Trending Now

Τα «περίεργα» της κάλπης: Οι ξενύχτηδες, οι νεόνυμφοι, τα νταούλια και το γαϊδουράκι

Αστεία στιγμιότυπα από την εκλογική διαδικασία

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023
© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Εκλογές 2023: Οι πιο viral εικόνες από τη σημερινή εκλογική διαδικασία

Όπως κάθε εκλογική αναμέτρηση, έτσι και η σημερινή έχει χαρίσει διάφορα αστεία και αξιοπερίεργα στιγμιότυπα. Είτε είναι κάποιος υπέργηρος που προσήλθε με συνέπεια στην κάλπη, είτε η νεολαία που έρχεται ξενυχτισμένη για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα, είτε οι εκλογείς με τα αξιολάτρευτα ζωάκια τους, πάντα υπάρχουν εικόνες που κάνουν πιο ανάλαφρη την κρίσιμη αυτή στιγμή της Δημοκρατίας.

Πήγαν να ψηφίσουν μετά το γαμήλιο γλέντι

Σε εκλογικό τμήμα της Κηφισιά βρέθηκε ένα νιόπαντρο ζευγάρι, λίγες ώρες μετά το μυστήριο.

Όπως είπαν μόλις τελείωσε το γαμήλιο γλέντι προσήλθαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και στη συνέχεια θα φύγουν για το ταξίδι του μέλιτος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctlgf0n9rltt)

Με νταούλια και ζουρνάδες στην κάλπη

Το πανηγύρι του Αϊ Γιαννιού στο Ευνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας είναι ένα έθιμο πολλών χρόνων που ξεκινά πριν από την Ελληνική Επανάσταση.

Φέτος συνέπεσε με τις εθνικές εκλογές, με τους αρματωμένους να πηγαίνουν με νταούλια και ζουρνάδες και φορώντας παραδοσιακές στολές να ψηφίσουν. Μάλιστα, ανάμεσα στους χορευτές ήταν και ένας άνδρας ονόματι… Αλέξης Τσίπρας!

Ευηνοχώρι:Πήγαν με νταούλια, ζουρνάδες και παραδοσιακές στολές μετά το πανηγύρι να ψηφίσουν.

Δικαστική αντιπρόσωπος πήρε σύζυγο, γιο και ανιψιό για να τη βοηθήσουν

Οικογενειακή υπόθεση έγιναν οι εκλογές σε εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης. Δικαστική αντιπρόσωπος, έχοντας την εμπειρία από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όπου δεν είχαν προσέλθει τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, αποφάσισε να επιστρατεύσει την οικογένειά της.

Έτσι η κυρία Γεωργιάδου, στο 164ο εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, ζήτησε τη βοήθεια από το σύζυγό της, τον γιό της και τον ανιψιό της, οι οποίοι βρέθηκαν όλοι στο πλευρό της.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctlh56ymgln5)

Ψηφοφόρος 99 ετών

Στο Ροδολίβος, ένα χωριό στους πρόποδες του Παγγαίου, 46 χιλιόμετρα από τις Σέρρες, η κάλπη… χρόνια δεν κοιτά.

Ο κ. Βαγγέλης Ζαφειριάδης, ο οποίος γεννήθηκε το 1925, έχει ψηφίσει σε τόσες πολλές εκλογικές αναμετρήσεις που δεν θυμάται πια τον αριθμό τους.

Έτσι και σήμερα, πήγε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και κάλεσε τους νέους να πράξουν το ίδιο, γιατί - όπως είπε - «κοιτάνε μόνο το κινητό».

Ο κ. Βαγγέλης δήλωσε ότι ήταν πάντα σταθερός στην επιλογή της παράταξης, ενώ σε ό,τι αφορά το μυστικό της μακροζωίας είπε ότι είναι η διατροφή με πολλά φρούτα και ψάρια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctlmr795pzpt)

Οι ξενύχτηδες και το σχόλιο του πατέρα του ενός

Δύο νεαροί στη Θεσσαλονίκη έσπευσαν στην κάλπη μετά από τη νυχτερινή τους έξοδο και δεν... παρέλειψαν να δώσουν οδηγίες σε όσες και όσους θέλουν να ξενυχτήσουν.

«Χαρούμενοι είμαστε που κάνουμε το καθήκον μας. Ήρθαμε εδώ μετά από ξενύχτι. Δεν το συνηθίζουμε τέτοια ώρα να είμαστε ξύπνιοι μετά από ξενύχτι. Ψήφισα δαγκωτό το ίδιο με την προηγούμενη φορά», είπε ο ένας εκ των δύο στην ΕΡΤ.

Στη συνέχεια, ο δεύτερος μαθητής έδωσε εξηγήσεις για τη διαδικασία pre-drinking: «Ήπιαμε για να πάμε μεθυσμένοι στο μαγαζί, έτσι ώστε να γλιτώσουμε χρήματα. Δούλεψε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctlhasdrvgxt)

«Παιδιά να το κάνετε! Μαγαζιά μην μας κυνηγήσετε! Μην πάτε στο κλαμπ στις 12 που παίζει ακόμα house και ο κόσμος ζεσταίνεται. Πηγαίνετε σε ένα σπιτάκι πρώτα, πάρτε κανά μπουκαλάκι από κάποιο ψιλικατζίδικο πρώτα, που θα έχει και το 1/5 της τιμής, κατεβάστε το με την παρέα να φτιάξετε κεφαλάκι και μετά βγείτε για ποτάκι», πρόσθεσε ο φίλος του.

Μετά από λίγη ώρα, ο πατέρας του ενός μίλησε και αυτός στην κάμερα της ΕΡΤ και είπε: «Από εσάς έμαθα ότι δεν πήγε στα μπουζούκια».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctlij7vx97wx)

Αγρότης πήγε να ψηφίσει με το γαϊδουράκι του

Ο αγρότης Αριστείδης Τσιρίκος από το Ναύπλιο, έφτασε στις κάλπες έχοντας για παρέα τον αγαπημένο του γαϊδαράκο. Ο 50χρονος διατηρεί μία μικρή φάρμα με άλογα και οικόσιτα ζώα στην περιοχή Λευκάκια, δημοτική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων. 

ΜΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΠΗΓΕ ΑΓΡΟΤΗΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 25/6/2023

Οι ψηφοφόροι με τα σκυλάκια τους

Τα «περίεργα» της κάλπης: Οι ξενύχτηδες, οι νεόνυμφοι, τα νταούλια και το γαϊδουράκι
Εκλογές 2023
© EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Τα «περίεργα» της κάλπης: Οι ξενύχτηδες, οι νεόνυμφοι, τα νταούλια και το γαϊδουράκι
Τα «περίεργα» της κάλπης: Οι ξενύχτηδες, οι νεόνυμφοι, τα νταούλια και το γαϊδουράκι
Εκλογές 2023
© ΑΠΕ-ΜΠΕ
Eκλογές 2023
© EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Τα viral των πολιτικών αρχηγών

Απρόοπτα, όμως, έτυχαν και σε δύο πολιτικούς αρχηγούς σήμερα κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πήγε να ψηφίσει στη Λαμία, αλλά από την εφορευτική επιτροπή δεν του έδωσαν το ψηφοδέλτιο του κόμματός του.

Έτσι, βγήκε από το παραβάν και είπε τι συνέβη στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, τα οποία έσπευσαν να του δώσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Με αυτό το ευτράπελο, ολοκλήρωσε τη διαδικασία και έριξε στην κάλπη την «κόκκινη» ψήφο. Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας σχολίασε: «Αν γίνονται σε εμένα αυτά τα λάθη, φανταστείτε τι γίνεται αλλού. Γίναμε viral».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctliez5e95vd)

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Βελόπουλος πήγε να μπει σε διπλανό εκλογικό τμήμα και όχι σε εκείνο που ψηφίζει. Αμέσως, το αντιλήφθηκε και πήγε στο σωστό.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου χάιδεψε ένα σκυλάκι

Μια όμορφη στιγμή χάρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από το εκλογικό κέντρο.

Η κ. Σακελλαροπούλου είδε ένα όμορφο σκυλάκι και έσπευσε να το χαϊδέψει.

Τα «περίεργα» της κάλπης: Οι ξενύχτηδες, οι νεόνυμφοι, τα νταούλια και το γαϊδουράκι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ