Dune
Επιστημονικη Φαντασια

Dune

  • Σελίδες: 640
  • Τιμή: €23,00
  • Ημ/νία έκδοσης: 12.02.2024
  • ISBN: 978-618-5795-07-8
  • Διαστάσεις: 14 x 23

Το έργο-σταθμός του Frank Herbert που ενέπνευσε  του Denis Villeneuve σε μια νέα «συλλεκτική» κινηματογραφική έκδοση 

Το έπος του Frank Herbert που σφράγισε την επιστημονική φαντασία κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων με συλλεκτικό κινηματογραφικό εξώφυλλο, με αφορμή τη δεύτερη ταινία του Denis Villeneuve

O Αρράκις, ο πλανήτης των ερήμων, είναι το μοναδικό μέρος στο σύμπαν όπου υπάρχουν αποθέματα του μπαχαρικού μελάνζ, της πολυτιμότερης ουσίας στην Αυτοκρατορία. Το μελάνζ παρατείνει τη ζωή, διευρύνει την ανθρώπινη συνείδηση κι επιτρέπει στους Πλοηγούς της Διαστημικής Συντεχνίας να αναδιπλώνουν το διάστημα, προσφέροντας έτσι στο ανθρώπινο είδος τη δυνατότητα να ταξιδεύει στ’ αστέρια.

Στον παράξενο αυτό κόσμο, που είναι γνωστός και ως Ντιουν, ξετυλίγεται αριστοτεχνικά η εξιστόρηση της ζωής του νεαρού Πωλ Ατρείδη, που ως Μουάντ΄Ντιμπ θα δώσει σάρκα και οστά στο πιο μεγαλεπήβολο όνειρο της ανθρωπότητας.

Συνδυάζοντας την καταιγιστική δράση και το μυστικισμό, το οικολογικό όραμα και τις ίντριγκες της πολιτικής, το κλασικό έργο του Frank Herbert, που κατέκτησε τα κορυφαία βραβεία του χώρου Hugo και Nebula, παραμένει πάντα επίκαιρο και δίκαια έχει χαρακτηριστεί το μεγαλύτερο έπος επιστημονικής φαντασίας.

Frank Herbert - βιογραφικές πληροφορίες

O Frank Patrick Herbert γεννήθηκε το 1920 στην Tακόμα της πολιτείας της Ουάσιγκτον, όπου και έζησε με τη σύζυγο και τους δύο γιους του. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και αρχικά εργάστηκε ως δημοσιογράφος.

H συγγραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1963, όταν το περιοδικό Analog δημοσίευσε σε συνέχειες το «Dune», που γνώρισε ευρύτατη αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό και απέσπασε τα μεγαλύτερα βραβεία του χώρου, Hugo και Nebula. Tο «Dune» ακολουθήθηκε από πέντε συνέχειες και μεταφράστηκε σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες.

Μεταξύ των έργων του Frank Herbert συγκαταλέγονται τα «Hellstrom’s Hive», «The Dosadi Experiment», «The Godmakers», «The Dragon in the Sea» κ.ά. Κεντρικό άξονα της θεματολογίας του αποτελούν η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, η οικολογία και τα κοινωνικά συστήματα.

O Frank Herbert πέθανε το 1986, αφήνοντας πίσω του εκτενείς σημειώσεις για τον κόσμο του Dune. Βασισμένοι σε αυτές, ο γιος του συγγραφέα, Brian Herbert, και ο γνωστός συγγραφέας Kevin J. Anderson επιδόθηκαν στη συγγραφή νέων σειρών που εστιάζουν σε κεντρικά πρόσωπα και κομβικά γεγονότα του λογοτεχνικού σύμπαντος που δημιούργησε ο Frank Herbert, ρίχνοντας φως σε πολλές άγνωστες πτυχές του κορυφαίου έπους επιστημονικής φαντασίας. 

Πληροφορίες για την ταινία «Dune: Μέρος Δεύτερο»

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης και συγγραφέας, Ντενί Βιλνέβ, αναλαμβάνει την κινηματογραφική μεταφορά του δεύτερου μέρους του έπους του «Dune», του πασίγνωστου μυθιστορήματος του Φρανκ Χέρμπερτ.

Το «Dune: Μέρος Δεύτερο» εξερευνεί το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος -καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος- ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει.

Το έπος της μεγάλης οθόνης συνεχίζει την πορεία του, βασισμένο στο μπεστ σέλερ του Φρανκ Χέρμπερτ, «Dune», με ένα καστ από γνώριμους -αλλά και νέους- ηθοποιούς· μεταξύ αυτών ο υποψήφιος για Όσκαρ, Τιμοτέ Σαλαμέ («Wonka» και «Call Me by Your Name»), η Ζεντάγια («Spider-Man: No Way Home», «Euphoria»), η Ρεμπέκα Φέργκιουσον («Mission: Impossible – Dead Reckoning», «Silo»), ο υποψήφιος για Όσκαρ, Τζος Μπρόλιν («Avengers: End Game» και «Milk»), ο υποψήφιος για Όσκαρ, Όστιν Μπάτλερ («Elvis» και «Once Upon A Time… In Hollywood»), η υποψήφια για Όσκαρ, Φλόρενς Πιου («Black Widow» και «Little Women»), ο Ντέιβ Μπατίστα («Guardians of the Galaxy» και «Thor: Love and Thunder»), ο βραβευμένος με Όσκαρ, Κρίστοφερ Γουόκεν, («The Deer Hunter» και «Hairspray»), ο Στίβεν Χέντερσον («Fences» και «Lady Bird»), η Λέα Σεϊντού (στα «James Bond» και «Crimes of the Future»), ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ («Mamma Mia!» και «Avengers: Age of Ultron»), η υποψήφια για Όσκαρ, Σαρλότ Ράμπλινγκ («45 Years» και «Assassin’s Creed») και ο βραβευμένος με Όσκαρ, Χαβιέρ Μπαρδέμ («No Country for Old Men»).