Cosmic Telegram

Τα Ζώδια της Εβδομάδας | 25 - 31 Δεκεμβρίου 2023

Αιγόκερε, ένα μπέρδεμα που δεν θα λυθεί και τόσο εύκολα…

Αγγελική Μανουσάκη
Αγγελική Μανουσάκη
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Cosmic Telegram: Οι αστρολογικές προβλέψεις στην Athens Voice

Cosmic Telegram: Η Αγγελική Μανουσάκη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 25 - 31 Δεκεμβρίου 2023

Κριός
Καλή εβδομάδα και χρόνια πολλά, Κριέ μου! Η εβδομάδα σου ξεκινά κάπως «δυναμικά» με σένα να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με συζητήσεις και κουβέντες που θα χτυπήσουν τα λαμπάκια σου κόκκινο… Μια ένταση στην ατμόσφαιρα, αφού το οικογενειακό τραπέζι είναι και ένας άτυπος απολογισμός της χρονιάς μέσα από τα μάτια των συγγενών, που αν μπορούσες δεν θα ξανάβλεπες ποτέ! Κι επειδή σε έχουν πιάσει τα ταξιδιάρικά σου την προηγούμενη περίοδο, μετακινήσεις και επαφές στο εξωτερικό θα σε ανανεώσουν αρκετά! Κι εσύ όμως που θα μείνεις εντός συνόρων, θα περάσεις στιγμές όμορφες με την οικογένειά σου και θα βρεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις, να ξεκουραστείς και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου! Ναι, κι εκεί θα βγει μια κάποια υπερένταση, αλλά θα το ξεπεράσεις! Έχεις και την ερωτική διάθεση για φλερτ όμως! Ανταποκρίνεσαι σε «προκλήσεις» και δεν σκοπεύεις να αφήσεις καμία ευκαιρία να πάει χαμένη, ειδικά αν προέρχεται από το άτομο που σε ενδιαφέρει και το κυνηγάς εδώ και καιρό! Και αυτό θα σε κάνει να ξεχαστείς από νεύρα, εντάσεις και καυγάδες των προηγούμενων ημερών! Αν πάλι όπως σου είπα και πιο πάνω είσαι στο εξωτερικό, θα κάνεις κι εκεί τις γνωριμίες σου! Πάντως η εβδομάδα και η χρονιά κλείνει με γεμάτες τις μπαταρίες σου, με μια ανανέωση συναισθηματική αλλά και με μια απόφαση να σταματήσεις να ασχολείσαι με πράγματα που σε φτάνουν από το 0 στο 100 σε κλάσματα δευτερολέπτου!

Ταύρος
Με τα οικονομικά σου να σε απασχολούν σημαντικά ξεκινά η εβδομάδα σου, Ταύρε! Χρόνια πολλά κιόλας, αφού οι γιορτές ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα και Χριστούγεννα! Τα έξοδα θα είναι αρκετά λόγω των ημερών και αυτό θα σου δημιουργήσει ένα άγχος και μια πίεση που θα την εκφράσεις μεν, αλλά θα προσπαθήσεις να είσαι πιο ήπιος αυτή τη φορά! Σχέδια και στόχοι μπαίνουν για λίγο στην άκρη για να χαλαρώσεις κι εσύ και να ενισχύσεις το κομμάτι της επικοινωνίας σου, το οποίο να σε πληροφορήσω πως θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον, εφόσον θα υπάρξουν και ερωτικές επαφές αλλά κι εσύ που είσαι σε σχέση, θα το δεις σαν ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά με το αμόρε και να περάσετε καλά οι δυο σας, να γεφυρώσετε διαφορές και να διορθώσεις δικά σου σφάλματα που έκαναν μια κάποια ζημιά! Θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσεις μια πίεση και θα θελήσεις να ξεσπάσεις, που θα σε πιάσουν τα νεύρα σου – ανεξαρτήτως σχέσης, δεν είναι το μόνο που θα σε πιέσει – αφού και η κατάσταση στην οικογένεια θα σε φέρει εύκολα στα όρια! Οικονομικά, θα έχεις κάποια σκαμπανεβάσματα, αφού από τη μία θα έχεις τη δυνατότητα να αρπάξεις κάποιες ευκαιρίες που θα σου δοθούν, από την άλλη όμως θα χρειαστεί να προσπαθήσεις λίγο περισσότερο ή να πάρεις ρίσκα αναγκαστικά! Προσπάθησε να κρατήσεις χαμηλά τη μπάλα στον τρόπο που μιλάς και εκφράζεις αυτά που θέλεις, γιατί θα είναι αρκετά έντονος ο τρόπος σου και εύκολα θα παρεξηγηθείς από τους άλλους, αφού θα είσαι αρκετά απόλυτος και έντονος.

Δίδυμοι
Οι γιορτές ξεκινούν επισήμως σήμερα, Δίδυμέ μου, και η αλήθεια είναι πως έχεις μια έντονη δυναμική για να κάνεις πράγματα, να τακτοποιήσεις καταστάσεις και να δείξεις τα δόντια σου εκεί που πρέπει! Ίσως αυτό να σε συνεπάρει και να γενικευτεί η φάση αυτή και κάπως να χάσεις τη μπάλα, αλλά αυτό θα σε κάνει να νιώσεις πιο ζωντανός, πιο δυνατός! Θα μεταφέρεις όμως αυτή τη δυναμική στο κομμάτι των οικονομικών σου και θα τα βάλεις πιο εύκολα σε μια τάξη. Θα σε πιάσει όμως και η τάση να υπερασπιστείς τις αξίες σου και να βάλεις πιο εύκολα όρια σε άτομα μέσα από τη δουλειά, που θα προσπαθήσουν να σε καπελώσουν ή να σου επιβληθούν για τον οποιοδήποτε λόγο! Μπορεί να δυσκολευτείς γιατί θα χρειαστεί να ξεφύγεις από την ήρεμη επικοινωνία, αλλά θα δεις πως πρέπει να γίνει! Μικρές οικονομικές ευκαιρίες και συζητήσεις για ένα εξτρά εισόδημα θα βρουν μια καλή βάση αυτή τη βδομάδα! Όμως, θα έχεις και τα τυχερά σου ερωτικά, είτε είσαι μόνος είτε είσαι σε σχέση! Μια ανανέωση, μια αλλαγή που θα βελτιώσει την κατάσταση θα την κάνεις! Θα υπάρξουν στιγμές που τη μία θα νιώσεις πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι, ενώ από την άλλη θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να το προχωρήσεις, και κάπου εκεί θα κουραστείς… Οι συζητήσεις θα είναι το κλειδί προς το τέλος της εβδομάδας, να το ξέρεις! Απλά να είσαι απλός και ξεκάθαρος, το ξέρεις!

Καρκίνος
Καρκίνε μου, χρόνια πολλά! Μια εβδομάδα αρκετά εσωτερική ξεκινά για εσένα, αφού κλείνεσαι στον εαυτό σου και περνάς μια περίεργη φάση ψυχολογικά! Οι όποιες αλλαγές έχουν γίνει στη ζωή σου τη χρονιά που μας αποχαιρετά σιγά-σιγά έρχονται στο μυαλό σου. Αναλογίζεσαι το σημείο που ξεκίνησες στην αρχή και μέχρι πού έχεις φτάσει! Νιώθεις μια δύναμη και πάνω σε αυτή θα πατήσεις για να συνεχίσεις! Έτσι λοιπόν, με τη δύναμη αυτή, ξεκινάς να οργανώνεις τα βήματά σου και τις κινήσεις σου για το παρακάτω! Είναι μια βδομάδα που έχει μια ιδιαίτερη δυναμική και θα την εκμεταλλευτείς σε κάθε περίπτωση όσο καλύτερα μπορείς! Θα λειτουργήσεις πιο οργανωμένα και με καλύτερο κράτημα, αφού θα έχεις μια καλύτερη εγκράτεια! Αλλά και οικονομικά θα κινηθείς πιο προσεκτικά, κάτι που θα σε βοηθήσει να επενδύσεις σε επιμορφώσεις και κομμάτια εκπαίδευσης! Είναι όμως και στοιχεία της αυτοεκτίμησής σου που θα δουλέψεις και θα επενδύσεις, για να βελτιώσεις την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου, αλλά και το κύρος που θα βγάλεις εφεξής και στους απέναντί σου! Οι συνθήκες στη δουλειά σου θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικές και έντονες! Είσαι πολύ έντονος στους ρυθμούς σου και να ξέρεις πως θα χρειαστεί να βρεις χρόνο να ξεκουραστείς!

Λέων
Χρόνια πολλά, Λιοντάρι μου! Μια βδομάδα που ξεκινά με έναν κοινωνικό χαρακτήρα, που βγαίνεις και είσαι στο δρόμο! Από τη μία θα είναι καλό γιατί θα δεις κάποια πράγματα διαφορετικά αλλά θα κάνεις και νέες γνωριμίες μέσα από έντονες καταστάσεις! Πιθανότατα, μέσα από έναν καυγά να γεννηθεί και μια ενδιαφέρουσα γνωριμία! Αυτό ίσως να σε κρατήσει να μην πέσεις πολύ και ψυχολογικά όμως, αφού θα αποσυρθείς για λίγο για να αξιολογήσεις πολλά από αυτά που έχουν συμβεί, τόσο τις τελευταίες μέρες, αλλά κυρίως και όλη τη χρονιά που πέρασε. Το τι έχεις καταφέρει, σε τι επίπεδο εξελίχθηκες και πόσο έχεις αλλάξει! Και μέσα από αυτή την ανασκόπηση-προσωπική αξιολόγηση θα βρεις τη δύναμη να συνεχίσεις να χτίζεις αυτό που ξεκίνησες τη χρονιά αυτή! Ίσως να σου βγει μια αυστηρή κριτική προς τον εαυτό σου, κάτι που θα μπορεί να μειώσει στα μάτια σου την αξία κάποιων κινήσεών σου! Κάτι που δεν χρειάζεται να γίνει, γιατί έχεις καταφέρει αρκετά πράγματα! Την εβδομάδα αυτή θα μπεις και στη διαδικασία να σκεφτείς ποιες επαφές χρειάζεται και ποιες δεν χρειάζεται να συνεχίσουν να υφίστανται… 

Παρθένος
Χρόνια πολλά, Παρθένε μου! Η εβδομάδα σου ξεκινά με σένα να σε απασχολούν ζητήματα της δουλειάς! Είτε επειδή δεν πρόλαβες να ολοκληρώσεις αυτά που έπρεπε να κάνεις και θα σε περιμένουν όταν επιστρέψεις, είτε επειδή άκουσες διάφορα από άτομα στη δουλειά και σε πιάνει ένα άγχος για τι μέλλει γενέσθαι! Να θυμάσαι πως όλα είναι ρευστά και πως θα προσαρμοστείς στις συνθήκες! Δεν σου είναι δύσκολο, τουλάχιστον εξωτερικά! Ένας ανταγωνισμός ίσως ξυπνήσει και σε κινητοποιήσει περισσότερο. Θα χαλαρώσεις όμως και θα περάσεις χρόνο με δικούς σου ανθρώπους, με φίλους και γνωστούς που θα βγείτε και θα διασκεδάσετε! Μπορεί να σε πιάσει και μια τάση να θέλεις να κάνεις νέες γνωριμίες, αλλά όπως πάντα, θα το κάνεις με μέτρο! Και καθώς η χρονιά κλείνει, τις τελευταίες μέρες θα μαζευτείς λίγο και θα κάνεις έναν απολογισμό της χρονιάς. Μια διαδικασία που θα σε κάνει να κριτικάρεις κινήσεις δικές σου αλλά και των άλλων, να δεις τι έχεις καταφέρει και τι χρειάζεται να συνεχίσεις να δουλεύεις, προκειμένου να φτάσεις πιο κοντά στους στόχους σου! Και ως συνήθως, θα γίνεις αρκετά αυστηρός και απαιτητικός με τον εαυτό, στήνοντάς σε στη γωνία! Δεν χρειάζεται, έκανες πολλά και απλά αναγνώρισέ το στον εαυτό σου!  

Ζυγός
Ζυγέ μου, χρόνια πολλά! Η εβδομάδα σου ξεκινά με πλάνα για εξορμήσεις και ταξίδια, αλλά υποχρεώσεις που έχουν να κάνουν με θέματα εκπαίδευσης σε κρατούν πίσω και χρειάζεται να οργανώσεις το χρόνο σου για να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις αυτές! Κάπως έτσι θα βρεις και το χρόνο να οργανώσεις τους στόχους σου για την επόμενη χρονιά! Κάποια βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις για να ολοκληρώσεις τις διαδικασίες που δεν πρόλαβες φέτος! Όμως δεν θα αφήσεις πίσω και το κοινωνικό σου κομμάτι, καθώς θα έρθουν νέες γνωριμίες γύρω σου, που μέσα από εντάσεις και μικροαντιπαραθέσεις, θα φανεί να έχουν διάρκεια αλλά και μια θετική εξέλιξη κι επιρροή σε αρκετούς τομείς της ζωής σου! Ερωτικά και συναισθηματικά έχεις μια αστάθεια και αυτό φέρνει στην επιφάνεια σκέψεις κλασσικές για τα κυβικά σου: «θα μείνω μόνος σου», «δεν μπορώ να τα καταφέρω μόνος μου» και άλλα τέτοια! Έτσι, θα παρασυρθείς από υπερβολές και τάσεις να κυνηγήσεις ανθρώπους και καταστάσεις για να καταφέρεις αυτά που έχεις στο μυαλό σου, με έναν τρόπο αρκετά «επιθετικό» και άμεσο, που αν δεν προσέξεις, θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα!

Σκορπιός
Χρόνια πολλά, Σκορπιέ! Η εβδομάδα ξεκινά με μια περίεργη ψυχολογία, αφού ως συνήθως μπαίνεις στη διαδικασία να δεις τα πράγματα αρκετά πιο βαθιά από ό,τι είναι και ψάχνεις τις κρυμμένες αιτίες πίσω από τις κινήσεις και τις συμπεριφορές δικών σου ανθρώπων! Οι άλλοι δεν σε αφορούν και τόσο! Έτσι, προσπαθώντας να προλάβεις τις καταστάσεις και να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι σου, προετοιμάζεσαι για πολλά ενδεχόμενα! Όμως, αυτό χαλαρώνει και επιστρέφεις σε μια ρουτίνα που σου δημιουργεί και πάλι ένα κλίμα ασφάλειας! Μετακινήσεις στο εξωτερικό ή επαφή με άτομα που σχετίζονται με το εξωτερικό θα υπάρξουν τις μέρες αυτές και μπορεί να υπάρξουν κινήσεις για συνεργασία. Κάτι που θα σε βάλει σε σκέψεις για να ενισχύσεις το οικονομικό σου και ίσως να το κυνηγήσεις παραπάνω από όσο πρέπει, με αποτέλεσμα να φανείς πιεστικός! Είναι και μέρες όμως που τα επαγγελματικά σου θα σε απασχολήσουν εξίσου, σε ένα γενικότερο πλαίσιο, αφού θα αναρωτηθείς κατά πόσο μπορείς να εξελιχθείς μέσα στο ήδη υπάρχον επαγγελματικό σου χώρο! Πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό σου και ένα αίσθημα ματαίωσης θα σε βάλουν σε πολλές σκέψεις, που στην ουσία δεν έχουν ιδιαίτερη βάση! Απλά η δική σου ένταση εκφράζεται μέσα από αυτές! Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια ψύχραιμη προσέγγιση των καταστάσεων. Κάτι που δεν έχεις…

Τοξότης
Χρόνια πολλά, Τοξότη μου! Η εβδομάδα σου ξεκινά με εσένα να ασχολείσαι με τις αλληλεπιδράσεις που έχεις με τους άλλους! Είτε αυτό έχει να κάνει με συναδέλφους και συνεργάτες, είτε με τη σχέση, που αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντική είναι για σένα! Έτσι λοιπόν, αποφασίζεις πως πρέπει να πάρεις κάποιες καταστάσεις στα χέρια σου για να βελτιώσεις τις συνεργασίες σου ή να τις θέσεις σε νέες βάσεις, χωρίς να υπάρχει ένταση από εδώ και στο εξής! Αλλά και στη σχέση θέλεις να εκμηδενίσεις τις πιθανότητες να υπάρξουν περισσότερες εντάσεις. Γιατί μέσα σου βαράνε καμπανάκια πως η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος. Απλά, μόνος σου ρε παιδί μου, σε πιάνει. Έχεις την εσωτερική ανάγκη να κάνεις κινήσεις για να δείξεις πως ενδιαφέρεσαι για το αμόρε. Εσύ πάλι που είσαι μόνος σου, βγαίνεις αρκετά επιθετικά στο παιχνίδι! Πλάνα για ταξιδάκια και εξορμήσεις! Όμως, σου μπαίνουν και ιδέες για να ξεκινήσεις κάτι νέο εκπαιδευτικά. Μια επιμόρφωση, έναν νέο κύκλο σπουδών, που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς στο μέλλον! Όλα αυτά όμως παραμένουν σα σκέψεις αυτές τις μέρες όμως!

Αιγόκερως
Αιγόκερέ μου, χρόνια μας πολλά! Η εβδομάδα μας ξεκινά με το κεφάλι γεμάτο από πράγματα που πρέπει να γίνουν, με την καθημερινότητα να μην αφήνει ελεύθερο χρόνο για πολλά πράγματα και το άγχος δεν αφήνει το μυαλό καθαρό. Θα δεις όμως πως τα πράγματα τακτοποιούνται αρκετά εύκολα και τα προβλήματα που σε δυσκολεύουν να λύσεις, μπορούν να πάρουν μια μικρή αναβολή για να μπορέσεις κι εσύ να ξεκουραστείς! Καλό είναι να προσέξεις την υγεία σου, γιατί σε βλέπω λίγο αδύναμο αυτές τις μέρες… Είναι και λίγο τα θέματα στη σχέση που σε ταλαιπωρούν, προβλήματα και σκαμπανεβάσματα στη διάθεση φέρνουν μια γκρίνια, μια δυσφορία, ένα «ουφ» ότι δεν σε καταλαβαίνει ή εσύ ακούς το «δεν με καταλαβαίνεις»… Ένα μπέρδεμα που δεν θα λυθεί και τόσο εύκολα… Επίσης, συνεργάτες θα σε ενημερώσουν τελευταία στιγμή για πράγματα που έχεις να κάνεις και αυτό θα σε φέρει λίγο εκτός εαυτού! Εσύ είσαι μέσα σε αυτούς που θα σε πιάσει η μελαγχολία των γιορτών, παρά το γεγονός γιορτάζεις και τα γενέθλιά σου αυτές τις μέρες! Ένα κενό εσωτερικά, που στην ουσία έχει να κάνει με δικές σου ανασφάλειες και όχι με το κατά πόσο έχεις καταφέρει πράγματα τη χρονιά αυτή. Γιατί έχουν γίνει βήματα σημαντικά! Το μόνο που πρέπει να εστιάσεις είναι λίγο το οικονομικό σου, που χρειάζεται μια πιο προσεκτική διαχείριση!

Υδροχόος
Χρόνια πολλά, Υδροχόε μου! Με μια διάθεση να βγεις και σκεπτόμενος ότι θα μπορούσες να είσαι έξω, να πίνεις, να διασκεδάζεις και να κάνεις νέες γνωριμίες, είτε φιλικές είτε ερωτικές, εσύ σκέφτεσαι τα πρότζεκτ που τρέχουν και τις διορίες! Ναι, θα βγεις και θα διασκεδάσεις, αλλά το μυαλό σου θα είναι σε αυτά που έχεις να διεκπεραιώσεις και το άγχος δεν θα σε αφήσει να το χαρείς όσο θέλεις! Και όντως, μετά τα Χριστούγεννα θα χρειαστεί να δώσεις λίγο γκάζι σε αυτό το κομμάτι για να είσαι ελεύθερος τις επόμενες μέρες, αλλά και να δείξεις πόσο τυπικός είσαι και στη δουλειά σου! Εκεί καλό είναι να προσέξεις τις επαφές με συναδέλφους που έχεις έρθει κοντά, αφού θα προσπαθήσουν να σε φορτώσουν και με δικές τους δουλειές, επειδή εσύ είσαι πιο γρήγορος! Δεν μασάς όμως εσύ, αφού έχεις υπολογίσει το χρόνο σου για να περάσεις όμορφα με το αμόρε, να κάνετε παρέα ένα ταξιδάκι ή μια μικρή απόδραση που θα ανανεώσει τη σχέση σας και θα σας φέρει πιο κοντά, χωρίς την πίεση του «πρέπει να γίνει αυτό»! Καλά, εσύ δεν θα το αποβάλεις, μην τρελαίνεσαι, απλά θα το μαζέψεις αρκετά. Κατά βάθος, κι εσύ αντιλαμβάνεσαι πως χρειάζεται να δουλέψεις πάνω στο κομμάτι της σχέσης σου, γιατί υπάρχει μια απόσταση που κάπως φέρνει μια ψύχρα, που δεν σου αρέσει…

Ιχθύες
Ιχθύ μου, χρόνια πολλά! Η εβδομάδα σε βρίσκει με μια διάθεση να χωθείς στο σπίτι σου, να βρεις την ηρεμία σου και να χαλαρώσεις από την ένταση της δουλειάς. Απλά και η ξεκούραση εκεί δεν είναι δεδομένη, αφού τραπέζια, κόσμος και συγγενείς θα σε βάλουν σε μια διαδικασία συναναστροφής που δεν θα μπορέσεις να αποφύγεις εύκολα! Θα είναι και λίγο περίεργη η ψυχολογία σου, γιατί θα σκέφτεσαι ζητήματα τη δουλειάς. Αλλά και μια ανασκόπηση που θα κάνεις  για τα όσα έχεις καταφέρει μέσα στη χρονιά, θα σε ρίξουν ψυχολογικά, γιατί δεν είναι αυτά που είχες κατά νου στην αρχή του έτους, για διάφορους λόγους! Μέρες που είναι όμως, θα έχεις την ευκαιρία να θέσεις νέους στόχους και να προετοιμαστείς καταλλήλως! Τώρα, έξοδοι, διασκέδαση και καλοπέραση φαίνεται να σε κερδίζει και να σου φέρνει νέες γνωριμίες και φλερτ που θα σε κάνουν να σκεφτείς και πάλι το αν θες να παραμένεις μόνος! Εσύ που είσαι σε σχέση, θα εκτιμήσεις λίγο περισσότερο τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου και θα καταλάβεις πόσο σημαντικός είναι για εσένα! Και καθώς το ενδιάμεσο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς θα σε βρει να δουλεύεις, επιστρέφεις με μισή καρδιά στην καθημερινότητά σου, χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να κάνεις πολλά πολλά στη δουλειά, παρά μόνο τα απαραίτητα περιμένοντας να έρθουν οι μέρες που θα μπορέσεις να χαλαρώσεις και πάλι!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ