Cosmic Telegram

Stardust 485

Δίδυμε, πετάς. Με κενά αέρος, αλλά πετάς

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 485
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69544-154776.jpg

Αστρολογικές προβλέψεις από τον Γιώργο Πανόπουλο.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Όταν ο κυβερνήτης σου Άρης, ο θεός του πολέμου, βρίσκεται στον Ζυγό, δηλαδή στον τομέα που συμβολίζει τις συντροφικές κυρίως αλλά και τις επαγγελματικές σχέσεις, βάζει πολύ εύκολα φωτιά. Το πολύμηνο μάθημα που σου δίνει αυτή η διέλευση λέει ότι: υπάρχει μια λεπτή γραμμή που χωρίζει την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση όσων θέλουμε και επιθυμούμε από τον τσαμπουκά που καταστρέφει γέφυρες και μας αφήνει με χέρια άδεια. Επίσης: Μάθε κάτι που είναι σχεδόν εναντίον της φύσης σου αλλά απαραίτητο για την επιβίωσή σου. ΟΛΟΙ εξαρτόμαστε από ΟΛΟΥΣ. Και τέλος: Μη θεωρείς ότι στη ζωή ό,τι αποφάσισες χθες θα πρέπει αναγκαστικά να ισχύει και αύριο. Σε απλά ελληνικά: Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ούτε τις αντιδράσεις των άλλων ανθρώπων, ούτε να προδιαγράψουμε την πορεία μας.

[+] Μήπως να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνεις επαγγελματικά κάτι μόνος/η σου;

[-] Ο Ερμής ανάδρομος (7-17/6) στον Καρκίνο δημιουργεί εκνευρισμούς στην οικογένεια (ή εξαιτίας προβλημάτων του σπιτιού ως οικήματος;)


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Με την Αφροδίτη στον Ταύρο οι πρώτες μέρες του καλοκαιριού γλιστράνε σαν φωτισμένο υπερωκεάνιο τη νύχτα σε μια θάλασσα λάδι, ενώ στο κατάστρωμα μια μπάντα παίζει ερωτικά τραγούδια, οι άντρες φοράνε σμόκιν και οι γυναίκες τουαλέτες, το ποτό λύνει τη διάθεση, το φλερτ είναι οξυγόνο και το ταξίδι πολλά υποσχόμενο. Αυτή η εικόνα είναι μέσα στις επιθυμίες σου, ή μπορείς να ζήσεις παραλλαγές της σύμφωνα με τα μέτρα σου που θα σου δώσουν την ίδια ευχαρίστηση, ξέροντας όμως ότι η εργασιακή καθημερινότητα είναι έντονη, οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες σου κουραστικές και οι απαιτήσεις των γύρω εκνευριστικές μερικές φορές. Ωστόσο το γενικό κλίμα βελτιώνεται. Υπάρχουν μέρες που είσαι καλά, κι όταν λέμε καλά εννοούμε ανοιχτός στη ζωή, πάνω στο κύμα κάνεις σερφ με χάρη.

[+] Είσαι Ταύρος εσύ, τι ανάγκη έχεις;

[-] Είσαι Ταύρος εσύ, έχεις πολλές ανάγκες.


Δίδυμοι  

Ω, ναι, ο Άρης στον Ζυγό: σε σπρώχνει να διασκεδάσεις, να χαρείς τη ζωή σου, να κάνεις πραγματικότητα μερικές βρώμικες φαντασιώσεις, να ξενυχτήσεις. Μπορείς επίσης και να συμβάλεις στην αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδας, να κάνεις επίκεντρο της προσοχής σου τα παιδιά (σου) ή να φύγεις ένα σαββατοκύριακο για κάπου που θα ξεχαστείς από την καθημερινότητα. Επέκτεινε τις επαγγελματικές σου δυνατότητες και σκέψου πώς μπορείς να αυξήσεις το εισόδημά σου. Και μοιράσου, ανοίξου, έλα πιο κοντά σε αυτούς που αγαπάς, συνδέσου με όσους έχεις χαθεί και σε ενδιαφέρουν, αναζήτησε συμμάχους με κοινούς στόχους. Α, και μην πέφτεις στην παγίδα να προβάλεις προς τα έξω μια ψεύτικη εικόνα ευημερίας ενώ δεν έχεις χρήματα, τέτοιες ανοησίες ανήκουν στην προηγούμενη δεκαετία.

[+] Δημιουργικότητα, χαρά, έρωτας, παιδιά, σεξ: ξέρεις τίποτα καλύτερο;

[-] Για λίγο ο ανάδρομος Ερμής στον Καρκίνο δείχνει ότι υπάρχει μια χρηματική αιμορραγία που δεν είχες υπολογίσει; Ή επιτέλους σου δίνουν χρωστούμενα;


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η ζωή γίνεται προβληματική ακόμα και με αυτούς που αγαπάς περισσότερο, ή μάλλον μόνο με αυτούς που αγαπάς πολύ μπορεί να έχεις και προβλήματα. Η δυσφορία σου μπορεί να έχει ως επίκεντρο την οικογένεια, δηλαδή αυτούς που θέλεις να έχεις δίπλα σου κάθε μέρα και που άλλοτε σε ενθουσιάζουν, άλλοτε βαριέσαι θανάσιμα κι άλλοτε θέλεις να τους ρίξεις στα βράχια. Βεβαίως ξέρεις εκ πείρας ότι αν το σπίτι είναι αβίωτο, ή αν η αισθηματική σου ζωή παραπαίει, υπάρχει πάντα η διέξοδος της επαγγελματικής ζωής ώστε και να πάρεις την αναγνώριση που θέλεις, αλλά και για να ξεχαστείς. Ταυτόχρονα η Αφροδίτη στον Ταύρο, αν είσαι σε πολύχρονη ξεθυμασμένη σχέση, σε κάνει να τη βαριέσαι ακόμα περισσότερο κι αν είσαι μόνος/η θέλεις τόσο απεγνωσμένα να σε αγαπήσουν που είσαι έτοιμος/η να τυφλωθείς χωρίς να σε ενδιαφέρει το ποιος ή ποια. Και κάτι ακόμα: δεν είναι οι φιλίες ο τόπος της ερωτικής αναζήτησης. Είναι;

[+] Αν δεν οδηγήσεις εσύ τη ζωή σου τώρα που μπορείς, ποιος;

[-] Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος (από 7-17/6) στις πρώτες μοίρες του Καρκίνου. Χρειάζεται να κλείσεις επαγγελματικές κυρίως εκκρεμότητες έχοντας κατά νου ότι οτιδήποτε γίνεται μπαίνει σε slow motion.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με την Αφροδίτη όλο σχεδόν το μήνα στον Ταύρο φαίνεται ότι ανάβουν εσωτερικά όλα τα φώτα κι αρχίζεις να ακτινοβολείς. Γίνεσαι αξιολάτρευτος/η, ελκυστικός/ή, ενδιαφέρων/ουσα, ζωντανός/ή, διασκεδαστικός/ή, μέσα στον κόσμο το κέντρο του κόσμου. Εντάξει, υπερβολές, αλλά μόνο μέσα από την υπερβολή μπορείς να δεις τη ζωή, να την αντέξεις όταν είσαι στα πατώματα δραματοποιώντας την και να την κάνεις παραμύθι όταν είσαι ευτυχισμένος/η. Χωρίς υπερβολές πάντως η περίοδος έχει όντως εξωστρέφεια, όντως η διάθεσή σου να είσαι έξω ανεβαίνει, οι προσκλήσεις πολλαπλασιάζονται, οι άνθρωποι γύρω σου χαίρονται να είναι μαζί σου. Υπάρχει ούτως ή άλλως επικοινωνιακή κινητικότητα με τον Άρη στον Ζυγό – μπορείς να ασχοληθείς με σπουδές, να συναντήσεις σημαντικά πρόσωπα που μπορούν να σε βοηθήσουν στη δουλειά σου, να αποφορτιστείς από μαύρες σκέψεις και το φόβο ότι έχεις πέσει σε παγίδα.

[+] Στο κέντρο ορατός από παντού.

[-] Ο ανάδρομος Ερμής στον Καρκίνο δημιουργεί στιγμιαία εργασιακά βραχυκυκλώματα και κάποιες εκνευριστικές παρενέργειες στην καθημερινότητά σου.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Μπορεί με τα ξεσπάσματα επαναστάτη, κακομαθημένου έφηβου ή απλώς με εκρήξεις γκρίνιας και κριτικής προς τους άλλους και τον εαυτό σου να δείχνεις τη δυσαρέσκειά σου για τον ανισόρροπο κόσμο που ζούμε, αλλά και απέναντι σε συνεργάτες, φίλους ή ακόμα και κατά όποιου θεωρείς ότι μοιράζεστε κοινά όνειρα και ιδέες, αλλά θυμήσου πριν κάνεις τα πράγματα δύσκολα ότι η επιθετικότητα/γκρίνια/κριτική σου μπορεί και να οφείλεται στο ότι δεν είσαι ικανοποιημένος/η με τις επιλογές σου, τις σχέσεις σου ή τα αισθήματα που νιώθεις ότι ΔΕΝ παίρνεις. Φυσικά κι έχεις καλούς φίλους που πιθανόν να μη σε βοηθάνε πρακτικά, αλλά οι συμβουλές και οι λέξεις τους είναι ικανές να δυναμώσουν τη θέληση και την αυτοπεποίθησή σου. Ο Δίας στον Καρκίνο ωστόσο σου δίνει την ευκαιρία να δεις από απόσταση τη ζωή σου ή να σκεφτείς με περισσότερη ψυχραιμία τα επόμενα βήματά σου μακριά από το μικρόκοσμο της καθημερινότητάς – πρακτικά φέρνει ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν επαγγελματικά, καινούργιους ανθρώπους που ένας ή δύο μπορούν να γίνουν φίλοι σου, πιθανές συνεργασίες, ίσως ένα ερωτικό αντικείμενο και μεγάλα σχέδια για το άμεσο μέλλον.

[+] Θα μπορούσες να φλερτάρεις, να φύγεις ένα ταξίδι ή να κλείσεις μια επαγγελματική συμφωνία.

[-] Υ.Γ. Ανάδρομος Ερμής στον Καρκίνο (7-17/6): γρήγορη ανασκόπηση της επαγγελματικής ή ερωτικής σου ζωής. Μικροπαρεξηγήσεις με φίλους ή μήπως βλέπεις φίλους μετά από πολύ καιρό; Επανεξέτασε κάποιους στόχους τοποθετώντας τους σε πιο ρεαλιστικές βάσεις.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ο Άρης στο ζώδιό σου είναι η φόρα μιας σφαίρας στη θαλάμη που πατώντας τη σκανδάλη αρχίζει την πορεία της προς το στόχο που έχεις βάλει. Ω, τι βίαιη εικόνα! Ναι, η αισθητική και η κομψότητά σου πιθανόν δεν σηκώνουν τέτοιες εικόνες, αλλά εμείς οι δύο (εσύ και ο αστρολόγος σου) ξέρουμε ότι το χαμόγελό σου, που μπορεί να δημιουργήσει διαβήτη από τη γλύκα σε όποιον σε βλέπει, μπορεί να αγριέψει και να γίνει όλο δόντια. Αν θέλεις αλλαγές που η ανασφάλεια σε κάνει να μην τολμάς, ο Άρης στο ζώδιό σου πατάει γκάζι ακόμα κι αν έχεις το πόδι σε γύψο. Ακόμα κι οι πιο αδιάβροχοι Ζυγοί έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα ίδια τα γεγονότα τούς πιέζουν να διαμορφώσουν μια νέα επαγγελματική και συναισθηματική πραγματικότητα, πολλές φορές με βάναυσο τρόπο. Κι ενώ σου δίνεται η δυνατότητα να επανασχεδιάσεις τη δράση σου και να σκεφτείς λογικά και ψύχραιμα τις επόμενες κινήσεις σου, να θυμάσαι πάντα ότι οι περισσότεροι τομείς της ζωής σου είναι ανοιχτοί στις αλλαγές, για την ακρίβεια ΟΛΟΙ.

[+] Ο Δίας στον Καρκίνο σε βοηθάει επαγγελματικά καταρχάς και σου δημιουργεί διαδρόμους απογείωσης σε ό,τι σε εμπνέει ή ονειρεύεσαι.

[-] Ναι, ο Ερμής που γυρίζει ανάδρομος, για λίγες μέρες ευτυχώς, στον Καρκίνο (7-17/6) σε αναταράζει με επαγγελματικές εκκρεμότητες ή καθυστερήσεις. Για λίγο.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Η επιθυμία επικεντρώνεται στη λήθη –να ξεχάσεις απογοητεύσεις, εργασιακές αναποδιές, κατεστραμμένες σχέσεις– ή να συνειδητοποιήσεις το καινούργιο στάτους που έφεραν οι θετικές εξελίξεις στην επαγγελματική σου ζωή ή οι αλλαγές στην προσωπική σου ζωή με μια δέσμευση. Όπου κι αν ανήκεις χρειάζεσαι χρόνο για να εμπεδώσεις την καινούργια κατάσταση κι αυτό σημαίνει ότι κάθε τόσο σε πιάνουν τάσεις φυγής, να αποδράσεις κάπου για να μη σε απασχολεί τίποτε. Με τον/την αγαπημένο/η σου δίπλα κι έναν προορισμό κοντά σε θάλασσα θα γινόσουν ευτυχισμένος/η. Όμως ΜΗΝ ξεχνάς ότι η Αφροδίτη στον Ταύρο σε τραβάει από το μανίκι μέσα στον κόσμο – σε έναν κόσμο που σε ακούει, που τον ενδιαφέρεις, που σε προσέχει. Οι διαπροσωπικές σχέσεις σου ανθίζουν. Α, κι αν έχεις έναν άνθρωπο που σε αγαπάει προσπάθησε όταν πάει να σε φιλήσει να μην τον δαγκώσεις από κεκτημένη ταχύτητα, αλλά ανταπόδωσέ του το με το συγκλονιστικό τρόπο που το κάνεις κάθε φορά που ο Άλλος σε εμπνέει.

[+] Μπορεί να είναι αυτός ή αυτή που θα κινητοποιήσει ξανά τις επιθυμίες σου;

[-] Υποχώρησε διπλωματικά σε εργασιακές καταστάσεις που δεν έχεις το πάνω χέρι.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η επαγγελματική σου ζωή είναι ένα θέμα, αλλά όχι ένα καυτό θέμα που χρειάζεται να ανησυχείς – δεν αλλάζει κάτι σημαντικό, ούτε υπάρχουν έντονες διακυμάνσεις. Υπάρχουν άνθρωποι στη δουλειά που συμπαθείς και σε συμπαθούν κι άλλοι που σε κριτικάρουν κακοπροαίρετα πίσω από κλειστές πόρτες. Κι αυτή η εβδομάδα από την άλλη ανήκει στους φίλους, τους δικούς σου ανθρώπους ή στον ερωτικό σου σύντροφο. Ανήκεις σε αυτούς που φροντίζουν τους φίλους τους, τους στηρίζουν και που έχουν ένα πιάτο ακόμα και για τους ξένους. Αισθάνεσαι την ανάγκη να είσαι χρήσιμος/η και ανοιχτός/ή στους άλλους, παλιούς αλλά και καινούργιους. Πρόσεξε, παρόλα αυτά, μη στέλνεις διακοπές το μυαλό σου αφήνοντας την καρδιά να κάνει τις διαπραγματεύσεις.

[+] Κοινωνικοποίηση τώρα – συνδέσου με όσους σε ευχαριστούν ή σου ανοίγουν δρόμους.

[-] Ο ανάδρομος Ερμής στον Καρκίνο (7-17/6) δημιουργεί οικονομικά παρατράγουδα.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με την Αφροδίτη στον Ταύρο και τον Δία στον Καρκίνο μπορείς να ποντάρεις παντού –σε ανθρώπους, σχέδια, όνειρα– και στο διάστημα που περιμένεις να δεις πού θα σταματήσει η μπίλια μην πέσεις σε παρακαλώ στο γνώριμο μοτίβο «πρώτα θα ανατείλει ο ήλιος από τη δύση και μετά η ζωή θα μου χαμογελάσει». Επειδή είναι καλοκαίρι και «love is in the air» αφέσου στην πλευρά του εαυτού σου που δεν ξέρουν οι πολλοί που ονομάζεται «ελευθεριότητα - χαρά της ζωής». Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας κινητοποιήσου για να βρεις συμμάχους, να βρεις λύσεις για να επιβιώσεις στην κρίση, να ενώσεις τις δυνάμεις σου με συνεργασίες. Αν ψάχνεσαι εργασιακά έντεινε τις προσπάθειές σου. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει τρέξιμο, εκνευρισμός κι επιπλέον δουλειά, αλλά βρίσκεις άκρη. Υ.Γ. Για λίγες μέρες (7-17/6) ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στις πρώτες μοίρες του Καρκίνου δημιουργώντας παράσιτα στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Μη ρίχνεις και μη σηκώνεις το γάντι που σου ρίχνουν.

[+] Τα πράγματα δεν είναι τέλεια, αλλά είναι πολύ καλύτερα σχεδόν παντού.

[-] Ακόμα και τη δυσκολία την ξέρεις, οπότε μπορείς να την αντιμετωπίσεις.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Κι ενώ μπορεί να σου φταίει το σπίτι, η οικογένεια, ο συνάδελφος, η δουλειά, το κράτος, ο πατέρας σου, η κοινωνία, η κρίση, η παγκοσμιοποίηση, τα λεφτά που δεν έχεις, οι σχέσεις και χίλια πράγματα ακόμα που μπορούν να στείλουν κάποιον/α κατευθείαν στον καναπέ του ψυχαναλυτή, η Αφροδίτη στον Ταύρο, ο Άρης στον Ζυγό και ο Δίας στον Καρκίνο κάνουν ό,τι μπορούν για να σε αποσπάσουν από τα προβλήματα, για να σε σπρώξουν προς τα έξω μέσα στους ανθρώπους, για να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, για να χαλαρώσεις και ει δυνατόν να βρεις λύσεις ή να προχωρήσεις μπροστά. Ίσως υπάρξουν θετικές επαγγελματικές ανακατατάξεις ή ένα άνοιγμα στο εξωτερικό: Μετανάστευση; Μετακίνηση; Μετακόμιση; Επαγγελματικές δοσοληψίες; Σπουδές; Αισθάνεσαι καλύτερα ανάμεσα σε φίλους και αγαπημένους – άνοιξε το σπίτι σου και κάλεσέ τους. Έχε υπόψη σου ωστόσο ότι για λίγες μέρες ίσως ανακύψουν κάθε λογής προβλήματα καθημερινότητας, ίσως και εργασιακά θέματα εξαιτίας της ανάδρομης κίνησης του Ερμή στον Καρκίνο μεταξύ 7-17/6.

[+] Άνεση κινήσεων, επικοινωνία, φίλοι, επαγγελματικά ραντεβού, προγραμματισμός, μελλοντικά σχέδια, σπίτι, οικογένεια,

[-] Αναβολή σημαντικών αποφάσεων – μην ξεκινάς τίποτα σημαντικό μέσα στον ανάδρομο.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Έχεις επιθυμία και λαχτάρα να ξαναγίνεις καινούργιος – συναισθηματικά και ψυχικά. Να ξαναδείς τον κόσμο και τις στενές σχέσεις σου με καινούργιο βλέμμα. Φυσικά και υπάρχουν δισταγμοί, οπισθοχώρηση, αμφιβολίες, όταν πρόκειται να αλλάξουμε, κι εσύ φοβάσαι ιδιαίτερα όταν πρόκειται να έρθεις πιο κοντά σε αυτόν/ήν που αγαπάς. Εξακολουθείς να έχεις, κυριολεκτικά, ανάγκη από εγγύτητα, τρυφερότητα και δυνατά αισθήματα και καθόλου από οικονομικές γκρίνιες, διαφωνίες μέσα στο ζευγάρι ή καυγάδες για το ποιος έχει δίκιο. Κι αν είσαι μόνος/η αναρωτιέσαι, υπάρχει κάποιος/α για μένα, υπάρχει; Ο Δίας στον Καρκίνο απαντάει ότι, ναι, υπάρχει και μάλιστα μπορεί να ξεκινήσει μια ερωτική ιστορία χωρίς δράκους και κακές μάγισσες. Μην ξαναχάσεις την αισιοδοξία σου τώρα που πας να τη βρεις λίγο-λίγο, όταν ο Ερμής γυρίσει ανάδρομος 7-17/6 στις αρχές του Καρκίνου, οι ξαφνικές συναισθηματικές μπόρες ή κάποια οικονομικά εμπόδια δεν αναιρούν το καλοκαίρι.

[+] Υπάρχει και διασκέδαση και φίλοι και έξω καρδιά.

[-] Τα είπαμε, οι μπόρες είναι περαστικές.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ