TV & Media

Αιμίλιος Χειλάκης: Αν δεν ζητήσεις να κρεμάσουν τον Λιγνάδη, λένε ότι είσαι υπέρ του

Τι είπε για τον Κούγια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αιμίλιος Χειλάκης: Αν δεν ζητήσεις να κρεμάσουν τον Λιγνάδη λένε ότι είσαι υπέρ του
Αιμίλιος Χειλάκης © NDP

Αιμίλιος Χειλάκης: Τι είπε για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται

Για τις εξελίξεις στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη μίλησε στον ANT1 ο Αιμίλιος ΧειλάκηςΠιο συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε: «Έχει φτάσει η ώρα να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Ό,τι και να ειπωθεί είμαστε έτοιμοι να το ακούσουμε. Αν ο Δημήτρης έχει κάνει αυτά που έχει κάνει θα πρέπει να τιμωρηθεί. Αν δεν θα πρέπει να αθωωθεί. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Θα περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου.

»Επιτέλους, για να σταματήσουν όλα τα υπόλοιπα από δίπλα τα οποία δεν έκαναν καλό σε κανέναν. Κάθε δήλωση που γίνεται γι’ αυτό το ζήτημα είναι πάρα πολύ σκληρή και δύσκολη, γιατί αν δεν ζητήσεις να τον κρεμάσουν στο Σύνταγμα «α, είσαι υπέρ του». Και είναι πάρα πολύ κακό».

Αιμίλιος Χειλάκης για Αλέξη Κούγια

«Δεν έχω υπογράψει την επιστολή διαμαρτυρίας γιατί δεν μπήκα στη διαδικασία, αλλά κι εγώ θεωρώ ότι δεν ήταν άξια η υπεράσπιση του Αλέξη Κούγια. Με ενόχλησε ο τρόπος που διαχειρίστηκε τα φερόμενα θύματα του φερόμενου βιαστή», είπε ο Αιμίλιος Χειλάκης για τον Αλέξη Κούγια.

Την ενοχή Λιγνάδη για τρεις βιασμούς ανηλίκων πρότεινε ο Εισαγγελέας

Παράλληλα, την ενοχή του 57χρονου ηθοποιού, σκηνοθέτη και τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Όπως πρότεινε ο εισαγγελέας, «ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένοχος για τον βιασμό του Αλί, του πρώτου μηνυτή. Ένοχος για τον βιασμό του Σ., του δεύτερου μηνυτή. Ένοχος για τον βιασμό του Π., του τρίτου μηνυτή. Αθώος για τον τέταρτο βιασμό του Μ., ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο».

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπερασπιστική γραμμή του Αλέξη Κούγια και του κατηγορουμένου περί δήθεν πολιτικής δίωξης και σκευωρίας δεν έπεισε τον εισαγγελέα.

Στις επόμενες συνεδριάσεις θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγή και εκτιμάται ότι μέσα στο Ιούλιο θα βγει η απόφαση του δικαστηρίου.

«Η άσκηση βίας στη σεξουαλική πράξη είναι αποδοκιμαστέα από τον ποινικό κώδικα, ακόμα κι αν έχει προηγηθεί άλλη σεξουαλική πράξη με συναίνεση», τόνισε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε για τον τέταρτο καταγγέλλοντα:

«Εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία του. Ούτε την ακριβή του διεύθυνση δεν έδωσε στις Αρχές. Οι αμφιβολίες λειτουργούν υπέρ του κατηγορουμένου».

Μάλιστα, απέδωσε δόλο στον κατηγορούμενο, προκειμένου να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές. Υποστήριξε ότι «υπήρχε συγκεκριμένη μεθοδολογία, βάσει της οποίας δρούσε με κοινό παρονομαστή την ανηλικότητα των καταγγελλόντων, το μη υποστηρικτικό οικογενειακό τους περιβάλλον και την καλλιέργεια σχέσης εμπιστοσύνης με τους καταγγέλλοντες, στους οποίους υποσχόταν βοήθεια σε επαγγελματικό επίπεδο».

«Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλο, καταγωγή και κοινωνικό στάτους. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί τη διάπραξη. Τα θύματα λόγω ανηλικότητας, καταγωγής και οικογενειακής κατάστασης ήταν εύκολος στόχος γιατί διασφάλιζαν τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη δεν αναιρεί την ανάγκη ικανοποίησης της σεξουαλικής του ορμής» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, συμπληρώνοντας ότι «κοινός παρονομαστής ήταν η ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής. Κοινό χαρακτηριστικό το περιβάλλον των παθόντων. Εκείνος καλλιεργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και ότι θα βοηθούσε στην επαγγελματική τους ανέλιξη».

«Η υπόθεση είναι αποδεικτικά ώριμη» κατέληξε ο κ. Κούντριας, και απέρριψε τους ισχυρισμούς της πλευράς Λιγνάδη για ύπαρξη σκευωρίας σε βάρος του με σκοπό να πληγεί ο ίδιος ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ