Cosmic Telegram

Stardust 519

Κριέ, μην περνάς με πορτοκαλί

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 519
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
92119-206872.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Κανείς δεν πρόκειται να σε ψέξει αν σκεφτείς σοβαρά να παρατήσεις μια σχέση που δεν τραβάει ή να βρεις εναλλακτικές σε μια δουλειά που δεν σε ικανοποιεί. Αντιθέτως είναι εποχή να σκεφτείς, να πάρεις αποφάσεις και να δράσεις είτε στον επαγγελματικό τομέα είτε στην προσωπική σου ζωή. Φυσικά οι τελεσίδικες αποφάσεις είναι προτιμότερο να παίρνονται μετά από εξαντλητικές συζητήσεις, όταν ο χρόνος και οι περιστάσεις έχουν ωριμάσει, όταν είσαι έτοιμος/η κι όχι πάνω στον παρορρμητισμό, το θυμό ή τα νεύρα. Μπορεί να είσαι θυμωμένος/η με ανθρώπους και καταστάσεις, αλλά αν δείξεις αυτοσυγκράτηση και διοχετεύσεις την ενέργειά σου σε ένα στόχο τότε όλα θα πάνε καλά. Καταλήγοντας, όπως θα έχεις ήδη παρατηρήσει, οι σημαντικές σχέσεις σου ή μία σχέση που σε ενδιαφέρει περισσότερο, επαγγελματική ή αισθηματική, έχουν γίνει προτεραιότητά σου. Ό,τι αντέξει σίγουρα αξίζει τον κόπο να συνεχίσει.

[+] Σημαντική περίοδος για επαγγελματικά και προσωπικά. Εξελίξεις.

[-] Επειδή όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος, μη βιάζεσαι να πεις το ναι ή το όχι.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου, σε ένα δηλαδή από τα δύο ζώδια που κυβερνάει (το άλλο είναι ο Ζυγός), είναι το μεγάλο αντίδοτο/αντίβαρο στον Άρη που από τον Κριό σού δημιουργεί πιθανόν προβλήματα εργασιακά και προσωπικά, επαναφέρει προβλήματα που πίστευες ότι δεν θα σε απασχολήσουν ξανά ή σε επιβαρύνει ψυχολογικά με ενοχλητικές/αρνητικές σκέψεις για την αξία σου και τις επιλογές σου. Η Αφροδίτη εδώ χρειάζεται τρυφερότητα, σταθερότητα, αποκλειστικότητα που μπορεί να εκφραστεί και με κτητικότητα, απλές χαρές, κοινή λογική, ευχαρίστηση στην καθημερινότητα. Στα καλύτερά της αυτή η Αφροδίτη είναι κοινωνική, δημιουργική, γενναιόδωρη, ενώ όταν δεν εκφράζεται ισορροπημένα, ή καταπιέζεται, μπορεί να γίνει πεισματάρα, καταπιεστική, νωχελική και σκληρή όταν δεν αντλεί ικανοποίηση. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να δώσεις βελούδινες λύσεις σε επαγγελματικές και συντροφικές σχέσεις. Η περίοδος έχει ευχάριστες εκπλήξεις και η καρδιά βρίσκεται τις περισσότερες μέρες στη θέση της.

[+] Οι επιθυμίες και οι ανάγκες σου χρειάζονται διέξοδο. Μπορούν να εισακουστούν.

[-] Η απληστία, κυριολεκτική και συμβολική, ανήκει στα θανάσιμα αμαρτήματα.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο κυβερνήτης σου Ερμής που βρίσκεται στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου, που είναι οι Ιχθύες, δραστηριοποιεί την επαγγελματική σου ζωή. Πολλές συζητήσεις, πολλές συναντήσεις, πολλά πρόσωπα. Υποχρεώσεις, ευθύνες, καθήκοντα, εκκρεμότητες, επαφές, σχέδια και φαεινές ιδέες που είναι χρήσιμες και πρωτότυπες και που αναλόγως με τη δουλειά που βρίσκεσαι μπορούν να εκφράσουν και να ενδιαφέρουν και το πλατύ κοινό. Μην υποτιμάς καμία σκέψη που μπορεί να σου δώσει επαγγελματικούς πόντους. Αν δεν είναι η δουλειά που σε απασχολεί, τότε υπάρχει έντονη κοινωνικότητα, φίλοι, επισκέψεις, έξοδοι, συναναστροφές, συναντήσεις που δημιουργούν έντονη κινητικότητα. Ή και επαγγελματικό ταξίδι ή προώθηση της δουλειάς σου ή αναζήτηση δουλειάς. Μπορεί να είναι και το σπίτι που σε απορροφάει με αλλαγές, μια μετακόμιση, ένα σούρτα φέρτα ανθρώπων μέσα στο σπίτι ή την οικογένεια. Είναι εποχή εξωστρέφειας.

[+] Η δημόσια σφαίρα είναι ενεργοποιημένη: κοινωνικές επαφές, πρακτική επαγγελματική κινητικότητα, συναντήσεις με ανθρώπους που θέλεις να σε στηρίξουν.

[-] Δεν μπορείς να είσαι υπηρέτης πολλών στόχων, διάλεξε έναν και τρέξε τον.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Με τη διέλευση της Αφροδίτης στον Ταύρο είσαι έτοιμος/η να σκάσεις ένα πλατύ χαμόγελο και να βάλεις πλάτη στους φίλους σου: «Φυσικά και μπορώ να βρεθούμε να μου μιλήσεις για ό,τι σε απασχολεί κι ευχαρίστως να σε ακούσω και να σου πω τη γνώμη μου». «Βεβαίως, ό,τι θέλεις από μένα. Για αυτό είναι οι φίλοι άλλωστε». «Κι εγώ σε έχω επιθυμήσει. Έλα να βρεθούμε». «Μου αρέσει που θέλεις να συνεργαστούμε. Να συζητήσουμε αυτό που έχεις στο μυαλό σου». Φίλοι και φιλίες – αγαπάς τους φίλους σου και αυτή την περίοδο ακόμα περισσότερο. Θέλεις να τους δεις, να τους στηρίξεις, να σε στηρίξουν, να ανανεώσεις τους δεσμούς μαζί τους. Μπορείς να σχεδιάσεις για το μέλλον, να οργανώσεις συνεργασίες, να δημιουργήσεις κάτι μαζί με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι. Ή απλώς να βγεις με φίλους, να περάσεις καλά ή ακόμα και να συναντήσεις ένα δύο ενδιαφέροντες ανθρώπους που να σου γεννήσουν την επιθυμία για κάτι παρά πάνω.

[+] Ο τομέας της καριέρας είναι ενεργοποιημένος. Τώρα μπορείς.

[-] Η μάχη της επαγγελματικής ζωής συνεχίζεται.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Είναι μια εποχή που τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σου, που φαίνεσαι, που είσαι κοινωνικά ορατός/ή, που η διάθεσή σου είναι περισσότερο εξωστρεφής, που έχεις ανάγκη να βγαίνεις συχνότερα έξω, που επιθυμείς να αναγνωριστείς, να συναναστραφείς ενδιαφέροντες ανθρώπους και που τα επαγγελματικά σου μπορούν να προσφέρουν ευχάριστες εκπλήξεις ή να πάρουν μια επιθυμητή τροπή. Είναι περίοδος που έχει σημασία με ποιον εμφανίζεσαι δημοσίως, με ποιους συναναστρέφεσαι, πού πας, ποιον βλέπεις, τι έχεις καταφέρει επαγγελματικά. Ενδιαφέρεσαι για την Εικόνα σου και τώρα μπορείς να βγάλεις προς τα έξω την Εικόνα που θέλεις. Με την Αφροδίτη στον Ταύρο είσαι ένας περιζήτητος/η special guest που μπορεί να κλέψει όπου πάει την παράσταση, ελπίζοντας για τους σωστούς λόγους.

[+] Κοινωνικές επαφές και προσκλήσεις. Εξωστρέφεια. Ευνοϊκές επαγγελματικές επαφές.

[-] Οικονομικές εκκρεμότητες. Έκτακτα έξοδα.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Με τον κυβερνήτη σου Ερμή στους Ιχθύς, απέναντί σου, που σημαίνει στο νευραλγικό τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων, τα θέματα που άπτονται των επαγγελματικών και συντροφικών σχέσεων βρίσκονται στο στόχαστρο. Ο Ερμής φέρνει συζητήσεις ανάμεσα σε σένα και τον Άλλο, δηλαδή ανάμεσα σε σένα και το/τη σύντροφό σου: για τη σχέση, για τα οικονομικά της σχέσης, για τα πρακτικά ζητήματα που αναφύονται στη σχέση, για την επαγγελματική σας κατάσταση. Ή μπορεί οι συζητήσεις να αναφέρονται στην ίδια τη σχέση, τις προοπτικές της, τα παράπονα που υπάρχουν ή και τη δυσαρέσκεια που πιθανόν υπάρχει. Μπορεί από την άλλη πλευρά να πρόκειται για επαγγελματικά άγχη που παρεισφρέουν στη σχέση. Η ίδια η επαγγελματική ζωή να έχει προβλήματα, ανάγκη αλλαγών ή επέκτασης, ή να ψάχνεσαι για δουλειά. Σε κάθε περίπτωση τα ζητήματα είναι πρακτικά, διαπεραίωσης, διαδικαστικά αλλά και ουσίας.

[+] Επαγγελματικές συζητήσεις, επαφές, συνεργασίες.

[-] Διαπραγματεύσου, μη ρίχνεις λάδι στη φωτιά όπου δεν συμφωνείς.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Με την Αφροδίτη στον Ταύρο ίσως συνειδητοποιήσεις ότι διαθέτεις ακόμα τη δύναμη να υπνωτίζεις τους άλλους όταν θέλεις να τους ζητήσεις κάτι χρησιμοποιώντας μυαλό, πειθώ και γοητεία. Όταν μέσα σου αισθάνεσαι ότι δεν απειλείσαι, όταν υπάρχει κάποιος/α που ενδιαφέρεις και που μπορείς να μοιραστείς αγάπη, όνειρα και αγωνίες, όταν αφήνεσαι να εκφράσεις επαγγελματικά τη δημιουργικότητά σου, όταν παραδίδεις το σώμα σου στη χαρά του σεξ χωρίς το μυαλό σου να τρέχει σε λογαριασμούς, όταν έχεις καταφέρει να έχεις ένα ευρώ παρά πάνω στην τσέπη, ε τότε μπορείς να είσαι ικανοποιημένος/η, σχεδόν ευτυχισμένος/η. Αν κάτι από όλα αυτά λείπει αρχίζει ο πύργος της ζωής σου να ταρακουνιέται. Όμως η Αφροδίτη σε απαλλάσσει από φόβους και φοβίες και σε προτρέπει να μοιραστείς με το/τη σύντροφό σου αισθήματα, χρήματα και σεξ. Αν δεν υπάρχει Άλλος, υπάρχει τώρα η δημιουργικότητα που έχει δυναμική ηφαιστείου. Α ναι, κάποιος/οι θέλουν να συνεργαστούν μαζί σου. Για άκουσέ τους προσεκτικά.

[+] Να τρέξεις τα επαγγελματικά σου. Να συναντήσεις χρήσιμους ανθρώπους. Να συνεργαστείς.

[-] Απόφυγε ρωγμές στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν. Ένα βήμα πίσω όταν υπάρχει ασυνεννοησία.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Δεν χρειάζεται να πέσεις στα γόνατα ευχαριστώντας το σύμπαν για την τύχη ή την ευτυχή σύμπτωση που σου φέρνει δίπλα σου, ή στην ξαναφέρνει, ή αναζωογονεί μια σχέση σου, αλλά σίγουρα μπορείς να απαντήσεις με ένα χαμόγελο ευγνωμοσύνης στη ζωή που σου στέλνει ­–ή υπάρχουν ήδη;– ένα δυο ανθρώπους που τους χρειάζεσαι. Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι καθόλου άσχημα και σε λίγο που ο Δίας θα επιστρέψει σε ορθή πορεία θα γίνουν ακόμα καλύτερα. Τώρα μπορείς να στρέψεις την πλάτη σου στις ίντριγκες ή στον εκνευρισμό της δουλειάς (ναι, υπάρχουν εργασιακά μικροθέματα που πάνε να σου χαλάσουν τη διάθεση) για να συναναστραφείς και να χαρείς τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν – ή τον ένα/μία που σε ενδιαφέρει. Κι αν δεν υπάρχει, να τον ανακαλύψεις ή να αφεθείς να ανακαλυφθείς.

[+] Να βάλεις σε μια τάξη την προσωπική σου ζωή, θα φροντίσεις υγεία και σώμα. Να ανανεωθείς εργασιακά.

[-] Μέρες που υπάρχει εκνευρισμός και εντάσεις στη δουλειά.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Από τη μία κινητικότητα μέσα στο σπίτι και την οικογένεια γιατί κάτι συμβαίνει – βάψιμο, αλλαγές, υδραυλικά, ανακαίνιση, μετακόμιση, κάποιο μέλος της οικογένειας έρχεται ή φεύγει, υπάρχουν ενδοοικογενειακές συζητήσεις με αιχμή οικονομικά προβλήματα, εκκρεμότητες ή ανάγκη για πρακτικά ξεκαθαρίσματα που απασχολούν την οικογένεια. Από την άλλη το μυαλό σου, η φαντασία σου, oι επιθυμίες σου βρίσκονται έξω από το σπίτι: εκεί έξω φαντάζεσαι ότι βρίσκεται η χαρά της ζωής. Και όντως έτσι είναι – οι φίλοι, οι παρέες, ένα φλερτ, ένα ερωτικό βλέμμα, η συνάντηση με κάποιον/α που συναντάς για πρώτη φορά, μια εκδρομή, ένα θέατρο, μια μεγάλη βόλτα, μια βραδιά σεξ σε άλλο σπίτι, ένα πάρτι, ένα ποτήρι πάρα πάνω, ένα ξενύχτι, το αναπάντεχο αυθόρμητο γέλιο, η διασκέδαση κι ό,τι σκεφτείς άλλο αποτελούν αφορμές για να ανέβει η διάθεσή σου, για να σπάσεις τη ρουτίνα, για να δώσεις στον εαυτό σου ικανοποίηση και χαρά.

[+] Κοινωνική παρουσία, δημιουργικός οίστρος, σχέδια για το μέλλον.

[-] Μικροπροβλήματα μέσα στην οικογένεια. Ή πρακτικά προβλήματα του σπιτιού.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Το έχουμε ξαναπεί. Η Αφροδίτη δεν είναι ικανή να σου αλλάξει τη ζωή από μόνη της, αλλά μπορεί να την κάνει ευχάριστη, δελεαστική, γοητευτική, να σου ανοίξει δυνατότητες ή να δημιουργήσει ευκαιρίες, χμμμ... δεν είναι και λίγα όλα αυτά. Όποια κι αν είναι η πραγματικότητά σου, είτε βρίσκεσαι σε κρίση είτε προ αναγκαστικών αλλαγών, σε αμφιβολίες για το πάρα κάτω της ζωής σου ή σε άγχος να ξεμπλέξεις από οικογενειακά, προσωπικά ή εργασιακά προβλήματα, η Αφροδίτη στον Ταύρο δημιουργεί στιγμές και μέρες που μπορείς να ανασάνεις, να δεις τη ζωή από την καλή της πλευρά, να συναναστραφείς ή να συναντήσεις ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν πρακτικά και ψυχολογικά. Η Αφροδίτη προσφέρει κάτι πολύ σημαντικό, την αίσθηση ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Μπορείς να τα καταφέρεις.

[+] Ερωτική ζωή, διασκέδαση, δημιουργικότητα, παιδιά.

[-] Να τρέχεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα χωρίς να ρίχνεις το βάρος σε κάτι συγκεκριμένο.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις, η επαγγελματική αγωνία, τα λεφτά που συνεχώς είναι λιγότερα, οι σχέσεις που είναι δύσκολες, ε ναι, κάποια στιγμή θέλεις να τρέξεις στην αγκαλιά του μπαμπά ή της μαμάς και να αισθανθείς ασφάλεια. Είναι μια εποχή που η οικογένεια είναι ένα γοητευτικό καταφύγιο που σε προφυλάσσει από τον τρελό κόσμο. Που θέλεις να γυρίσεις στο σπίτι σου, να βγάλεις τα παπούτσια σου, να χαϊδέψεις τη γάτα ή το σκύλο, να φιλήσεις αυτόν/ή που αγαπάς, να πεις τα νέα σου, να ονειρευτείτε μαζί το αύριο, να ξεκουραστείς ανάμεσα σε ανθρώπους που εμπιστεύεσαι – σαν διαφήμιση μοιάζει αλλά τέτοιου είδους εικόνες σε ηρεμούν. Ναι, θα θέλεις κοντά σου τους φίλους σου, θα μιλάς με τη μαμά/μπαμπά συχνότερα, θα καλείς για φαγητό όσους αισθάνεσαι άνετα, θα μιλάς περισσότερο από καρδιάς, θα επιθυμείς την ησυχία και τη σιγουριά της οικογενειακής ζωής. Κι αν δεν υπάρχει η «οικογένεια» υπάρχουν όσοι αγαπάς.

[+] Ανανέωση του σπιτιού, σύσφιξη σχέσεων με όσους σε ενδιαφέρουν, επαγγελματική νηνεμία.

[-] Να προσπαθείς να επιβάλλεις τις απόψεις σου.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με τον Ερμή στο ζώδιό σου μπορείς να συνδιαλλαγείς, να διαπραγματευθείς, να μιλήσεις για ό,τι σκέφτεσαι, να ρίξεις γέφυρες, να ενώσεις, να επικοινωνήσεις για ό,τι σε καίει στις σχέσεις σου, μέσα στην οικογένεια, με το/η σύντροφό σου ή και με το συνεργάτη, εργοδότη, πελάτη. Το ένστικτό σου είναι οξυμμένο, οπότε μπορείς να το συμβουλεύεσαι και το λαμβάνεις σοβαρά υπόψη σου. Υπάρχει συγχρονισμός με τα γεγονότα, μπορείς να κουμπώσεις πιο άνετα με ανθρώπους, γνώμες, επιδιώξεις. Βάλε σε εφαρμογή στόχο, όνειρο, προσδοκία. Ή δρομολόγησέ τα. Ή συνέχισέ τα σε καινούργιες ράγες. Μπορεί να ταξιδέψεις για επαγγελματικούς λόγους ή για σπουδές ή να μετακινηθείς για οποιοδήποτε λόγο. Διεύρυνε το μυαλό σου, τη δουλειά σου, τις επαφές σου. Ψάξου, ανοίξου, μίλα. Μην αφήσεις αυτό το διάστημα χωρίς να προχωρήσεις. Επίλεξε πεδίο και τρέχα.

[+] Να τρέξεις κάθε επαγγελματικό στόχο ή να λύσεις πρακτικά προβλήματα.

[-] Να μείνεις άπρακτος/η.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ