- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη μαστίχα, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για γλυκό μαρέγκας με μαστίχα και φρούτα του δάσους. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για γλυκό μαρέγκας με μαστίχα και φρούτα του δάσους
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ασπράδι και τα χτυπάμε σε μπεν μαρί στους 60°C, μέχρι το μείγμα να είναι καυτό.
- Μεταφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε έως ότου η μαρέγκα να δέσει και να γίνει αρκετά σφιχτή.
- Σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε τοποθετήσει στη λαμαρίνα του φούρνου δημιουργούμε με τη μαρέγκα δύο δίσκους 24 εκ. και πάχους 2 εκ. Εάν έχουμε χαμηλό τσέρκι στην ίδια διάμετρο το χρησιμοποιούμε ως οδηγό βρέχοντας τα τοιχώματά του εσωτερικά με νερό.
- Φτιάχνουμε τον πρώτο δίσκο, ξεφορμάρουμε και στη συνέχεια φτιάχνουμε τον δεύτερο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά έως ότου η μαρέγκα να πάρει ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα.
- Έπειτα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Με πολλή προσοχή, γυρίζουμε ανάποδα τους δίσκους μαρέγκας σε μια πιατέλα.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε τμηματικά την κρέμα γάλακτος και το μαστιχέλαιο και χτυπάμε έως ότου να σφίξει.
- Απλώνουμε στον ένα δίσκο την κρέμα και από πάνω με πολλή προσοχή απλώνουμε τη μαρμελάδα και σκορπίζουμε τα φρούτα. Στη συνέχεια τοποθετούμε και τον δεύτερο δίσκο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.