Visual Browsing
50 πιάτα που θες να δοκιμάσεις στα αθηναϊκά εστιατόρια
ΤΕΥΧΟΣ 725

50 πιάτα που θες να δοκιμάσεις στα αθηναϊκά εστιατόρια

Οι τάσεις, οι κουζίνες του κόσμου, η έμπνευση των σεφ, η όρεξή μας που δεν κλείνει με τίποτα…
© Jay Wennington
Τα πιο νόστιμα πιάτα που μπορείς να βρεις στα μενού των εστιατορίων της Αθήνας

1. Ψίχα από φρέσκο καβούρι Χαλκιδικής με πουρέ από λάχανο, πράσινο μήλο και μπισκ με κολοκύθα. Γκίκας Ξενάκης στο Aleria

2. Προβατίνα με πουρέ αγκινάρας, αυγολέμονο και σάλτσα άνηθου. Μαύρο Πρόβατο

3. «Nigiri» με καπνιστό χέλι Άρτας, παντζάρι, σταμναγκάθι και κρέμα απάκι. Δημήτρης Δημητριάδης στο Artisanal 

4. Πίτσα με τσουκνίδες, παρμεζάνα και μέλι. Κώστας Τσίγκας στο Cardinale, Μητροπόλεως

Σχετικα
5 μικρά εστιατόρια με τεράστια κουζίνα
5 μικρά εστιατόρια με τεράστια κουζίνα

5. Κότα α λα Μιλανέζε, η επιστροφή της αθηναϊκής αστικής κουζίνας. Κεντρικόν

6. Χειροποίητο καρβέλι με ξινό προζύμι και σπιτικό βούτυρο -το ψωμί ως κύριο πιάτο! Δημήτρης Μπαλόπουλος στο Phi Beta Kappa

7. Γλυκάδια από μοσχάρι, σαν ένα κερκυραϊκό σαβόρο. Έκτορας Μποτρίνι στο Botrini’s 

Σχετικα
Φωτιά σε απορριμματοφόρο στη Βασιλίσσης Σοφίας
Φωτιά σε απορριμματοφόρο στη Βασιλίσσης Σοφίας

8. Παραδοσιακή πίτα με κατσικάκι Βόνιτσας, καυκαλήθρες, τσουκνίδες, αρωματικά, και κρέμα γιαουρτιού, Μάνος Γαρνέλης για τα κυριακάτικα μεσημέρια στου Βασίλαινα

9. Βελουτέ από καλαμπόκι αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο. Αλέξανδρος Τσιοτίνης στο CTC 

10. Ριζότο «χωριάτικη σαλάτα» με κρέμα δυόσμου και μους φέτας.Chefi Boutique Restaurant

11. Καρέ από αρνάκι με ασκόλυμπρους, σεσκουλοντολμά μεγέμιση χανιώτικης τούρτας και κρέμα από λαγόχορτο (σαλσιφί). Γιάννης Μπαξεβάνης στο Kool Life 

12. Πατάτες ντωφινουάζ, είναι συνοδευτικές αλλά ευχαρίστως τις παίρνουμε και σε μερίδα. Chez Lucien - Bios

13. Αστακός με πουρέ καρότου και μια μικρή σαλάτα από μάνγκο, κάσιους κόλιανδρο και δυόσμο. Παναγιώτης Γιακαλής, Patio (Ξεν. The Margi)

14. Παπαρδέλες με ραγού από μοσχαρίσια μάγουλα. Μεσογειακά κρασιά με μεσογειακά πιάτα, στο Paleo του Γιάννη Καυμενάκη, στον Πειραιά

15. Σφυρίδα με πράσινα λαχανικά, σάλτσα κακαβιά και λεμονόχορτο. Μιχάλης Νουρλόγλου για το Premiere  (ξεν.Athenaeum InterContinental)

16. Πράσινα σπαράγγια σχάρας με τηγανητά αυγά και λάδι τρούφας. Στο ιταλικό Frankie,

Κολωνάκι και Κηφισιά

17. Καρπάτσιο λαυράκι με αχινό, αυγοτάραχο, passion fruit, ελαιόλαδο και ψημένο ψωμί. Χριστόφορος Πέσκιας φορ εβερ-Balthazar

18. Κατσικάκι Νάξου, με φάβα, ελληνικό καφέ και πορτοκάλι. Δημήτρης Ζύμπα και Νίκος Βοργιάς, νεαροί, ταλαντούχοι, αθόρυβοι, υπέροχοι, στο Alficon

19. Λαχανοντολμάς μανιταριών με άγρια ελληνικά μανιτάρια, λάχανο σαβόι, κρέμα λεμονάτης αγκινάρας, κονσομέ μανιταριών και μαριναρισμένη αγκινάρα. Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος στο Sense (ξεν. AthensWas)

20. Mole, φιλέτο κοτόπουλου με σος σοκολάτα - τσίλι και ρύζι. Τόσο Mexico όσο πουθενά αλλού. Dos Hermanos

21. Ρεβιθάδα με μοσχαρίσιο μεδούλι και καραβίδες. Νίκος Θωμάς και ελληνικό fusion για το Simul 

22. Πατσάς και πόδι σε σάλτσα τομάτας, με άσπρο κρασί και μοσχοκάρυδο. Alain Parodi, VériTable, Νέο Ψυχικό 

23. Osso bucco milaneze με ριζότο αρωματισμένο με σαφράν. Stefano Rossi, Cupola. 

24. Ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας και τοματίνια φούρνου. Λευτέρης Λαζάρου στο Varoulko.

25. Σιγοψημένη παντσέτα, compote λευκών κρεμμυδιών, δικό τους φρεσκοψημένο ψωμί και τραγανή σαλάτα στο πλάι! Το πιο νόστιμο και πληθωρικό σάντουιτς του κέντρου. Brigante, Σύνταγμα

26. Τάρτα αχλάδι με καραμέλα βουτύρου και παγωτό βανίλια. Σοφή... Cookoovaya

27. Κολοκυθάκια τηγανητά, απλά, λαϊκά, τα πιο αέρινα που έχεις δοκιμάσει σε ταβέρνα. Ψαρομεζέδες Αντωνία, Καλλιθέα

28.  Ζεστό τόφου με σόγια, κινέζικα τουρσιά και φύκια. Πρωινό μαζί με τους Κινέζους (…και 0 υδατάνθρακες). A-Xi Zao Dian, Πλατεία Κουμουνδούρου

29.  Καραμελωμένα χοιρινά κεφτεδάκια και παντσέτα ψητά, με noodles ρυζιού. Madame Phu Man Chu, στην Πραξιτέλους

30. Κολοκυθοκεφτέδες, οι ελληνικοί! (και οι πιο ωραίοι της Αθήνας). Κυβέλη, στην Κυψέλη

31. Ταρτάρ τόνου με τζίντζερ, σόγια, γουασάμπι, λάιμ και σος αβοκάντο. Άρης Τσανακλίδης στην Kuzina.

32. Κουνέλι λεμονοριγανάτο με ξύσμα περγαμόντο, πατάτες τηγανητές. Κρήτη με τα ωραία σου. Καπλάνι, περιοχή Caravel

33. Pad Thai noodles με γαρίδες. Μεγαλειώδες – ζήτα την καυτερή του εκδοχή. Tuk Tuk, στο Κουκάκι

34. Τηγανητοί γίγαντες με σκορδαλιά ντομάτας. Μυστικός Κήπος στο Χαλάνδρι

35. Μπιφτεκάκια και χόρτα, τα πιο νόστιμα της Αθήνας! ΦΙΤΑ, Νέος Κόσμος

36. Μπακαλιάρος τεμπούρα με σκορδαλιά αμύγδαλου και γλιστρίδα. Ελληνική γεύση σε ασιατική εκτέλεση. Seawolf στο Κουκάκι

37. Κιμαδόπιτα καραμανλού, από τα «προσφούρνια» – (του φούρνου), η πολίτικη κουζίνα της καρδιάς μας. Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, στην Ερμού

38. Kαρμπονάρα με σύγκλινο Μάνης, κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, ψητό σκόρδο και αυγό αχυρώνα, ελληνοιταλική συμμαχία! Από τον Χρήστο Τζιλήρα, ψηλά στο Olive Garden (ξεν. Titania)

39. Λαυράκι κριθαρότο από άγριο μάραθο και αυγοτάραχο. Tάσος Μαντής, Hytra, Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

40. Βοδινό μεδούλι με φρέγκολα, μανιτάρια, καπνιστό τυρί. Λυκόβρυση, Κολωνάκι

41. Πίτσα-λαχματζούν με σαλτσίτσια (λουκάνικο) και μάραθο. Στο καινούργιο ιταλικό, από τα χέρια του master chef Πάνου Ιωαννίδη, Ovio.

42. Χυλοπιτάκι με σουπιές στο μελάνι τους, σπανάκι, φινόκιο, μάραθο. Άμα Λάχει

43. (Αποδομημένος) Μπακλαβάς, με κρέμα μαστίχας-ροζ πιπεριού, πραλίνα φιστικιού, μπισκότο και πλούσια σάλτσα σοκολάτας. The Grand by Interni (ξεν. Grand Hyatt Athens), στη Συγγρού

44. Μύδια σαγανάκι, «άσπρα», με λάδι-φέτα-ρίγανη. Θαλασσινός

45. Entrecôte sauce café de Paris, με την πιο αυθεντική συνταγή που φτιάχτηκε ποτέ στην Αθήνα. Ξανάνοιξε η θρυλική Entrecôte μέσα στο Yoleni’s

46. Beignets με σοκολάτα (ή παγωτό) οι λουκουμάδες της Νέας Ορλεάνης. Αφράτοι και αχνιστοί, στο Po’ Boys.

47. Κιουνεφέ σκέτο ή με σοκολάτα από τα χέρια της πολίτισσας κυρίας Μαίρης στο Πέρα Καφέ στην Αιόλου.

48. Μπαμπάς σε σιρόπι εσπεριδοειδών ψεκασμένο με «Zacapa XO» ρούμι και σαντιγί λευκής σοκολάτας με εκχύλισμα βανίλιας. G.B. Roof Garden, Μεγάλη Βρετανία

49. Μπακλαβάς /μιλφέιγ με αεράτη κρέμα εσπεριδοειδών και μέλι στο μe του Hλiα Σταυρόπουλου, Κολωνάκι.

50. Σιροπιασμένη σοκολατόπιτα με στρώση σοκολάτας και ζεστό σιρόπι πραλίνας, το διάσημο «γλυκό της αγάπης», στα Σερμπέτια του Ψυρή.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5