Ακόμα και οι Θεοί
Επιστημονικη Φαντασια

Ακόμα και οι Θεοί

  • Σελίδες: 352
  • Τιμή: €17,90
  • Ημ/νία έκδοσης: 12.07.2023
  • ISBN: 978-960-623-563-4
  • Διαστάσεις: 14 x 20,5

Τον 22o αιώνα, η Γη αποκτά απεριόριστη δωρεάν ενέργεια από μια πηγή που η επιστήμη ελάχιστα κατανοεί, με μια διαδικασία ανταλλαγής μεταξύ της Γης και ενός παράλληλου σύμπαντος, μέσω μιας κατασκευής που επινόησαν εξωγήινοι. Αλλά ακόμη και η δωρεάν ενέργεια έχει ένα τίμημα. Η ίδια η διαδικασία ανταλλαγής θα οδηγήσει τελικά στην καταστροφή του Ήλιου της Γης – αλλά και της ίδιας της Γης.

Ελάχιστοι γνωρίζουν την τρομακτική αλήθεια – ένας απόκληρος Γήινος επιστήμονας, μια επαναστάτρια εξωγήινη, κάτοικος ενός ετοιμοθάνατου κόσμου, και μια Σεληνίτισσα που διαισθάνεται τον επικείμενο αφανισμό του Ήλιου.

Γνωρίζουν την αλήθεια – αλλά ποιος θα τους ακούσει; Έχουν προβλέψει το κόστος της άφθονης ενέργειας –αλλά ποιος θα τους πιστέψει; Αυτοί οι λίγοι άνθρωποι και εξωγήινοι κρατούν το κλειδί για την επιβίωση του κόσμου τους.

Το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας «Ακόμα και οι Θεοί» του Ισαάκ Ασίμωφ τιμήθηκε με τα βραβεία Hugo, Nebula και Locus κατακτώντας επάξια μια θέση μεταξύ των αριστουργημάτων της σύγχρονης λογοτεχνίας του Φανταστικού.

________________________________________

Isaac Asimov - Βιογραφικές πληροφορίες

Ο ρωσικής καταγωγής Αμερικανός συγγραφέας Isaac Asimov (1920-1992) θεωρείται από πολλούς ως ο σημαντικότερος συγγραφέας Ε.Φ. όλων των εποχών και συγκαταλέγεται μεταξύ των λεγόμενων «Τριών Μεγάλων» της Χρυσής Εποχής του είδους, μαζί με τον Arthur C. Clarke και τον Robert A. Heinlein. Πολυγραφότατος, με μοναδικό ύφος, βαθιές επιστημονικές και ιστορικές γνώσεις και περισσότερα από πενήντα χρόνια αδιάλειπτης συγγραφικής παρουσίας, επηρέασε καθοριστικά το χώρο της Επιστημονικής Φαντασίας, αλλά και την ίδια την επιστήμη. Ξεκίνησε την καριέρα του με το διήγημα «Marooned off Vesta» στο περιοδικό «Amazing Stories» το 1939.

Εδραιώθηκε στο χώρο με τη σειρά των διηγημάτων με ρομπότ, όπου θεμελίωσε τους Τρεις Νόμους της Ρομποτικής. Το διήγημά του με τίτλο «Nightfall» έχει επανειλημμένως ψηφιστεί από το αναγνωστικό κοινό και τους κριτικούς ως το καλύτερο σύντομο έργο Ε.Φ. που γράφτηκε ποτέ, ενώ τα βιβλία της σειράς «Foundation» έχουν τιμηθεί συνολικά με το Βραβείο Hugo ως η κορυφαία σειρά όλων των εποχών. Ο Isaac Asimov έχει συγγράψει περισσότερα από τετρακόσια βιβλία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται έργα εκλαϊκευμένης επιστήμης, αστυνομικές ιστορίες, παιδικά μυθιστορήματα κ.ά. Επιμελήθηκε επίσης δεκάδες ανθολογίες Ε.Φ. αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο είδος αλλά και γενικότερα στη σύγχρονη λογοτεχνία.

Εκτός των βιβλίων του «Θεμελίου» («Θεμέλιο», «Θεμέλιο και Αυτοκρατορία», «Δεύτερο Θεμέλιο», «Στις Παρυφές του Θεμελίου») από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα «Το Τέλος της Αιωνιότητας», «Εγώ, το Ρομπότ» και «Ακόμα και οι Θεοί».