Resto

Harvest: Brunch α λα ισπανικά και tapas για πάντα

Το νόστιμο της Αιόλου είναι εδώ για εσένα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
harvest-anoigma.jpg

Άνοιξε το 2012 και αμέσως έγινε η αγαπημένη στάση για όσους λατρεύουν τις βόλτες στο κέντρο. Και πώς να μη γίνει; Στη συμβολή των οδών Αιόλου και Ευριπίδου, είναι εκεί για όλες τις στιγμές που θα θελήσεις τον τέλειο καφέ, ένα πληθωρικό brunch ή ένα δροσερό ποτήρι κρασί. Το Harvest, οικείο και φιλόξενο έχει πάντα μια νόστιμη ιστορία να αφηγηθεί.

_mg_2840.jpg
_mg_2918.jpg

Τα πρωινά μπορείς απλά να κάνεις μια στάση για να πιεις έναν πολύ προσεγμένο καφέ, μπορείς όμως και να έρθεις για ένα από τα πιο δημοφιλή brunch της Αθήνας. Το brunch αυτό, που ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Harvest, σερβίρεται από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και είναι βασισμένο σε αυθεντικές ισπανικές συνταγές. Βασικός πρωταγωνιστής στα αλμυρά πιάτα είναι τα αυγά σε όλες τους τις εκδοχές (τηγανητά, ομελέτα, scrambled και ποσέ), ενώ στα γλυκά ξεχωρίζουν τα pancakes και τα αφράτα κέικ. Σίγουρα αξίζει να δοκιμάσει κανείς τα Huevos de Castilla (aυγά ποσέ με guacamole και σάλτσα πιπεριάς jalapeños πάνω σε χωριάτικο μαύρο ψωμί), τα Huevos Cubanos (τηγανιτά αυγά πάνω σε φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί με chorizo, φρέσκο κρεμμύδι και φέτα ΠΟΠ) ή το Huevo de Corral, το κυριακάτικο σπιτικό αυγό της Μαδρίτης που σερβίρεται πάνω σε φρεσκοψημένο brioche, με σοτέ πράσο, μανιτάρια, jamon και κρέμα βουτύρου με άρωμα λευκής τρούφας. Στις γλυκές γεύσεις, κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος με τα γεμιστά pancakes με πραλίνα φουντουκιού και τριμμένο μπισκότο βουτύρου, ένα σοκολατένιο υπερθέαμα στο οποίο είναι σχεδόν αδύνατον να αντισταθείς.

_mg_2851.jpg

Το Harvest δεν φημίζεται μόνο για το (σπουδαίο) brunch του. Είναι ιδανικό για εκείνες τις ώρες μετά τη δουλειά που θέλεις να χαλαρώσεις λίγο με ένα ποτήρι κρασί και αγαπημένους φίλους πριν πάρεις τον δρόμο για το σπίτι. Με μια πλούσια λίστα κρασιών που περιλαμβάνει 70 ετικέτες από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα (15 από αυτές και σε ποτήρι), σίγουρα θα βρεις το δικό σου αγαπημένο κρασί. Και τι καλύτερο να το συνδυάσεις, αν όχι ένα υπέροχο tapas menu; Τα αυθεντικά tapas σερβίρονται μετά τις 16.00 κι όλα τους βασίζονται σε συνταγές της Ιβηρικής Χερσονήσου. Δοκίμασε το jamon πάνω σε φρυγανισμένες μπαγκέτες με ψίχα ντομάτας, σκόρδο και extra παρθένο ελαιόλαδο (παραδοσιακό tapas της Καταλονίας) ή το chicken corn bites με μπουκιές παναρισμένου κοτόπουλου, νιφάδες καλαμποκιού και σος mayo, ενώ αν θες ένα πιο πλούσιο πιάτο θα βρεις την Paella Valenciana με κοτόπουλο, θαλασσινά, λαχανικά, ρύζι και safran, ένα πιάτο εμπνευσμένο από την ομώνυμη πόλη της Ισπανίας, που άλλωστε φημίζεται για την paella της.

dsc_2739.jpg

Όλα τα παραπάνω θα τα απολαύσεις με jazz, swing και soul ήχους να σου χαϊδεύουν τα αυτιά, ενώ ο ήλιος θα δύει πίσω από την Ακρόπολη και οι νεραντζιές θα ανθίζουν στα πεζοδρόμια. Η άνοιξη είναι εδώ, οπότε υποδέξου την όπως της αξίζει, σε ένα από τα πιο νόστιμα στέκια του κέντρου.

dsc_4923.jpg

Αιόλου 64& Ευριπίδου, 213 0252284, Fb: @harvestcoffeewine

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ