της Χεζμπολάχ
Ο νέος κανονισμός που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η έκκληση των οργανώσεων Αιγίλοπας, ΣΙΤΩ και και του ελληνικού γραφείου της Greenpeace
Η κίνηση των πλοίων θα πραγματοποιείται μέσω διαδρομής που έχει καθοριστεί
O Τραμπ θέλει «πάγωμα» πυρηνικής δραστηριότητας 20 ετών, το Ιράν προτείνει 5 χρόνια
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, η πρόσβαση στο κοινό απαγορεύτηκε
Το δικαστήριο έκρινε την εταιρεία υπεύθυνη για την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ της 45χρονης
Ο Ελληνισμός, αντλώντας δύναμη από το παρελθόν του, συνεχίζει να εμπνέει το παρόν και να διαμορφώνει το μέλλον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.