«Ο Γκρίζος Άνθρωπος» του Mark Greaney (εκδόσεις Anubis)
Μυθιστορημα

Ο Γκρίζος Άνθρωπος

  • Σελίδες: 416
  • Τιμή: €17,70
  • ISBN: 978-960-623-341-8
  • Διαστάσεις: 14,5 x 20,5

Με αφορμή την έξοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες του πολυαναμενόμενου θρίλερ δράσης «The Gray Man», οι εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν με ανανεωμένο εξώφυλλο το ομώνυμο κατασκοπευτικό θρίλερ «Ο Γκρίζος Άνθρωπος» του best selling συγγραφέα Mark Greaney, στο οποίο βασίστηκε η πιο ακριβή κινηματογραφική ταινία του Netflix.

Ο Κόρτλαντ Τζέντρι είναι ένας καλός άνθρωπος. Αλλά και ένας εξαιρετικός δολοφόνος…
Για εκείνους που παραμονεύουν στις σκιές, είναι γνωστός ως ο Γκρίζος Άνθρωπος. Στο μυστικό κόσμο, είναι ένας θρύλος που ολοκληρώνει σιωπηλά τη μια δουλειά μετά την άλλη, κατορθώνοντας το αδύνατο, προτού χαθεί ξανά στο σκοτάδι. Και πάντα πετυχαίνει το στόχο του. Πάντα.
Όμως, στον κόσμο υπάρχουν δυνάμεις πιο θανάσιμες από τον Τζέντρι. Δυνάμεις όπως τα χρήματα. Η εξουσία. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι τα μοναδικά πράγματα για τα οποία αξίζει να πολεμήσεις. Και στα μάτια τους, ο Τζέντρι έχει ξεπεράσει τη χρησιμότητά του.
Αλλά ο Κορτ Τζέντρι θα αποδείξει ότι για εκείνον, δεν υπάρχει γκρίζα ζώνη ανάμεσα στο να σκοτώνεις για το χρήμα και να σκοτώνεις για την επιβίωση…

Από το συγγραφέα που συνέχισε το έργο του Tom Clancy και δημιούργησε νέες περιπέτειες με πρωταγωνιστή τον υπερκατάσκοπο Jack Ryan.

Με περισσότερα από τρία εκατομμύρια πωληθέντα αντίτυπα παγκοσμίως, «Ο Γκρίζος Άνθρωπος» είναι το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς «Gray Man» από τον best selling συγγραφέα Mark Greaney. Η σειρά αποτελείται μέχρι στιγμής από 11 βιβλία.

Λίγα λόγια για την ταινία «The Gray Man»

Σε σκηνοθεσία των Anthony και Joe Russo («Captain America: Civil War», «Avengers: Infinity War», «Avengers: Endgame»), στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ryan Gosling («Blade Runner 2049», «La La Land»), Chris Evans («Captain America», «Knives Out») και Ana de Armas («Blonde», «Knives Out»).

Την περίοδο που οι αδερφοί Ρούσο δούλευαν ως σκηνοθέτες σε βραβευμένες τηλεοπτικές κωμωδίες, όπως οι σειρές «Community» και «Arrested Development», τους προσέγγισε ένας παραγωγός και τους πρότεινε το βιβλίο «Ο Γκρίζος Άνθρωπος», γνωρίζοντας την αγάπη τους για τα θρίλερ δράσης. Το βιβλίο δεν άργησε να τους γοητεύσει. Η εκτεταμένη έρευνα του συγγραφέα Mark Greaney δημιουργούσε έναν κόσμο ζωντανό, με εντυπωσιακές λεπτομέρειες, ενώ η γραφή του οδηγούσε τον πρωταγωνιστή σε ενδιαφέροντα σημεία, δημιουργώντας του τα κατάλληλα προβλήματα. Επιπλέον, ο Γκρίζος Άνθρωπος είχε όλα τα γνώριμα χαρακτηριστικά των κατασκόπων που δρουν στα άκρα. Κρυψίνους, ζούσε στην ανωνυμία και κινούνταν δίχως να τον αντιλαμβάνεται κανείς.

Η ταινία «The Gray Man», παραγωγής Netflix, κυκλοφορεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Ιουλίου από την ODEON.