Μπολσονάρου: «Ναι» στα 20 εκ. αν ο Μακρόν αποσύρει τις προσβολές
Χθες βράδυ η Βραζιλία απέρριψε τη βοήθεια ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων την οποία πρότειναν οι χώρες της G7
Ο πρόεδρος Μπολσονάρου ζητά από τον ομόλογό του Μακρόν να «αποσύρει τις προσβολές» προκειμένου να δεχθεί τη βοήθεια της G7 για τις πυρκαγιές στην Αμαζονία.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα πως είναι έτοιμος να συζητήσει μια βοήθεια εκ μέρους της Ομάδας των Επτά (G7) προκειμένου να καταπολεμηθούν οι πυρκαγιές στην Αμαζονία, αν ο αρχηγός του γαλλικού κράτους Εμανουέλ Μακρόν «αποσύρει τις προσβολές (του)».
«Κατ΄αρχάς ο κύριος Μακρόν πρέπει να αποσύρει τις προσβολές που πρόφερε σε βάρος μου», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, αναφερόμενος στις κατηγορίες του Γάλλου προέδρου ότι ο Μπολσονάρου είπε «ψέματα» για τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις του.
«Κατ΄αρχάς με χαρακτήρισε ψεύτη και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, είπε πως η κυριαρχία μας στην Αμαζονία είναι ένα ανοικτό θέμα», είπε ο Μπολσονάρου προτού συναντηθεί με τους εννέα κυβερνήτες των Πολιτειών της Αμαζονίας.
«Προτού συζητήσω και δεχθώ οτιδήποτε από τη Γαλλία (...) (ο κ. Μακρόν) πρέπει να πάρει πίσω τα λόγια του και με αφετηρία το σημείο αυτό μπορούμε να μιλήσουμε», δήλωσε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος.
Χθες βράδυ, η Μπραζίλια απέρριψε κοφτά τη βοήθεια ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων την οποία πρότειναν οι χώρες της G7 για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Αμαζονία, συνιστώντας στον Γάλλο πρόεδρο να ασχοληθεί «με το σπίτι του και τις αποικίες του».
«Ευχαριστούμε [σ.σ. τη G7 για την προσφορά της βοήθειας], αλλά τα μέσα αυτά ίσως να είναι πιο προσήκον να διατεθούν για την αναδάσωση της Ευρώπης», ανέφερε ο Ονίξ Λορενζόνι, γενικός γραμματέας της βραζιλιάνικης προεδρίας, μια θέση αντίστοιχη με αυτή του πρωθυπουργού σε χώρες όπως η Γαλλία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.