Resto

Στο Barolo το πρωινό είναι μια μικρή χριστουγεννιάτικη γιορτή

Croissant, pancakes και άλλα νόστιμα από τον Μιχάλη Νουρλόγλου

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Barolo

Το "Barolo" υποδέχεται τις γιορτές με ένα πλούσιο πρωινό μενού

Ζεστή σοκολάτα στην κούπα, cosy καναπέδες δίπλα σε κόκκινα λουλούδια, απαλή μουσική του Frank Sinatra και έξω ψιλόβροχο.  Τι άλλο να ζητήσεις από ένα στέκι για να χαλαρώσεις τις μέρες των Χριστουγέννων; Το Salumeria - Osteria "Barolo",  στο Παλαιό Ψυχικό συνδυάζει όλα τα παραπάνω και κάτι ακόμα: το γιορτινό μενού, το οποίο όπως και όλα τα μενού του μπιστρό, επιμελείται γευστικά ο Μιχάλης Νουρλόγλου. 

Barolo

Πήγαμε νωρίς το πρωί, για να πιούμε εκεί τον πρώτο, αχνιστό καφέ της ημέρας τσιμπώντας μαζί κι ένα φρεσκοφουρνισμένο κρουασάν. Για την ομάδα του Barolo το κρουασάν δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς εκτός από το κλασικό βουτύρου, προσφέρεται και το vegan με αλεύρι ζέας,το γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού ή κρέμα λεμονιού και το βιενέζικο με σταφίδες. Από νωρίς το πρωί και μέχρι τη 1μμ κάποιος μπορεί να ζητήσει μια ποικιλία για ένα ολοκληρωμένο πρωινό ή πρόγευμα, με χορταστικά πιάτα αλλά και light επιλογές για όσους τις προτιμούν. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν από προζυμένιο ψωμί σε φέτες, έτοιμο να απλωθεί πάνω του αμυγδαλοβούτυρο, φρέσκα φρούτα και αβοκάντο με ελαιόλαδο και ανθό αλατιού μέχρι vegan ψωμί από κινόα και γιαούρτι αμυγδάλου.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα pancakes. Γιορτινά, αφράτα, γλυκά όσο πρέπει, ομόρφυναν τη μέρα μας, το τραπέζι αλλά και το instagram μας. Στο δίλημμα, pancakes με πραλίνα και φουντούκια, μπανάνα, καραμέλα γάλακτος και καρπό κακάο ή pancakes  με λευκή σοκολάτα, βατόμουρο, γιαούρτι και βασιλικό, η απάντηση είναι: και τα δύο!

Barolo

Μια και μιλάμε για πρόγευμα όμως, δεν γίνεται να λείπουν από το μενού ως επιλογή τα αυγά, φτιαγμένα με όλους τους πιθανούς  συνδυασμούς.  Ποσέ με γλυκολέμονο πάνω σε οpen-faced sandwich με αβοκάντο και σπιτικό καπνιστό σολομό. Βenedict σε κρουασάν βουτύρου με σολομό ή prosciutto cotto, στραπατσάδα με ντομάτα , βουβαλίσια μοτσαρέλα και βασιλικό, croque monsieur  με provolone. Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολλές συνταγές με αυγά που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο.

Για να δροσιστούμε λίγο μετά τα αυγά, το Acai bowl με φρέσκα φρούτα εποχής, αγαύη και χειροποίητο superfood mix είναι ότι πρέπει, και δίνει και μια έξτρα ώθηση για την υπόλοιπη ημέρα.

Barolo

Η Salumeria - Osteria "Barolo", είναι ένας  προορισμός για όλες τις ώρες της ημέρας, είτε θες να πας για «βασιλικό» πρωινό, είτε για γεύμα και δείπνο με κρασί ή spritz που εδώ τα φτιάχνουν πολύ πολύ ωραία. Μαζί είναι και ένα ενδιαφέρον delicatessen, τα πιάτα που σερβίρονται δημιουργούνται με υλικά που πωλούνται στο deli, όπως τυριά, αλλαντικά, ζυμαρικά, και διάφορες σάλτσες.

Στις 18, 24 & 31/12 το μεσημέρι θα φιλοξενεί στον χώρο του και ένα live trio που θα «ντύσει» μουσικά τις γιορτινές αυτές ημέρες με jazz και άλλα ακούσματα, ενώ το βράδυ των παραμονών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σχεδιάστηκε ειδικό μενού με την υπογραφή φυσικά του Μιχάλη Νουρλόγλου.

Salumeria - Osteria "Barolo", Δαβάκη 1, Ψυχικό , 21 0671 7600
@barolo_athens
facebook.com/BaroloAthens

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ