- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σκορδαλιά με πατάτες και καρύδια, το ταίρι του μπακαλιάρου
Αγαπάμε σκορδαλιά και τη φτιάχνουμε στην εθνική μας γιορτή αλλά και όλο τον χρόνο
Η σκορδαλιά είναι από τις «αλοιφές», όπως μάθαμε να τις λέμε τα τελευταία χρόνια, που οι Έλληνες αγαπούν πολύ και τιμούν ολοχρονίς συνήθως σαν συνοδευτικό δίπλα σε ψάρια, με αποκορύφωμα την 25η Μαρτίου δίπλα στον καλοτηγανισμένο μπακαλιάρο. Με το σκόρδο να πρωταγωνιστεί και να της δίνει αυτή την εξαίσια, μερακλίδικη γεύση, με ψωμί ή με πατάτα, με ζουμί από ψάρι που την κάνουν οι Πατρινές και οι Επτανήσιες και την λένε αλιάδα. Εγώ σας δίνω τη δική μου συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα, αλλά και με καρύδια που της δίνουν έξτρα γεύση και ωραία υφή.
*Δείτε εδώ τη συνταγή για τηγανιτό μπακαλιάρο με κουρκούτι.
Εύκολη συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα και καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν με τη φλούδα τους.
- Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τα καρύδια στο multi μέχρι να γίνουν αλοιφή.
- Προσθέτουμε στο multi και το σκόρδο με μία κ.σ. λάδι.
- Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με το πατητήρι του πουρέ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα καρυδιού και σκόρδου, το ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα.
- Αφού ανακατευθούν καλά, ρίχνουμε εναλλάξ λίγο–λίγο το λάδι και το λεμόνι και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να έχει μία βελουδένια όψη και υφή.
- Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να νοστιμίσει.
- Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα να ενωθούν όλα τα αρώματα από τα υλικά μας.