Trending Now

Best Friends Kissing: Η τάση του Tik Tok που προκαλεί αντιδράσεις

Πώς ένα απλό φίλι ανάμεσα σε δύο πρόσωπα μπορεί να επιφέρει πολλές αντιδράσεις.

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Best Friends Kissing: Η νέα τάση της εφαρμογής του Tik Tok φέρνει στο σημείο δύο κολλητούς να φιλιούνται όμως σηκώνει πολλές αντιδράσεις
@maurena/Tik Tok

Το «Best friends kissing» είναι από τα πρώτα στα trends του Tik Tok, όμως παράλληλα εγείρει πολλές διαφωνίες ανάμεσα στους χρήστες της.

Δεν είναι ψέμα πως σε καθημερινή βάση όλο και περισσότερα trends σκάνε στις αρχικές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πολύ συχνά ο κόσμος του διαδικτύου έχει και κάτι καινούργιο να ασχολείται μέχρι να βγει το επόμενο και πάμε πάλι από την αρχή του παιχνιδιού. Αυτή την φορά η νέα τάση του Tik Tok με όνομα «They Might Kiss x Promiscuous» κάνει τους περισσότερους χρήστες να μιλάνε γι’ αυτό, σηκώνοντας παράλληλα διάφορων ειδών αντιδράσεις.

Η συγκεκριμένη τάση συμβαίνει με δύο κολλητούς και αφορά την προσπάθεια τους είτε να φιληθούν είτε να προσποιηθούν οτι θα το κάνουν. Στο βίντεο εμπεριέχεται διάλογος με τον έναν από τους δύο να λέει «δύο κολλητοί στο ίδιο δωμάτιο, μπορεί να φιληθούν» και τον άλλον να απαντάει «ναι θα το κάνουμε» ενώ ξαφνικά πέφτει το τραγούδι του Nelly Furtado «Promiscuous».

Συνήθως τα μικρά κλιπάκια χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από τους χρήστες, καθώς για πολλούς είναι απολύτως διασκεδαστικά μιας και σε πολλά καταγράφεται η αμηχανία ανάμεσα στα δύο πρόσωπα, ενώ σε άλλα υπάρχει πραγματικό φιλί έστω και κατά λάθος. Μπορείτε να φανταστείτε πως πρόκειται για κάτι παρόμοιο με την μπουκάλα που μπορούσε κάποιος να παίξει στα παιδικά πάρτι, απλά στη βάση μιας διαδικτυακής πλατφόρμας. Τις τελευταίες ώρες το συγκεκριμένο trend έχει καταφέρει να σηκώσει θύελλα αντιδράσεων και συζητήσεων.


Ενώ όπως φαίνεται το να λαμβάνουν μέρος στο συγκεκριμένο challenge ένας άνδρας και μία γυναίκα είναι πολύ νορμάλ, στην περίπτωση που σε αυτό συμμετέχουν δύο γυναίκες τότε το Tik Tok φαίνεται πως σβήνει η απενεργοποιεί τους λογαριασμούς που θα ανεβάσουν τέτοιο περιεχόμενο. Όπως λένε μάλιστα πολλοί, η εφαρμογή έχει μια προϊστορία στο να σβήνει βίντεο με LGBTQ ζευγάρια την ίδια ώρα που δεν προβαίνει σε ανάλογες πράξεις σε ότι έχει να κάνει με ετεροφυλοφιλικά φιλιά. 

Μια πάρα πολύ γνωστή χρήστης του Tik Tok με το nick «maurena» τιμωρήθηκε για κάτι ανάλογο από το μέσο και με την δικαιολογία πως παραβιάζει πολλούς κανόνες της κοινότητας. Αιτία φαίνεται να ήταν ένα φιλί με την κολλητή της, το οποίο αποτελούσε και το πιο πρόσφατο upload της. Η εφαρμογή δεν πήρε κάποια θέση επί του θέματος και δεν απάντησε σε κανένα σχόλιο.

Το trend «Best friends kisiing» τυχαίνει μεγάλης αποδοχής από τους χρήστες του Tik Tok όμως τις τελευταίες μέρες εγείρει πολλές συζητήσεις
@maurena/ Tik Tok

Πολλοί χρήστες αντέδρασαν και σε σχόλια ανέφεραν πως δεν γίνεται το 2021 να κατεβαίνουν δημοσιεύσεις με ένα απλό φιλί από άτομα του ίδιου φύλου. Μάλιστα ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που χρησιμοποιεί το Tik Tok ανέφερε πως όλη η στάση της εφαρμογής είναι απόλυτα ομοφοβική καθώς πολλοί που λαμβάνουν μέρος στο συγκεκριμένο challenge είναι πιθανό να ανακαλύψουν νέα πράγματα για τη σεξουαλικότητά τους. 

Βέβαια δεν έλειψαν και σχόλια από αυτούς που συμφωνούν με την αφαίρεση των συγκεκριμένων βίντεο από την εφαρμογή, ειδικά σε εκείνα που συμμετέχουν δύο γυναίκες. Αυτό συνέβη διότι αυτές οι δημοσιεύσεις μάζευαν πολλά σχόλια από άνδρες που επικροτούσαν το περιεχόμενο με την χρήση χυδαίων εκφράσεων σε πολλές περιπτώσεις. Ακόμα και σε αυτή την περίσταση πολλοί απαντούν πως είναι απλά δύο γυναίκες που φιλιούνται. 

Φαίνεται πως η συγκεκριμένη συζήτηση θα απασχολήσει τους χρήστες και μελλοντικά μέχρι την εμφάνιση ενός νέου trend.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.