Visual Browsing
Τα vintage πιάτα του ΜΑΝΗΜΑΝΗ επιστρέφουν

Τα vintage πιάτα του ΜΑΝΗΜΑΝΗ επιστρέφουν

Τα signature πιάτα που αγαπήθηκαν περισσότερο επιστρέφουν στο εστιατόριο
Το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ στην Ακρόπολη μαγειρεύει ξανά τα signature πιάτα που αγαπήθηκαν περισσότερο στα 16 χρόνια λειτουργίας του

Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια. Σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του παραμένει πιστό στις φρέσκες πρώτες ύλες, συνεχίζει να εμπνέεται από τη Μάνη (τον τόπο καταγωγής του) και να μαγειρεύει την ελληνική κουζίνα στην πιο σύγχρονη, νόστιμη εκδοχή της. Ποτέ δεν του λείπουν οι φρέσκες, καινούργιες προτάσεις ή οι νέοι πειραματισμοί (πρόσφατα μάλιστα γεννήθηκε και το μικρό, με street food διάθεση αδερφάκι του, το “Dirty Mani”), για να γιορτάσει όμως τα 16 του χρόνια το ΜΑΝΗΜΑΝΗ αποφάσισε να κάνει ένα γευστικό ταξίδι στο παρελθόν. Έτσι, για τους επόμενους δύο μήνες στη σάλα του θα σερβίρονται τα vintage πιάτα που αγαπήθηκαν περισσότερο από τους πελάτες του όλα αυτά τα χρόνια.

Ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα σε σάλτσα από μέλι και αμύγδαλα
Ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα σε σάλτσα από μέλι και αμύγδαλα

Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ άνοιξε το 2004 και τότε το Ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα σε σάλτσα από μέλι και αμύγδαλα ήταν ένα πιάτο που έκανε πάταγο. Όπως και το Μαραθόρυζο με γαρίδες και σάλτσα από μελάνι σουπιάς ή το Χοιρινό «φρικασέ» με σέσκουλα, καυκαλήθρες και κρέμα σελινόριζας σε σάλτσα από αυγολέμονο, αλλά και τα μοσχαρίσια συκωτάκια με σπανάκι και πορτοκάλι που σερβιρίστηκαν για πρώτη φορά το 2006. Το 2010 ήρθε η ώρα στο Πουγκί με μανούρι, παστουρμά, κατσικίσιο τυρί, πιπεριά Φλωρίνης και αμύγδαλα σε σάλτσα ντομάτας να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά και της γλυκιάς πράσινης σαλάτας με νιβατό ξινόγλυκο, κόκκινη πιπεριά, μανιάτικα ξερά σύκα και vinaigrette με μέλι σε βάση από φρέσκα φύλλα μαρουλιού, που δημιουργήθηκε την ίδια χρονιά και έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς σαλάτες του εστιατορίου. Στο τέλος έρχεται ένα γλυκό από το 2005… το μιλφέιγ με βύσσινο και κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα Χίου, που υπήρξε πολύ πιο μπροστά από την εποχή του.

Μιλφέιγ με βύσσινο και κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα Χίου
Μιλφέιγ με βύσσινο και κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα Χίου
Σχετικα
Σβάστικες και «έξω οι ξένοι» σε εστιατόριο της Γερμανίας
Σβάστικες και «έξω οι ξένοι» σε εστιατόριο της Γερμανίας

Τα παραπάνω πιάτα θα τα βρείτε στο μενού για τους επόμενους δύο μήνες και όλα τους αποδεικνύουν ένα πράγμα: η κουζίνα του ΜΑΝΗΜΑΝΗ κρύβει πράγματι συνταγές που αντέχουν στον χρόνο και πολύ θα θέλαμε να τα τρώμε και για τα επόμενα 16 χρόνια.

Φαλήρου 10, Ακρόπολη, 210 9218180

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Διαχρονίες: Μια συνομιλία των συλλογών του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς
Διαχρονίες: Μια συνομιλία των συλλογών του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς
Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"
26.02.2020
Διαχρονίες: Μια συνομιλία των συλλογών του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5