Cosmic Telegram

Τα Ζώδια της Εβδομάδας | 11 - 17 Δεκεμβρίου 2023

Αυτή η εβδομάδα, Τοξότη, είναι αρκετά έντονη και έχει σκαμπανεβάσματα

Αγγελική Μανουσάκη
Αγγελική Μανουσάκη
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Cosmic Telegram: Οι αστρολογικές προβλέψεις στην Athens Voice

Cosmic Telegram: Η Αγγελική Μανουσάκη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 11 - 17 Δεκεμβρίου 2023

Κριός
Κριέ μου, η βδομάδα ξεκινά με μια διάθεση να κινηθείς σε μια πιο θετική κατεύθυνση… Τουλάχιστον αυτό έχεις σαν στόχο! Όμως, η ένταση, τα νεύρα και οι βιαστικές κινήσεις, χαλάνε κάπως το κλίμα και δεν ξέρεις πώς να το σώσεις. Αν σε πιάσει –που θα σε πιάσει– μια μανία να κλείσεις ταξιδάκι στο εξωτερικό, καλό είναι να το ξανασκεφτείς για τώρα. Η εβδομάδα σού επιφυλάσσει εκπλήξεις, με θέματα καριέρας να έρχονται στην επιφάνεια. Θα εξετάσεις τα πράγματα πιο προσεκτικά και θα κάνεις μια προσπάθεια να τα δεις όσο πιο αντικειμενικά μπορείς – κάτι που θα έχει αποτέλεσμα, αρκεί να διατηρήσεις μια κάποια ψυχραιμία! Θα σε βοηθήσουν και οι φίλοι σε αυτό, αφού θα μπορέσουν να σου δώσουν εναλλακτικές διαφορετικές από αυτές που έχεις στο μυαλό σου, και παρά το βαρύ ψυχολογικό κομμάτι των τελευταίων μηνών, θα βγεις, θα πιείς και θα κάνεις γνωριμίες που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σου! Εσύ που είσαι σε σχέση, ασχολήσου λίγο παραπάνω με αυτό… Έλα!

Ταύρος
Ταύρε μου, η βδομάδα ξεκινά πιεστικά για σένα… Μια διάχυτη ψυχολογική εμβάθυνση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις και διαχειρίζεσαι τις αντιδράσεις και τα συναισθήματά σου. Νιώθεις ότι πρέπει να γίνεις πιο επιφυλακτικός, αλλά ο παρορμητισμός του να βγάλεις από μέσα σου ό,τι σε πιέζει, θα σε φέρει ίσως σε μια εσωτερική σύγκρουση. Είναι και λίγο ότι εκεί που θα πας να βρεις τη χαρά και να δεις τα πράγματα κάπως πιο φωτεινά, οι καταστάσεις θα πάρουν τέτοια τροπή ώστε θα κλειστείς στον ευατό σου. Οι μετακινήσεις, ειδικά αν βρίσκεσαι σε ταξίδι στο εξωτερικό ή σε όποιο άγνωστο μέρος, θέλουν ΠΟΛΛΗ προσοχή. Η φιλοσοφία σου φαίνεται να αλλάζει και να παρατηρείς διάφορα τα οποία περνούσες στο ντούκου τόσο καιρό… Όμως, υπό αυτό το πρίσμα θα αναθεωρήσεις κάποιους στόχους σου και θα θέσεις νέες βάσεις για την εικόνα σου, όπως την αντιλαμβάνονται οι γύρω σου. Στο κομμάτι της σχέσης είσαι σε μια καλή κατάσταση, αφού υπάρχει συναίσθημα και δουλεύεις πάνω σε ανασφάλειες που προκύπτουν!

Δίδυμοι
Η ταλαιπωρία σου συνεχίζεται τις πρώτες μέρες και αυτής της βδομάδας, Δίδυμε, αφού θα υπάρξει μια ένταση με τους συνεργάτες σου. Τα νεύρα σου είναι κάπως τεντωμένα και προσπαθείς να κρατήσεις την ψυχραιμία σου, αλλά να ξέρεις, το κόβω χλομό… Είσαι σε φάση που θέλεις να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα, αλλά με τρόπο που δεν είναι και τόσο ευγενικός… Και ίσως αυτό σε οδηγήσει σε «εκκαθάριση» καταστάσεων στη δουλειά! Επαφές θα κοπούν μαχαίρι και εξηγήσεις δεν φαίνεται να δίνονται. Στη σχέση σου είσαι σε μια περίεργη κατάσταση, προσπαθείς να βρεις τα πατήματά σου αλλά και να δεις πώς θα μπορέσεις να το εξελίξεις. Προκύπτουν περίεργα συναισθήματα και νιώθεις απροσδόκητη πίεση, που δεν ξέρεις αν πρέπει να μοιραστείς – αν και το θέλεις πολύ! Προσπαθείς όμως να δώσεις μια όμορφη νότα στην καθημερινότητά σου και να την κάνεις όσο πιο ανάλαφρη μπορείς! Θα υπάρξουν, λοιπόν, και οι στιγμές που θα δεις φως, που θα νιώσεις ηρεμία και θα μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς ταξιδάκια και αποδράσεις που θα τονώσουν την ψυχολογία σου και τις επαφές σου. Προσοχή στις μετακινήσεις σου.

Καρκίνος
Καρκίνε μου αγαπημένε, η βδομάδα ξεκινά με σένα να τα δίνεις όλα στη δουλειά και με την καθημερινότητά σου να γεμίζει τον περισσότερο χρόνο των ημερών σου – δυστυχώς, ο ελεύθερος χρόνος σου είναι ελάχιστος… Όμως, στη δουλειά θα κάνεις ένα νέο άνοιγμα και θα πάρεις καλά νέα που μπορεί να σχετίζονται με κάποια προαγωγή. Στο κομμάτι των επικοινωνιών και των σχέσεων θα χρειαστεί να είσαι κάπως πιο επιφυλακτικός… Με τον Ερμή να έρχεται και να μπαστακώνεται ανάδρομος απέναντί σου, θα βγουν στην επιφάνεια μυστικά, θα υπάρξουν επικοινωνίες με άτομα από το παρελθόν και μια ταραχή όσο να ’ναι θα την πάρεις… Έχε όμως τα μάτια σου ανοιχτά, γιατί θα καρφωθούν και άτομα που μάλλον εποφθαλμιούν αυτά που έχεις καταφέρει… Άτομα που σε ανταγωνίζονται, αλλά δεν στο λένε κατάμουτρα! Πάντως, αυτές οι συμπεριφορές θα σε βάλουν σε σκέψεις και θα σε κάνουν επιφυλακτικό ως προς τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι. Άρα θα σκεφτείς μήπως πρέπει να ανεβάσεις άμυνες και να δεις πώς κινούνται οι άλλοι…

Λέων
Λιοντάρι μου περήφανο, η εβδομάδα ξεκινά με σένα να προσπαθείς να βρεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, να διασκεδάσεις και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου! Άλλωστε, με το φεγγάρι να ξεκινάει έναν νέο κύκλο, θα προσπαθήσεις να βάλεις περισσότερο το κομμάτι αυτό στην καθημερινότητά σου ή ακόμα να εκφράζεσαι πιο έντονα. Όμως, θα χρειαστεί να το δεις κάπως πιο προσεκτικά, γιατί στη δουλειά θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη βάση και να κινηθείς προσεκτικά. Θα κυριαρχήσει ασυνεννοησία, έλλειψη ξεκάθαρων οδηγιών και ένταση μια και κανείς δεν θα αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Αυτά με τη σειρά τους θα διαταράξουν συνεργασίες και το κλίμα με τους συναδέλφους σου. Αλλά και η σχέση σου δεν θα μείνει στο απυρόβλητο… Εντάσεις και συζητήσεις θα κάνουν το κλίμα να μυρίζει μπαρούτι, αφού δεν σκοπεύεις να αφήσεις κουβέντα να πέσει κάτω! Αλλά κι εσύ που είσαι σόλο, θα περάσεις από μια έντονη διάθεση για φλερτ, που όμως θα βγάλεις μια υποσυνείδητη επιθετικότητα, μια ανάγκη να κατακτήσεις τον στόχο που θα λοκάρεις!

Παρθένος
Παρθένε μου, αυτή η βδομάδα είναι ένα τρενάκι που θα σε δοκιμάσει τόσο στην αντοχή, αλλά και στο πόσο έτοιμος είσαι να βγάλεις κομμάτια του εαυτού σου προς τα έξω. Ασχολούμενος με το σπίτι και τρέχοντας να κλείσεις δουλειές που έχεις ανοίξει, θα σε πιάσει ένα άγχος για να προλάβεις προθεσμίες. Όμως, ο Ερμής δεν θα σε αφήσει να τα καταφέρεις και θα ξεκινήσουν προβληματάκια με το σπίτι και θα ακολουθήσουν και προβλήματα στη δουλειά! Θα σε βάλει βέβαια και σε διεργασίες ώστε να ψάξεις μέσα σου και να δεις το πόσο υποχωρητικός γίνεσαι όταν ζητάνε τη βοήθειά σου! Και πόσο σε δεύτερη μοίρα μπαίνεις, προκειμένου να φανείς χρήσιμος και να δώσεις μια χείρα βοηθείας… Κάπως έτσι, θα ασχοληθείς περισσότερο με κομμάτια δικά σου και θα θελήσεις να ευχαριστήσεις περισσότερο το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φαίνεται να βάζεις σε προτεραιότητα τον εαυτό σου, βελτιώνοντας την καθημερινότητα και το εργασιακό κομμάτι. Τώρα, καλό θα είναι να κινηθείς προσεκτικά και να μην προγραμματίσεις τίποτα για τις επόμενες μέρες, γιατί με την όρεξη θα μείνεις…

Ζυγός
Η εβδομάδα ξεκίνησε, Ζυγέ μου, με τον τομέα των επικοινωνιών σου σε ανοδική πορεία! Το θέμα είναι πως αντιλαμβάνεσαι τη δυσκολία στην επικοινωνία, αλλά δεν μπορείς να το δεις σε πιο πρακτικά ζητήματα. Θα χρειαστεί να απλοποιήσεις τα λεγόμενά σου και να εστιάσεις εκεί που θέλεις, γιατί θα ξεφύγει εύκολα το θέμα… Άλλωστε, στα πλάνα σου φαίνεται να είναι και η αλλαγή στον τρόπο που επικοινωνείς. Κάτι αντίστοιχο, όμως, θα αντιμετωπίσεις και με την οικογένεια, αφού δεν μπορείς να έρθεις κοντά σε αυτά που σου λένε… Η κατάσταση θα σε οδηγήσει στις συνηθισμένες σου οπισθοχωρήσεις, αλλά με τα νεύρα σου να είναι εμφανή και αρκετά. Μικροπράγματα που θα βρεις στο σπίτι θα σου ξυπνήσουν αναμνήσεις. Μια νοσταλγία θα σε πιάσει και καλό θα ήταν να μην κάνεις καμιά ανοησία, ειδικά αν είσαι μπακουράκι! Με μια ματιά μέσα σου, θα βρεις έναν τρόπο να εκφραστείς πιο καλλιτεχνικά, δίνοντας στους άλλους να καταλάβουν καλύτερα την προσωπικότητά σου!

Σκορπιός
Σκορπιέ μου, αυτή την εβδομάδα θα δεις πως οι αποφάσεις που πήρες δεν είναι και τόσο εύκολο να εφαρμοστούν… Ενώ ξεκινάς με το οικονομικό να είναι ένα από τα βασικά κομμάτια των ημερών, τα πλάνα σου θα ανατραπούν από τον ανάδρομο που είναι πάντα εδώ να σου δείξει πως θα «γελάσει» με αυτά που εσύ έχεις προγραμματίσει… Γιατί πέρα από την αλλαγή του προγράμματος, η ασυνεννοησία και η αδύναμη επικοινωνία με τους άλλους, αλλά και το ότι κι εσύ νιώθεις πως άλλα λες και άλλα εννοείς, θα σε βάλουν σε μια πιο απόμακρη στάση για να γλιτώσεις το κακό – καταλαβαίνεις! Θα δώσεις λίγο περισσότερο χρόνο στα πλάνα σου ώστε να ξεδιπλωθούν, αλλά η εσωτερική σου κατάσταση δεν θα είναι και η καλύτερη, αφού δεν θα βγάλεις την έντασή σου με τον τρόπο που θέλεις… Και αυτό θα φανεί στα ζητήματα που θα προκύψουν στο σπίτι! Η προσοχή σου θα γίνει πιο έντονη σε αυτό το κομμάτι, αφού παλιότερα σκηνικά και καταστάσεις θα έρθουν και πάλι στο προσκήνιο και θα πρέπει να διοχετεύσεις την ενέργειά σου εκεί!

Τοξότης
Αυτή η εβδομάδα, Τοξότη, είναι αρκετά έντονη και έχει σκαμπανεβάσματα! Ενώ ξεκινάς δυναμικά με θέματα εργασίας και επαγγελματικών βημάτων, θα βιώσεις καθυστερήσεις ή αναγκαστικές αναβολές στα πλάνα σου… Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος την Τρίτη, αλλά τα παρατράγουδα τα έχεις ήδη καταλάβει, οπότε μάλλον προετοιμάζεσαι καταλλήλως… Το κομμάτι των οικονομικών σου γίνεται το επίκεντρο και θα αναζητήσεις χρήματα που έχεις δώσει – και που μάλλον ποτέ δεν έγινε αναφορά να σου επιστραφούν… Είσαι και στη φάση που δίνεις λίγο περισσότερο έδαφος σε κρυφά τετ α τετ και φλερτ, έτσι γιατί σου αρέσει! Με το κομμάτι της επικοινωνίας σου θα ασχοληθείς αρκετά πιο δυναμικά. Θέλεις να έχεις τον τελευταίο λόγο σε κάποια πράγματα και αυτό θα δείξεις αυτή τη βδομάδα. Δεν θα σηκώσεις μύγα στο σπαθί σου, οπότε εσύ που είσαι δεσμευμένος να θυμάσαι πως θα χρειαστεί να δώσεις και στον άλλο χώρο να μιλήσει… Μη νευριάζεις με το παραμικρό!

Αιγόκερως
Τα πράγματα ξεκινάνε κάπως περίεργα, Αιγώκερέ μου! Η εσωστρέφεια και η τάση για επαφές αυστηρά με άτομα που σε κάνουν να νιώθεις άνετα και που μαζί τους είσαι ο εαυτός σου. Ένα εσωτερικό «γιατί, ρε γ@μ@τ@;» σε τρώει και προσπαθείς να βρεις αιτίες και λύσεις που θα ταιριάξουν στο αποτέλεσμα που θέλεις. Όμως, να θυμάσαι πως από την Τρίτη θα βάλεις κάποια άλλα ζητήματα σαν προτεραιότητες από αυτά που δούλευες ως τώρα… Αναθεωρείς πολλά από αυτά που οι συνθήκες σε οδηγούσαν να λαμβάνεις ως δεδομένα της καθημερινότητας, αλλά και της ζωής σου γενικότερα! Προχωράς δυναμικά και αποφασιστικά, κρατώντας τα χαρτιά σου κλειστά, για να μην σε σαμποτάρουν. Είναι κάποια οικονομικής φύσης θέματα που θα χρειαστεί να ρυθμίσεις, προνόησε γιατί θα βγουν έξοδα και οι σπατάλες δεν θα σε βοηθήσουν καθόλου σε αυτό. Τέλος, δώσε χώρο στους άλλους να μάθουν κάποια πράγματα καλύτερα για σένα, χωρίς να γίνεις απόλυτος και απόμακρος.

Υδροχόος
Υδροχόε μου, με το κομμάτι της έντασης που υπάρχει στην παρέα, αρχικά, προσπαθείς να βρεις μια σειρά, αλλά και να βρεις χρόνο, γιατί το πρόγραμμά σου γεμίζει και δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις όλα αυτά που θέλεις. Το αποτέλεσμα; Να παραμελείς άτομα από τον κύκλο σου. Είναι και το ότι θέλεις να κρατήσεις μια ωραία, τυπική και αξιόπιστη εικόνα στο επαγγελματικό σου περιβάλλον, να χτίσεις ένα πιο σταθερό προφίλ και να προωθήσεις τον εαυτό σου καλύτερα! Σε άλλα νέα, θα υπάρξουν μέρες μέσα στην εβδομάδα που θα θελήσεις να πάρεις τις αποστάσεις σου από όλους και να χαλαρώσεις με τον δικό σου τρόπο. Έχεις πολλά που νιώθεις ότι πρέπει να επεξεργαστείς και να βρεις μια αιτία που τα συναισθήματα δημιουργούν έναν κόμπο στον λαιμό σου – ίσως να είναι και η πρώτη φορά που ενώ έχεις να πεις πράγματα, προτιμάς να τα αφήσεις να περάσουν. Χρειάζεσαι μια ανάλυση διαφορετική, πιο προσεκτική και στραμμένη προς τον τρόπο που εσύ νιώθεις για κάποια πράγματα, όμως θα περάσεις στη φάση που θα καταλάβεις τι σου φταίει και θα το διορθώσεις. Το ίδιο θα συμβεί και με τις σχέσεις με φιλικά πρόσωπα, οι οποίες θα μπουν σε νέα βάση ή θα παίξουν νέες επαφές, αλλά και στον επαγγελματικό τομέα.

Ιχθύες
Με τη δουλειά και το πώς θα βρεις τρόπους να εξελιχθείς σε αυτή, Ιχθύ, ξεκινά για σένα η βδομάδα! Βλέπεις, όμως, με βιαστική ματιά βασικά βήματα που πρέπει να γίνουν. Βαριέσαι εύκολα, αλλά αντιλαμβάνεσαι τι πρέπει να κάνεις και πόσο σοβαρά πρέπει να τα εφαρμόσεις. Δεν θέλεις βέβαια να μπαίνεις σε στεγανά και το δείχνεις με κάθε τρόπο. Αυτό που θα σε απασχολήσει όμως σημαντικά τις μέρες αυτές είναι το κομμάτι των φίλων και της παρέας σου, αφού εκεί θα στρέψεις την προσοχή σου. Θα βγουν στην επιφάνεια ζητήματα που σε παιδεύουν καιρό, αλλά δεν τα συζητάς για να μη βάλεις κι άλλους μπελάδες στο κεφάλι σου. Έχεις όμως πολλά να πεις, και θα το κάνεις. Γιατί η πίεση των ημερών και όλες οι ευθύνες που έχουν πέσει στους ώμους σου –βασικά ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, τώρα πήρες πρέφα πώς λειτουργούν κάποια πράγματα έξω από τη φούσκα σου– δεν βοηθούν και πολύ την κατάσταση… Και αυτό θα το καταλάβεις από το γεγονός ότι θα δώσεις σκεφτείς πολύ την ψυχολογία σου. Άκου τι συμβαίνει μέσα σου και προσπάθησε να μείνεις όσο μπορείς πιο κοντά στο να διατηρείς θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Άσε τη φούσκα για μετά τον ανάδρομο, γιατί δεν θα πάει καλά αυτό!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ