Κίτρινα Γιλέκα: Ο Μακρόν δεν πάει Σερβία – Ο Λε Μερ επιστρέφει εσπευσμένα από Eurogroup
Ο αντιδήμαρχος του Παρισιού ζητεί «μορατόριουμ» στις διαδηλώσεις
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν «ανέβαλε» την επίσημη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στη Σερβία την Τετάρτη και την Πέμπτη «λόγω της κατάστασης» στη χώρα του, ανακοίνωσε απόψε ο Σέρβος ομόλογός του, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
«Ετοιμαζόμασταν για την επίσκεψη του προέδρου Μακρόν. Δυστυχώς, λόγω της κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ο πρόεδρος Μακρόν μου ζήτησε να αναβάλουμε για μερικές εβδομάδες την επίσκεψή του στη χώρα μας», είπε ο Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ αποχώρησε εσπευσμένα από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, προκειμένου να επιστρέψει στο Παρίσι για να συμμετάσχει σε μια κατεπείγουσα συνεδρίαση.
Ο Γάλλος αξιωματούχος που έκανε αυτή την ανακοίνωση δεν διευκρίνισε τι αφορά αυτή η «πολύ σημαντική» συνάντηση. Η γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει ισχυρές πιέσεις με αφορμή τις βίαιες ταραχές που σημειώθηκαν στο Παρίσι το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Λε Μερ θα επιστρέψει αργότερα απόψε στη Βρυξέλλες όπου προσπαθεί να πείσει τους ομολόγους του για την αναγκαιότητα ενός κοινού προϋπολογισμού της ευρωζώνης και την επιβολή φόρου στις μεγάλες ιντερνετικές εταιρείες, δύο προτάσεις που συνιστούν βασικά σημεία στην πολιτική ατζέντα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Την ίδια ώρα, ο Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, ο πρώτος αντιδήμαρχος του Παρισιού, τάχθηκε σήμερα υπέρ ενός «μορατόριουμ» στις διαδηλώσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, ώστε να ημερήσουν τα πνεύματα, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ματαιωθεί η διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή που είναι προγραμματισμένη για αυτό το Σάββατο.
«Θεωρούμε σαφέστατα ότι χρειάζεται ένα μορατόριουμ στις διαδηλώσεις», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής της δημάρχου Αν Ινταλγκό.
Όταν ρωτήθηκε για την ενδεχόμενη ματαίωση της διαδήλωσης του Σαββάτου, απάντησε ότι «θα προτιμούσε κάτι τέτοιο, αντί να την δει να μετατρέπεται σε αντάρτικο πόλης».
Από το περιβάλλον της Ινταλγκό έγινε γνωστό ότι ο δήμος εξετάζει σοβαρά αυτήν την πιθανότητα.
Η δήμαρχος του Παρισιού και πολλών άλλων πόλεων συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα με τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ για να συζητήσουν το θέμα της ασφάλειας στην πρωτεύουσα.
Περισσότερες από 140 πορείες είναι προγραμματισμένο να γίνουν το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, σύμφωνα με την ομοσπονδία Attac, μια εκ των οργανωτών αυτών των κινητοποιήσεων για το κλίμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συμφωνήσαμε σχεδόν στο σύνολο των εγγυήσεων ασφαλείας, είπε ο Ζελένσκι
Η αμαξοστοιχία συνδέει τον Κόλπο του Μεξικού με τον Ειρηνικό Ωκεανό
Η εμφάνιση σε εκδήλωση υψηλής προβολής άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων και έφερε ρήγμα στο επικοινωνιακό τους επιτελείο
Ο Τραμπ έχει προγραμματίσει να επικοινωνήσει εκ νέου με τον Πούτιν, μετά τη συνάντηση
Σε κόκκινο συναγερμό η Μούρθια
Η συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα ξεκινήσει στις 20:00
Μεγάλα σύννεφα τέφρας και καπνού δεν πτόησαν τους σκιέρ
Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι οι εταίροι της Ουκρανίας θα πρέπει να αυξήσουν την πίεση προς τη Μόσχα
«Ο Ισραηλινός πρόεδρος διέπραξε τη μεγαλύτερη παραβίαση της κυριαρχίας της Σομαλίας»
Η ανακοίνωση του δήμου της πόλης για τη γυναίκα-σύμβολο του κινηματογράφου
«Η Μπριζίτ Μπαρντό ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
Το αστέρι που λάτρεψε η κάμερα
Η σπουδαία Γαλλίδα έφυγε από τη ζωή στα 91 της χρόνια
Συλλήψεις με την κατηγορία της στήριξης της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η προειδοποίηση του Πούτιν
«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για μια ισχυρή και διαρκή ειρήνη για την Ουκρανία», αναφέρει ο Αντόνιο Κόστα
Διατηρεί σχετική σταθερότητα και αυτονομία σε σχέση με τη Σομαλία
Ο Ρώσος πρόεδρος δηλώνει ότι η Ουκρανία δεν βιάζεται να επιλύσει ειρηνικά τη σύγκρουση με τη Ρωσία
Σχέδιο απομάκρυνσης πριν από το τέλος της βασιλείας του Καρόλου, σύμφωνα με βασιλικό βιογράφο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.