- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κίτρινα Γιλέκα: Ο Μακρόν δεν πάει Σερβία – Ο Λε Μερ επιστρέφει εσπευσμένα από Eurogroup
Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού ζητεί «μορατόριουμ» στις διαδηλώσεις
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν «ανέβαλε» την επίσημη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στη Σερβία την Τετάρτη και την Πέμπτη «λόγω της κατάστασης» στη χώρα του, ανακοίνωσε απόψε ο Σέρβος ομόλογός του, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
«Ετοιμαζόμασταν για την επίσκεψη του προέδρου Μακρόν. Δυστυχώς, λόγω της κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ο πρόεδρος Μακρόν μου ζήτησε να αναβάλουμε για μερικές εβδομάδες την επίσκεψή του στη χώρα μας», είπε ο Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ αποχώρησε εσπευσμένα από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, προκειμένου να επιστρέψει στο Παρίσι για να συμμετάσχει σε μια κατεπείγουσα συνεδρίαση.
Ο Γάλλος αξιωματούχος που έκανε αυτή την ανακοίνωση δεν διευκρίνισε τι αφορά αυτή η «πολύ σημαντική» συνάντηση. Η γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει ισχυρές πιέσεις με αφορμή τις βίαιες ταραχές που σημειώθηκαν στο Παρίσι το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Λε Μερ θα επιστρέψει αργότερα απόψε στη Βρυξέλλες όπου προσπαθεί να πείσει τους ομολόγους του για την αναγκαιότητα ενός κοινού προϋπολογισμού της ευρωζώνης και την επιβολή φόρου στις μεγάλες ιντερνετικές εταιρείες, δύο προτάσεις που συνιστούν βασικά σημεία στην πολιτική ατζέντα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Την ίδια ώρα, ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, ο πρώτος αντιδήμαρχος του Παρισιού, τάχθηκε σήμερα υπέρ ενός «μορατόριουμ» στις διαδηλώσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, ώστε να ημερήσουν τα πνεύματα, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ματαιωθεί η διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή που είναι προγραμματισμένη για αυτό το Σάββατο.
«Θεωρούμε σαφέστατα ότι χρειάζεται ένα μορατόριουμ στις διαδηλώσεις», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής της δημάρχου Αν Ινταλγκό.
Όταν ρωτήθηκε για την ενδεχόμενη ματαίωση της διαδήλωσης του Σαββάτου, απάντησε ότι «θα προτιμούσε κάτι τέτοιο, αντί να την δει να μετατρέπεται σε αντάρτικο πόλης».
Από το περιβάλλον της Ινταλγκό έγινε γνωστό ότι ο δήμος εξετάζει σοβαρά αυτήν την πιθανότητα.
Η δήμαρχος του Παρισιού και πολλών άλλων πόλεων συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα με τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ για να συζητήσουν το θέμα της ασφάλειας στην πρωτεύουσα.
Περισσότερες από 140 πορείες είναι προγραμματισμένο να γίνουν το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, σύμφωνα με την ομοσπονδία Attac, μια εκ των οργανωτών αυτών των κινητοποιήσεων για το κλίμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αλ Αχμεντ νοσηλεύεται μετά από δύο τραύματα που έφερε από πυροβολισμούς
Σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης οι Αρχές
12 οι νεκροί και 29 τραυματίες, η επίσημη ενημέρωση
Περισσότεροι από 400 αστυνομικοί στις έρευνες
Ο πρόεδρος του Ισραήλ καταγγέλλει «σκληρή επίθεση εναντίον Εβραίων»
Σκληρές εικόνες από τις πρώτες στιγμές μετά τους πυροβολισμούς στην παραλία
Στην παραλία Μπόνταϊ βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση της εβραϊκής κοινότητας
Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή
Όσα περιέγραψε γείτονας του ηθοποιού
Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μακελάρη
Το βίντεο που φέρεται να έχει καταγράψει τον μακελάρη
Γιατί η νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου αποτελεί μια τομή για την αμερικανική εξωτερική πολιτική
Το περιστατικό αφορούσε την πτήση 803 της United Airlines και αεροσκάφος τύπου Boeing 777-200
Έκκληση του Γκουτέρες για παύση των εχθροπραξιών
Οι αφγανικές αρχές μιλούν για «ξένη επιρροή» και παραβίαση των τοπικών πολιτισμικών κανόνων
Η διάσημη παρουσιάστρια περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε
Οι ΗΠΑ θα προβούν σε «σοβαρά αντίποινα», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας
Στην εντατική το ένα από τα θύματα
Youtuber παραδέχτηκε ότι δημιούργησε την εικόνα χρησιμοποιώντας ChatGPT
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.